ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Προγράμματα - Επιδοτήσεις Προκήρυξη των πρώτων προγραμμάτων του νέου επενδυτικού νόμου


Προκήρυξη των πρώτων προγραμμάτων του νέου επενδυτικού νόμου
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2011 00:00
Η προκήρυξη των πρώτων προγραμμάτων στο πλαίσιο του νέου επενδυτικού νόμου ύψους 2,15 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,5 δισ. ευρώ θα είναι φοροαπαλλαγές και τα υπόλοιπα 650 εκατ. ευρώ επιδοτήσεις, αναμένεται να γίνει στις 15 Μαρτίου.

Από τα 650 εκατ. ευρώ, 400 εκατ, ευρώ θα διατεθούν σε επενδυτικά σχέδια που θα ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς για την ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής,

 100 εκατ. ευρώ στα επενδυτικά σχέδια που σχετίζονται με επενδύσεις τεχνολογικής ανάπτυξης, 100 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις νεανικής επιχειρηματικότητας και τέλος 50 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις δικτύωσης. Τα παραπάνω ανακοίνωσε, απευθυνόμενος στους παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Κρήτης, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο.

Αναφερόμενος στις φτωχές επιδόσεις του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι μόνο στην Κρήτη επιδοτήθηκαν 1.220 επενδυτικά σχέδια με συνολικές ενισχύσεις ύψους περίπου 686 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις αυτές οδήγησαν στη δημιουργία 3.122 θέσεων εργασίας, δηλαδή ανά 175.000 ευρώ δημιουργήθηκε μόλις μια θέση εργασίας!

Ο υπουργός προανήγγειλε ακόμη την προκήρυξη μέσα στην άνοιξη δύο προγραμμάτων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, το «Εναλλακτικός Τουρισμός» και το «Εκσυγχρονίζομαι», αρχικού προϋπολογισμού περίπου 15 εκατ. ευρώ. Επίσης, στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι βρίσκεται ήδη σε διαγωνιστική διαδικασία και έως τον Απρίλιο θα δημοπρατηθεί το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, ενώ έως τον Ιούνιο θα έχει γίνει η δημοπράτηση για τα σχολεία.

Τέλος, ο υπουργός δεσμεύθηκε για την ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης, τη στήριξη του ΟΑΝΑΚ (Οργανισμός Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης) και του ΟΑΔΥΚ (Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης) μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου της ύδρευσης Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου από το Φράγμα Αποσελέμη.

http://news.kathimerini.gr

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε