ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική


erymanthos.eu
ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

Tο ΙΝΜΕΚΟ και η ΠΕΣΚΟ  έχοντας  δημιουργήσει δίκτυο συνεργαζόμενων κοινωνικών επιχειρήσεων στον τομέα της συμβουλευτικής έχει ετοιμάσει συγκεκριμένα  πρότυπα επιχειρηματικά σχέδια, για νέες επιχειρήσεις συμβουλευτικής τα  οποία διαθέτει για τη δημιουργία νέων κοινωνικών επιχειρήσεων και διεύρυνση του δικτύου με νέες υπηρεσίες.

Περισσότερα...
 
Ο αγροδιατροφικός τομέας -βιοπορισμός και τοπική αυτάρκεια

Του Βασίλη Τακτικού

Ο βιοπορισμός και η τοπική απασχόληση

Η αναζωογόνηση των Συνεταιρισμών

Η κοινωνικά υποστηριζόμενη γεωργία

Η στήριξη της τοπικής αυτάρκειας

Ο διατροφικός τομέας είναι ένας από τους τρεις βασικούς τομείς, από τους οποίους εξαρτάται ο βιοπορισμός των οικονομικά αδυνάτων, στα πιο αναγκαία αγαθά που χρειάζονται στη διαβίωση. Για πολλούς επίσης οι μικρές αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφία είναι ένα συμπληρωματικό εισόδημα, ενίσχυσης των χαμηλόμισθων καθώς προσφέρει και επιπλέον θέσεις εργασίας για τους social needs.

Περισσότερα...
 
ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
  • Το αυθόρμητο και το συνειδητό  υποκείμενο  της κοινωνικής επιχειρηματικότητας 
  •  ο ρόλος των ενώσεων και συλλογικοτήτων στη κοινωνική   επιχειρηματικότητα
  •  οι θεσμοί αλληλεγγύης και τοπικά και περιφερειακά δίκτυα 
  •  Ο εθελοντισμός ως συντελεστής συγκρότησης του κοινωνικού κεφαλαίου
  •  Εθελοντικές Καταναλωτικές, περιβαλλοντικές , και πολιτιστικές οργανώσεις παντός τύπου
  •  Κινητοποίηση των υλικών και ανθρώπινων πόρων
Περισσότερα...
 
THE SUBJECT OF SOCIAL ENTREPRENEURSHIP

•The spontaneous and conscious subject of social entrepreneurship

• the role of associations and collectives in social entrepreneurship

• solidarity institutions and local and regional networks

• Volunteering as a factor in building social capital

• Voluntary consumer, environmental and cultural organizations of all types

• Mobilization of material and human resources

Social entrepreneurship has developed to a significant extent in Europe, without any general political economic planning, but with social-based initiatives reaching approximately 10% of all economic activity. It developed without being in the programmatic positions of any party, without systematic organization for the unity of a movement. But from individual and scattered initiatives of collectives and unions.

Περισσότερα...
 
Το Νέο Νομοσχέδιο για τις ΟΚοιΠ, και τον Εθελοντισμό έχει επισήμως γίνει νόμος του κράτους του οποίου η εφαρμογή αναμένεται να ξεκινήσει σε βάθος χρόνου 6 μηνών.

 

Μπορείτε να δείτε το τελικό κείμενο ΕΔΩ. Το κομμάτι που αφορά τις οργανώσεις και τον εθελοντισμό είναι μέχρι το άρθρο 27 σελ 11.


Η διαδικασία ψήφισης είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ φάνηκαν να έχουν διαβάσει καλά τα υπομνήματα μας, να αναφέρονται στην Κοινή Δήλωση αλλά και στο "σύνθημα" μας "Ναι στη Ρύθμιση όχι στη Συρρίκνωση" υιοθετόντας σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις μας. ΚΚΕ και Ελλ. Λύση είχαν εντελώς διαφορετική προσέγγιση στις τοποθετήσεις τους. Τέλος η πλειοψηφία της ΝΔ ενώ φάνηκαν σε μερικές τοποθετήσεις να έχουν διαβάσει τις προτάσεις μας, τελικά ψήφισαν ομόφωνα το σχέδιο νόμου.

Περισσότερα...
 
Κοινωνία των Πολιτών: «Ναι» στη ρύθμιση - «Όχι» στη συρρίκνωση

Περισσότερες από 300 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών ζητούν τη βελτίωση του προς ψήφιση νομοσχεδίου για τη ρύθμιση των οργανώσεων, το οποίο όπως τονίζουν αποτυγχάνει να λάβει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας τους, οδηγώντας πολλές από αυτές σε κλείσιμο.

Σύμφωνα με τις οργανώσεις, το σχέδιο νόμου «Προστασία του εθελοντισμού, ενίσχυση της δράσης της Κοινωνίας των Πολιτών, φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κοινωφελούς δράσης των Ο.Κοι.Π. και λοιπές διατάξεις», είναι ένα κατ’ αρχήν θετικό βήμα που η ίδια η Κοινωνία των Πολιτών εδώ και χρόνια ζητάει, αγνοεί ωστόσο, την επιβάρυνση που επιφέρει σε πολλές οργανώσεις και κυρίως τις μικρότερες, υποχρεώνοντάς τες σε συνενώσεις με μεγαλύτερες.

Περισσότερα...
 
ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
  1.  Ενίσχυση εστίασης για προμήθεια θερμαντικών σωμάτων

Επιχειρήσεις Εστίασης, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή,  που νομίμως λειτουργούν στη χώρα. Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν πρόταση, είναι οι ακόλουθες:

•           Να δραστηριοποιούνται στους επιλέξιμους τομείς δραστηριότητας (ΚΑΔ) που αναφέρονται στο Κεφάλαιο 5 «ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ».

•           Να μην συντρέχουν λόγοι αποκλεισμού της παραγράφου 1 του άρθρου 40 του ν. 4488/2017 (Α΄137) (επιβολή προστίμων για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας).

•           Να μην εκκρεμεί σε βάρος τους εντολή ανάκτησης προηγούμενης παράνομης και ασύμβατης κρατικής ενίσχυσης βάση απόφασης ΕΕ ή ΔΕΕ.

•           Να πληρούν τις προϋποθέσεις εφαρμογής του Καν. 1407/2013, όπως αναγράφονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI της παρούσας Πρόσκλησης.

Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής πρότασης οι εξωχώριες εταιρείες, καθώς και οι θυγατρικές εταιρείες Δημοσίων Οργανισμών.

Περισσότερα...
 
Δημιουργία ΔΙΚΤΥΟΥ των Δικτύων της ΚτΠ και της Κοινωνικής Οικονομίας (Social Economy Greece)

Η Κοινωνική Οικονομία στην Ευρώπη αποτελείται από μια σειρά διαφορετικών οργανωτικών μορφών που διαμορφώνονται από διαφορετικές εθνικές συνθήκες και συστήματα ευημερίας, αλλά μοιράζονται κοινές αξίες και στόχους που συνδυάζουν βιώσιμες οικονομικές δραστηριότητες με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Η Κοινωνική Οικονομία , αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως ένα αποτελεσματικό και επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο που έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη 13,6 εκατ. θέσεις εργασίας , από  2,8 εκατ. επιχειρήσεις, στις οποίες συμμετέχουν πάνω 232 εκατ. μέλη ,  80,6 εκατ. εθελοντές και παράγουν  το  8% του  ευρωπαϊκού ΑΕΠ.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 13

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε

Copyright © 2008-2012 erymanthos.eu,erymanthos.gr,erymanthos.com
concept by symvoulos.biz