ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική


Δικτύωση


Τα κοινωνικά δίκτυα απέναντι στη κρίση κοινωνικής εμπιστοσύνης

του Βασίλη Τακτικού *

Όταν μιλάμε για κοινωνικά δίκτυα το μυαλό όλων πηγαίνει στο facebook και το διαδίκτυο. Και είναι αλήθεια ότι εδρεύουν και δρούν επικοινωνιακά άπειρες κοινωνικές ομάδες. Καθώς η διείσδυση του διαδικτύου γίνεται όλο και μεγαλύτερη, τα διαδικτυακά κοινωνικά δίκτυα γίνονται κι αυτά με τη σειρά τους, όλο και πιο δημοφιλή καθώς αποτελούν μια ευρύτατη πλατφόρμα επικοινωνίας που εκμεταλλεύεται εφαρμογές όπως το email, τα άμεσα μηνύματα τα video μηνύματα κλπ. Και τα τελευταία χρόνια το Facebook, το MySpace, το twitter συνδέουν όχι μόνο από ανθρώπους που ψάχνουν να κοινωνικοποιηθούν αλλά από τον καθένα ανεβάζοντας μάλιστα διαρκώς τον μέσο όρο ηλικίας των χρηστών. Όμως η κοινωνικοποίηση σε τοπικό επίπεδο έρχεται σε συνδυασμό με πιο παραδοσιακά μέσα όπως είναι τα μαγαζιά της γειτονιάς ή τα στέκια της παρέας. Όμως, τα κοινωνικά και επικοινωνιακά δίκτυα, προϋπήρξαν των τεχνολογικών δικτύων, έστω και αν ιστορικά δεν τα λέγαμε έτσι και σε κάθε περίπτωση, λειτουργούσαν ενοποιητικά και συντονιστικά για κοινές διεκδικήσεις και όραμα.

Περισσότερα...
 
Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα • Έλληνας Πολίτης – Ευρωπαίος Πολίτης

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 ώρα 10.00-22.00 - HILTON

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί Φίλοι,

Με χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο του εορτασμού «Ευρωπαϊκό έτος πολιτών 2013- European Year of citizens 2013», το οποίο σηματοδοτεί την 20η επέτειο από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθελοντισμού Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Έκφραση διοργανώνουν το:

Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα Έλληνας Πολίτης – Ευρωπαίος Πολίτης

Περισσότερα...
 
Κοινωφελής Εργασία & Social Media
Δευτέρα, 01 Οκτώβριος 2012 14:54

Άντρη Γεωρνταμιλή

Επικοινωνία & MediaΤα Social Media
στην υπηρεσία των πολιτών και της κοινωφελούς εργασίας

 

  

Νέα εργαλεία, νέα προοπτική 

Από τα ηλεκτρονικά έντυπα και τα blogs μέχρι τα forums, το Facebook, το Twitter ή τα μέσα διαμοιρασμού οπτικοακουστικού υλικού όπως το YouTube και το Flickr φαίνεται να ανοίγονται νέοι ορίζοντες αμφίδρομης επικοινωνίας, λιγότερο διαμεσολαβημένης ή και πλήρως αδιαμεσολάβητης. Πρόκειται για μια διαδικασία που φέρνει μια νέα κοινωνική δυναμική στην επιφάνεια μέσα από τα Social Media και έρχεται να ανταγωνιστεί τα παραδοσιακά και συχνά ξεπερασμένα μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Περισσότερα...
 
Η Σημασία του Ψηφιακού Περιεχομένου στη Δράση των Κοινωνικών Οργανώσεων
Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2012 09:30

Γράφει η Βίκυ Καλογεροπούλου

Θεατρολόγος MSc


H ψηφιοποίηση της χρηστικής πληροφορίας και η διάχυσή της μέσω των ηλεκτρονικών δικτύων στον τελικό χρήστη τη καθιστά το σημαντικότερο συστατικό στοιχείο του νέου μοντέλου της οικονομικής και κοινωνικής συνεργασίας.  Η ψηφιοποίηση της πληροφορίας δημιούργησε τις απαραίτητες συνθήκες γι`αυτή τη μεγάλη ανατροπή κι ενώ εώς σήμερα προσεγγίζαμε την πληροφορία υπό τη μορφή γνώσης, συναλλαγών κ.τ.λ.,πλέον αυτή είναι προσπελάσιμη μέσω των δικτυωμένων Η/Υ χωρίς να απαιτείται η μετακίνησή της από το χώρο της γεωγραφικής της εγκατάστασης προς το φυσικό ή τεχνητό σημείο αποθήκευσής της.

Η αναγκαιότητα μιας οργανωμένης ψηφιακής ενημέρωσης στον τομέα της δράσης των κοινωνικών οργανώσεων είναι εμφανής είτε αυτές προέρχονται από τους επίσημους κρατικούς και δημοτικούς φορείς είτε από ιδιωτικές και εθελοντικές πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα στις μέρες μας την εποχή της δικτύωσης και της διασύνδεσης των υπολογιστικών συστημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των ηλεκτρονικών διόδων και η ταχύτητα προσπέλασης της πληροφορίας.

Περισσότερα...
 
Κοινωνικά δίκτυα. Πόσο νεωτεριστικά είναι;

του Βασίλη Τακτικού *

Όταν μιλάμε για κοινωνικά δίκτυα το μυαλό όλων πηγαίνει στο facebook και το διαδίκτυο. Και είναι αλήθεια. Καθώς η διείσδυση του διαδικτύου γίνεται όλο και μεγαλύτερη, τα διαδικτυακά κοινωνικά δίκτυα γίνονται κι αυτά με τη σειρά τους, όλο και πιο δημοφιλή καθώς αποτελούν μια ευρύτατη πλατφόρμα επικοινωνίας που εκμεταλλεύεται εφαρμογές όπως το email, τα άμεσα μηνύματα τα video μηνύματα κλπ. Ήδη τον τελευταίο καιρό το Facebook, το MySpace, το twitter

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 4

Leader Φθιώτιδας

biotour_od

Βασίλης Τακτικός


Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε