ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική


erymanthos.eu
ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ  ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 ώρα 8μμ στο ΖΟΟΜ

https://us02web.zoom.us/j/86409324464?pwd=OGREUnpwNFA3TjBQR09KVnVwbUlHZz09 

Θέματα συζήτησης:

1. Η  Πλατφόρμα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ

ΝΤΟΜΑΙΝ coopsociety.gr 

2.Προετοιμασία του τριήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου26-28 Μαρτίου

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέντε μήνες, κάθε Δευτέρα στις 8μμ γίνεται διαλογική συζήτηση με τηλεδιασκέψεις για τη δημιουργία μιας ανοικτής δομής επικοινωνίας και δεξαμενής σκέψης με σκοπό την προώθηση  την κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία. Αυτή η δομή θα έχει δύο σκέλη. Το ένα σκέλος αφορά τη συγκέντρωση γνωστικού ψηφιακού περιεχομένου και το άλλο τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής ψηφιακής αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών κοινωνικών επιχειρήσεων.

Περισσότερα...
 
ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ «ΤΟΠΟΙ, ΜΥΘΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ» ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Βασικός στόχος είναι η ενδυνάμωση και ωρίμανση μια αναπτυξιακής ιδέας που έχει γίνει ήδη δημοφιλής στην περιοχή με συγκεκριμένα βήματα

που μπορούν οδηγήσουν σε επενδυτικά σχέδια αφού πρώτα καλλιεργηθεί και συγκροτηθεί το κοινωνικό κεφάλαιο της περιοχής με την σχετική επιμόρφωση και διάχυση τεχνογνωσίας.

Να εμπνεύσει και να κατευθύνει τις τοπικές κοινωνίες σε αναπτυξιακές συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα (έχουν προηγηθεί διαδικασίες ωρίμανσης του σχεδίου στην τοπική κοινωνία τα τελευταία χρόνια) και μ’ αυτόν τον τρόπο να συγκεντρωθεί ένα δίκτυο φορέων, Δήμων, επιχειρήσεων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τοπικών συλλόγων που θα προχωρήσουν σε περαιτέρω σχεδιασμό για τον βιώσιμο τουρισμό που θα ωφελήσει την τοπική οικονομία.

Περισσότερα...
 
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

ü Οι δραστηριότητες μάθησης εστιάζονται στην βιωματική εμπειρία και άσκηση μέσα από δρώμενα και γεγονότα.

ü Η ενημέρωση των εμπλεκομένων σε όλα τα πιθανά σενάρια σχετικά με τις δυσκολίες υλοποίησης του έργου ώστε να εξασφαλιστεί

ü η κατανόηση και προσαρμογή σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν κάθε φορά.


Περισσότερα...
 
ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ «ΤΟΠΟΙ, ΜΥΘΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ» ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Η πρωτοβουλία  θα υποστηριχθεί με την ψηφιακή αποτύπωση του υλικού και των δράσεων της διαδρομής και θα αποτελέσει την αφετηρία, το εναρκτήριο λάκτισμα για την ανάπτυξη της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας και του βιοτουρισμού στην Πελοπόννησο και την Σικελία και μελλοντικώς και σε άλλες περιοχές της Μεσογείου όπου έδρασε ο Ηρακλής όπως η Ισπανία.

Στόχος είναι να επιμορφωθούν όλοι οι φορείς και οι κοινωνικές επιχειρήσεις  από Ελλάδα και Ιταλία για  την  κοινωνική πολιτιστική επιχειρηματικότητα.

Περισσότερα...
 
Η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ «ΤΟΠΟΙ, ΜΥΘΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ» ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Διακρατικοί εταίροι μπορούν να αναζητηθούν από  την Ιταλία,  Σικελία, Ισπανία την Γεωργία, και άλλες χώρες, όπου κατά τον μύθο τοποθετείται ένας τουλάχιστον Ηράκλειος άθλος, με  διαδρομές στις αρχαίες ελληνικές αποικίες, Παλέρμο, Τούσα,  Συρακούσες,  Γέλα, Ακράγαντας,  Σελινούντα που φιλοξενούν ναούς του Ηρακλή.

Περισσότερα...
 
ΠΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ «ΤΟΠΟΙ, ΜΥΘΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ» ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Από το δίκτυο Ερυμάνθου έχει καλλιεργηθεί ήδη αυτή η επιχειρηματική ιδέα και προκαλεί ζωηρό ενδιαφέρον στους Δήμους και τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής που το προβάλουν ως ώριμο αίτημα.

Πολλοί τοπικοί φορείς και Δήμοι είναι διαθέσιμοι οι επίσης να συμμετάσχουν σε ένα σύμφωνο συνεργασίας- δημιουργώντας μια τοπική κοινωνική σύμπραξη για την προώθηση του έργου στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας.

Η προοπτική και η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού έχει ως προαπαιτούμενο την οριζόντια διαβούλευση και επιμόρφωση ένα δομημένο πρόγραμμα άτυπης μάθησης που θα παρακολουθήσουν μαζί με ομάδα έργου στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και συλλογικότητες της περιοχής παρέμβασης.

Περισσότερα...
 
ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ «ΤΟΠΟΙ, ΜΥΘΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ» ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Η κεντρική ιδέα του έργου αφορά μια διατοπική αναπτυξιακή πρωτοβουλία με αντικείμενο την ανάδειξη της γεωμυθολογίας, των τόπων και δρόμων του Ηρακλή με επίκεντρο την Πελοπόννησο (Ελλάδα) και την κάτω Ιταλία που έγιναν επτά από τους δώδεκα άθλους του Ηρακλή. Από την ανατολική στην δυτική ακτής της Πελοποννήσου: Μυκήνες, Λέρνη Νεμέα, Στυμφαλία, Κερύνια, Ερύμανθος, Φολόη, Ηλιδα και Αρχαία Ολυμπία όπου είναι και το λίκνο των Ολυμπακών αγώνων.

Στόχος,  η θεσμοθέτηση μιας διαδρομή με παγκοσμίου εμβέλειας με πολιτιστικό και οικολογικό αποτύπωμα. Η καθιέρωση και θεσμοθέτηση μιας μεγάλης πολιτιστικής και οικολογικής διαδρομής από τις Μυκήνες στην αρχαία Ολυμπία με την διακρατική  συμμετοχή κι άλλων φορέων που ανήκουν στους τόπους των μύθων του Ηρακλή.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 13

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε

Copyright © 2008-2012 erymanthos.eu,erymanthos.gr,erymanthos.com
concept by symvoulos.biz