ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική


Κοινωνικές Δημοτικές Συμπράξεις
Συντάχθηκε απο τον/την Γεωργία Μπουρτζάλα   
Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2012 20:02

Social Activism Αθηνών: Το πρώτο δείγμα γραφής σε newsletter.


Πρώτη προσέγγιση, η κοινωνική οικονομία στο επίπεδο της τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα του Δήμου Αθηναίων από τη θεωρία στην πράξη.


Στόχος αυτής της έκδοσης είναι να αναδειχθεί, να αποτυπωθεί και να προβληθεί το πραγματικό ενδιαφέρον του Δήμου για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε πράξεις.

 

Η χρηστική ενημέρωση προς όλους τους ωφελούμενους και τους πολίτες.


Η ενίσχυση της κοινωνικής διαβούλευσης και των κοινωνικών συμπράξεων με τις οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών.


Η ενίσχυση και επέκταση δράσεων κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τις αντίστοιχες δομές κοινωνικής στήριξης του Δήμου.


Η ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης για τον περιορισμό της ανεργίας και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε τοπικό επίπεδο.


Στόχος μας επίσης, η διάδοση πληροφοριών στους πολίτες για την κινητοποίησή τους στα παραπάνω ζητήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, θα γίνουν άμεσες κοινωνικές δημοσιογραφικές έρευνες για το πόσο οι πολίτες γνωρίζουν το έργο του Δήμου σε αυτούς τους τομείς και τι ποσοστό από αυτούς επιθυμεί να ενημερώνεται και να συμβάλλει εθελοντικά.


Η θεματολογία μας από την πρώτη έκδοση, στοχεύει να συμβάλλει στο άνοιγμα ενός σχετικού διαλόγου μεταξύ των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών με τους υπεύθυνους των δομών στήριξης του Δήμου, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες και προϋποθέσεις για επιτυχημένα επικοινωνιακά γεγονότα με στόχο την ανάπτυξη των κοινωνικών συμπράξεων και την ενίσχυση δράσεων, όπως, κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια, κοινωνικοί ξενώνες και κοινωνικοί λαχανόκηποι. Πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ Ερύμανθος είναι επίσης η πρόταση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και των δήμων Ολυμπίας, Αιγίου και Καλαβρύτων, για την ανάπτυξη κοινωνικών αγροκτημάτων και λαχανόκηπων, με σκοπό την ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων και συσσιτίων που λειτουργούν στο Δήμο Αθηναίων. Μια πρωτοβουλία που στην εκκίνησή της μπορεί να στηριχθεί στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε