ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Κοινωνία πολιτών Ζούμε τη χρυσή εποχή της δημοσιογραφίας»


Ζούμε τη χρυσή εποχή της δημοσιογραφίας»

Η ιστοσελίδα που εμπνεύστηκε έγινε η πρώτη ενημερωτική ιστοσελίδα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πριν λίγους μήνες ξεπέρασε τους New York Times αγγίζοντας τα 37 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες μέσα στον Αύγουστο.

Τον προηγούμενο Μάρτιο η εταιρία εξαγοράστηκε από την America OnLine (AOL) έναντι του ποσού των 115 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ η ιστοσελίδα απέκτησε δύο θυγατρικές ιστοσελίδες στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Το 2010 συγκαταλέχθηκε στη λίστα του Forbes με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου. Γεννήθηκε στην Αθήνα με το όνομα Στασινοπούλου και σε ηλικία δεκαέξι ετών μετακόμισε στη Βρετανία όπου σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Cambridge από όπου απέκτησε και μεταπτυχιακό τίτλο στα οικονομικά.

Σήμερα, η Αριάννα Χάφινγκτον (Arianna Huffington), πρόεδρος και αρχισυντάκτης του AOL Huffington Post Media Group ετοιμάζει το καινούργιο της σχέδιο που είναι η δημιουργία ενός γαλλόφωνου Huffington Post το οποίο κατασκευάζει μαζί με την κορυφαία γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Η γαλλική Huffington θα καλύψει τις προεδρικές εκλογές»

Η γαλλική Huffington Post θα λειτουργήσει στις 15 Νοεμβρίου με γαλλική ομάδα που θα εδρεύει στο Παρίσι και σύμφωνα με την ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία, θα «λειτουργεί πλήρως προκειμένου να καλύψει τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία την άνοιξη του 2012». Δεν μένει όμως μόνο σε αυτά. Η Χάφιγκτον αποκάλυψε στη Le Monde ότι στοχεύει σε άλλη μια θυγατρική ιστοσελίδα στη Βραζιλία ενώ σκέψεις γίνονται και για την Ισπανία, την Ιταλία και την Τουρκία.

«Oι χρήστες του Wikipedia δεν πληρώθηκαν ποτέ»

Όταν η εταιρεία εξαγοράστηκε από την AOL η Χάφιγκτον κατηγορήθηκε ότι πήρε τα χρήματα χωρίς ποτέ να πληρώσει τους εθελοντές μπλόγκερ. Στις κατηγορίες η κ. Xάφινγκτον απαντά ότι η ιστοσελίδα Huffington Post «είναι μια εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης και μια συνεργατική πλατφόρμα. Συνεπώς, ως πλατφόρμα, είναι προσιτή στους ανθρώπους για να εκφράσουν τις ιδέες τους. Περισσότεροι από 20.000 μπλόγκερ προφέρουν το περιεχόμενό τους αλλά αυτό δεν είναι πραγματικά εργασία, δεν χρειάζεται να γράψουν. Αυτή είναι η αρχή του Διαδικτύου. Οι χρήστες που συμβάλλουν στο Wikipedia δεν πληρώθηκαν ποτέ».

«Καλύπτουμε όλο το φάσμα πληροφοριών»

Όραμά της ήταν μια ιστοσελίδα που θα καλύπτει όλο το φάσμα των πληροφοριών. Η ιδέα της στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: την έκθεση του χρήστη στα καλύτερα κομμάτια του διαδικτύου, η σύνδεσή του με τις πηγές αυτές, τα μπλόγκς και τέλος η διάδραση μέσα από τα σχόλια των αναγνωστών.

Αυτή είναι και η δική της απάντηση σε όσους κατηγορούν ότι δεν φιλοξενεί μόνο σοβαρά άρθρα. «Προσφέρουμε ένα μείγμα σοβαρών άρθρα και το περιεχόμενο είναι ελαφρύτερα. Έχουμε ξεκίνησε πρόσφατα μια θρησκευτική ενότητα, η οποία ασχολείται με τα υπαρξιακά ερωτήματα. Αλλά μπορεί ακόμα να βρει κανείς στο Huffington Post τα τελευταία νέα σχετικά με τις διασημότητες και τη μόδα. Καλύπτουμε όλο το φάσμα των πληροφοριών», δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Χρυσή εποχή για τη δημοσιογραφία»

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση ότι η δημοσιογραφία περνάει κρίση, η Αριάννα Χάφιγκτον απαντά ότι ζούμε σε μια χρυσή εποχή της δημοσιογραφίας. «Είναι ένα απίστευτο χρονικό διάστημα από άποψη δημιουργικότητας για την παροχή περισσότερων πληροφοριών. Βλέπουμε την εμφάνιση νέων εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως ProPublica, η οποία λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικό ίδρυμα και έχει βραβευτεί με βραβείο Pulitzer».Ακόμη και για τις έντυπες εκδόσεις η κ. Χάφινγκτον ανατρέπει την πεπατημένη με την άποψη της: «Η ανάγνωση σε χαρτί υφίσταται στο DNA μας. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να αγαπούν την ώρα του πρωινού τους να ξεδιπλώσουν μια εφημερίδα παρά να τη διαβάσουν από το iPad».

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε