ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική


erymanthos.eu
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

ü Οι δραστηριότητες μάθησης εστιάζονται στην βιωματική εμπειρία και άσκηση μέσα από δρώμενα και γεγονότα.

ü Η ενημέρωση των εμπλεκομένων σε όλα τα πιθανά σενάρια σχετικά με τις δυσκολίες υλοποίησης του έργου ώστε να εξασφαλιστεί

ü η κατανόηση και προσαρμογή σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν κάθε φορά.


Περισσότερα...
 
ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ «ΤΟΠΟΙ, ΜΥΘΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ» ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Η πρωτοβουλία  θα υποστηριχθεί με την ψηφιακή αποτύπωση του υλικού και των δράσεων της διαδρομής και θα αποτελέσει την αφετηρία, το εναρκτήριο λάκτισμα για την ανάπτυξη της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας και του βιοτουρισμού στην Πελοπόννησο και την Σικελία και μελλοντικώς και σε άλλες περιοχές της Μεσογείου όπου έδρασε ο Ηρακλής όπως η Ισπανία.

Στόχος είναι να επιμορφωθούν όλοι οι φορείς και οι κοινωνικές επιχειρήσεις  από Ελλάδα και Ιταλία για  την  κοινωνική πολιτιστική επιχειρηματικότητα.

Περισσότερα...
 
Η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ «ΤΟΠΟΙ, ΜΥΘΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ» ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Διακρατικοί εταίροι μπορούν να αναζητηθούν από  την Ιταλία,  Σικελία, Ισπανία την Γεωργία, και άλλες χώρες, όπου κατά τον μύθο τοποθετείται ένας τουλάχιστον Ηράκλειος άθλος, με  διαδρομές στις αρχαίες ελληνικές αποικίες, Παλέρμο, Τούσα,  Συρακούσες,  Γέλα, Ακράγαντας,  Σελινούντα που φιλοξενούν ναούς του Ηρακλή.

Περισσότερα...
 
ΠΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ «ΤΟΠΟΙ, ΜΥΘΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ» ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Από το δίκτυο Ερυμάνθου έχει καλλιεργηθεί ήδη αυτή η επιχειρηματική ιδέα και προκαλεί ζωηρό ενδιαφέρον στους Δήμους και τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής που το προβάλουν ως ώριμο αίτημα.

Πολλοί τοπικοί φορείς και Δήμοι είναι διαθέσιμοι οι επίσης να συμμετάσχουν σε ένα σύμφωνο συνεργασίας- δημιουργώντας μια τοπική κοινωνική σύμπραξη για την προώθηση του έργου στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας.

Η προοπτική και η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού έχει ως προαπαιτούμενο την οριζόντια διαβούλευση και επιμόρφωση ένα δομημένο πρόγραμμα άτυπης μάθησης που θα παρακολουθήσουν μαζί με ομάδα έργου στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και συλλογικότητες της περιοχής παρέμβασης.

Περισσότερα...
 
ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ «ΤΟΠΟΙ, ΜΥΘΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ» ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Η κεντρική ιδέα του έργου αφορά μια διατοπική αναπτυξιακή πρωτοβουλία με αντικείμενο την ανάδειξη της γεωμυθολογίας, των τόπων και δρόμων του Ηρακλή με επίκεντρο την Πελοπόννησο (Ελλάδα) και την κάτω Ιταλία που έγιναν επτά από τους δώδεκα άθλους του Ηρακλή. Από την ανατολική στην δυτική ακτής της Πελοποννήσου: Μυκήνες, Λέρνη Νεμέα, Στυμφαλία, Κερύνια, Ερύμανθος, Φολόη, Ηλιδα και Αρχαία Ολυμπία όπου είναι και το λίκνο των Ολυμπακών αγώνων.

Στόχος,  η θεσμοθέτηση μιας διαδρομή με παγκοσμίου εμβέλειας με πολιτιστικό και οικολογικό αποτύπωμα. Η καθιέρωση και θεσμοθέτηση μιας μεγάλης πολιτιστικής και οικολογικής διαδρομής από τις Μυκήνες στην αρχαία Ολυμπία με την διακρατική  συμμετοχή κι άλλων φορέων που ανήκουν στους τόπους των μύθων του Ηρακλή.

Περισσότερα...
 
Τοπικό Όργανο Δημοκρατικής Συμμετοχής Νέων
1

Συνέχεια δραστηριοτήτων για τους συμμετέχοντες νέους στο σχέδιο με τίτλο: «Τοπικό Όργανο Δημοκρατικής Συμμετοχής Νέων» που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Erasmus+/Βασική Δράση 3/ Διαρθρωμένος Διάλογος: Συναντήσεις Μεταξύ των Νέων και των Υπευθύνων για τη Λήψη Αποφάσεων στον Τομέα της Νεολαίας με δικαιούχο φορέα τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σελιανιτίκων Ήλιος.

Περισσότερα...
 
Money Show 2017 "Η Κοινωνική Οικονομία στην πράξη"
PROSKLISI_MONEY_SHOW_2017
 
Ανοιχτά Σχολεία - Σχολικός Λαχανόκηπος - Συνεταιρισμός των μικρών αγροτών
__
 
Περισσότερα Άρθρα...
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 13

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε

Copyright © 2008-2012 erymanthos.eu,erymanthos.gr,erymanthos.com
concept by symvoulos.biz