ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες Η βασιλόπιττα των Νέων Αγροτών Σερρών


Η βασιλόπιττα των Νέων Αγροτών Σερρών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-1-2012

 Την γνωστή-τακτική τους Δευτέρα, 23 Ιαν 2012, στις 20.00, στα γραφεία τους στην Μεσοκώμη, Δήμου Εμμ. Παπά, επέλεξαν οι Νέοι Αγρότες Σερρών για να ανταλλάξουν ευχές για το 2012-Διεθνές Έτος Συνεργατισμού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών κ. Παναγιώτης Γκιοργκίνης, επισημαίνει ότι η νέα χρονιά, εν μέσω οικονομικής θύελλας, απαιτεί από όσους θέλουν και μπορούν να έχουν μέλλον στον αγροτικό κόσμο, μαζί με όλα τα άλλα, επαγρύπνηση. Κατά την διάρκεια του 2012 θα αποφασισθούν από την Ευρωβουλή και την Ευρ. Επιτροπή οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την Κοινή Γεωργική Πολιτική 2014-2020.

 

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών έχει επισημάνει την ανάγκη να διαμορφωθούν συνθήκες ευρείας συναίνεσης των Κοινωνικών Εταίρων ώστε να προσδιορισθεί η στρατηγική για την ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου και η απαραίτητη θεσμική, τεχνική και οικονομική υποστήριξη από την πολιτεία. Έτσι έχει προκηρύξει την σύνταξη της πρότασης ΥΠΑΙΘΡΟΣ 2020 μέχρι τον Σεπ 2012. Η πρόταση ΥΠΑΙΘΡΟΣ 20202 αφορά στην δημιουργία μιας νέας γενιάς επαγγελματιών αγροτών, ικανής, με οργανωμένη συλλογική δράση σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και, με την μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, να προσφέρει αγροτικά προϊόντα πιστοποιημένων προδιαγραφών, που θέλουν οι καταναλωτές, και ανταγωνιστικού κόστους, τα οποία θα προσδιορίζουν, ανά μονάδα προϊόντος την μικρότερη συνολική περιβαλλοντική επιβάρυνση και την μεγαλύτερη δυνατή παραγωγή δημόσιων περιβαλλοντικών αγαθών.

Ο Γεν. Γραμματέας κ. Αλ. Γιαννιώτης τονίζει την ανάγκη δραστηριοποίησης όλων των Νέων Αγροτών τώρα, διότι εν μέσω «συγκυβέρνησης» επιδιώκεται να περάσουν στοιχεία, στα όρια της ηθικής και της νομιμότητας, που θα επηρεάσουν την ζωή των Νέων Αγροτών για πολλά χρόνια. Όπως φαίνεται να προσπαθούν να κλέψουν τον αγροτουρισμό, ή για το φορολογικό των αγροτικών επαγγελμάτων, ή και με τους «παρά φύσιν» ελέγχους στις μόνες Αγορές Αγροτών (βιοκαλλιεργητών), ή ακόμα και με τις, «ισοδυνάμου αποτελέσματος προς αποκλεισμό», γραφειοκρατικές διαδικασίες διαχείρισης των παραπροϊόντων και υπολειμμάτων (άχυρα, πέλλετς κλπ).

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σταύρος Δελεφέρης περιμένει ευρεία συμμετοχή Νέων Αγροτών τόσο στην ημερίδα στην Θεσσαλονίκη, στην Agrotica (αίθουσα Corona) το Σάββατο, 4 Φεβ 2012, στις 12.00, όσο και στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (Πιερία, 6-9 Σεπ 2012), καθώς και στην Περιφερειακή Συνάντηση Νέων Αγροτών (1-2 Δεκ 2012) τονίζοντας τα πρώτα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Την Δευτέρα, 23 Ιαν 2012, στις 20.00, στην Μεσοκώμη «Εμμ. Παπά» οι Νέοι Αγρότες Περιφερειακής Ενότητας Σερρών προσκαλούν και περιμένουν όλους όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον του αγροτικού κόσμου.

Πληρ: Π. Γκιοργκίνης-6944229816, Α. Γιαννιώτης-697522264

 

Leader Φθιώτιδας

biotour_od

Βασίλης Τακτικός


Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε