ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Οικιακή Οικονομία Μικρές αλλαγές για μεγάλη οικονομία


Μικρές αλλαγές για μεγάλη οικονομία
ecotipsΗ ηλεκτρική ενέργεια είναι παντού, όπου και όποτε τη χρειαζόμαστε - κι έτσι είναι πολύ εύκολο να ξεχάσουμε από πού προέρχεται, αλλά και πόσο κοστίζει. Μερικές απλές αλλά χρήσιμες συμβουλές.
  • Όταν δεν χρησιμοποιούμε την τηλεόραση, το στερεοφωνικό, το DVD και το βίντεο, πρέπει να τα κλείνουμε από τον  διακόπτη τους και όχι από το τηλεχειριστήριο. Ακόμα και σε κατάσταση αναμονής οι συγκεκριμένες συσκευές καταναλώνουν ενέργεια.
  • Μια έξυπνη λύση είναι η χρήση πολύμπριζων με διακόπτη ώστε να μπορούμε να τις κλείνουμε όλες μαζί το βράδυ ή όποτε λείπουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι μας. Κάτι τέτοιο προστατεύει τις συσκευές μας και από τις απότομες αυξήσεις της τάσης που μπορεί να ακολουθήσουν μια γενική διακοπή ρεύματος.
  • Δεν “ξεχνάμε” τους φορτιστές στην πρίζα όταν δεν τους χρησιμοποιούμε. Κάθε φορτιστής που χρησιμοποιούμε (κινητού ή ασύρματου τηλεφώνου, διάφορων ηλεκτρικών συσκευών), ειδικά αν είναι παλαιού τύπου, μπορεί να μας κοστίζει 2-3 € το χρόνο και η χρήση του να συνεπάγεται την έκλυση 20-30 κιλών διοξειδίου του άνθρακα. Καλύτερα να τους βγάζουμε από την πρίζα.
  • Οι φορητοί υπολογιστές καταναλώνουν έως και 93% λιγότερη ενέργεια από τους σταθερούς.
Μην διστάσετε να μας ρωτήσετε ότι θέλετε να μάθετε για τα ανταλλακτικά και τη σωστή συντήρηση των ηλεκτρικών σας συσκευών. Τηλ: 210-5246661 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΠΗΓΗ: http://www.ecomarketparts.gr

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε