ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες ΑγροΝέα: Πράσινα ταξίδια, Καζαντζάκης, Συνέδριο


ΑγροΝέα: Πράσινα ταξίδια, Καζαντζάκης, Συνέδριο

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Ταξίδευσε Πράσινα

Και εσύ θα περάσεις καλύτερα και το περιβάλλον θα ταλαιπωρηθεί λιγότερο από εσένα και τη διαμονή σου στον τόπο διακοπών σου.

Ιδού 9 τρόποι οικολογικής τουριστικής συμπεριφοράς που προτείνει η International Ecotourism Society:

Πέταξε με σύνεση: Σχεδίασε το ταξίδι σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να ελαχιστοποιήσεις την ενεργοβόρα αεροπορική μετακίνηση.

Ταξίδεψε.. ελαφριά! Μη φορτωθείς με περιττά. Πάρε μαζί σου μόνο ό,τι πραγματικά χρειάζεσαι. Ελαφρύτερες αποσκευές= μικρότερη εκπομπή ρύπων για τη μεταφορά.

Κάνε μια υπεύθυνη επιλογή: Αναζήτησε πιστοποιημένα ξενοδοχεία, πρακτορεία και τουριστικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών, που διακρίνονται για τις οικολογικές τους ευαισθησίες και παίρνουν πρωτοβουλίες για την προστασία των ενεργειακών πόρων.

Πριν φύγεις: Κλείσε όλα τα φώτα και βγάλε από την πρίζα όσες ηλεκτρικές συσκευές μπορούν να παραμείνουν εκτός ρεύματος.

Στον τόπο διαμονής σου: Μην αφήνεις κλιματιστικά και φώτα αναμμένα, όταν βγαίνεις έξω. Αποσύνδεσε όσες συσκευές δε χρησιμοποιείς.

Για τις μετακινήσεις σου: Χρησιμοποίησε τη δημόσια συγκοινωνία (λεωφορείο, τρένο, ταξί κλπ.) και κατά κόρον όλους τους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς. Βάδισμα, ποδήλατο, όποιο τροχήλατο δεν έχει μηχανή, άλογο και καμήλα, είναι μακράν τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον και διασκεδαστικά μέσα για να γνωρίσεις την περιοχή!

Τίμησε την τοπική κουζίνα: Έτσι θα εξοικονομήσεις χιλιόμετρα μετακινήσεων. Γνώρισε τις τοπικές αγορές, τα μπακάλικα και τα εστιατόρια που σερβίρουν ντόπια προϊόντα, τα οποία σίγουρα είναι πιο νόστιμα και οικολογικά.

Κάνε οικονομία στο νερό: Χρησιμοποίησε το ελάχιστο που απαιτείται για να κάνεις ντους, μην το αφήνεις να τρέχει όσο ξυρίζεσαι ή πλένεις τα δόντια σου. Ζήτησε να μη σου αλλάζουν τα σεντόνια και τις πετσέτες κάθε μέρα.

«Φόρτισε» το ταξίδι σου οικολογικά: Όπου μπορείς, προτίμησε εναλλακτικές λύσεις χωρίς μπαταρίες. Προμηθεύσου επαναφορτιζόμενες μπαταρίες για τις συσκευές σου, όπως φωτογραφικά, φλάς και ξυριστικά. goldenmag.gr. www.agrotikabook.gr



 

«Η ακόρεστη τραγική επαφή με τη ζωή και με τα μεγάλα προβλήματα του καιρού μας είναι το κέντρο του εσωτερικού μου στρόβιλου. Κ' επειδή είμαι ελέφτερος άνθρωπος μπορώ και διακρίνω πως κ' οι πιο παράταιρες σήμερα προσπάθειες, από τον μπολσεβικισμό ίσαμε το φασισμό, συνεργάζουνται χωρίς να το ξέρουν και να το θέλουν. Γι' αφτό ό,τι κι αν γράψω δεν μπορεί ν' αρέσει σε καμιά παράταξη. Παρακαλώ και τους φασίστες και τους μπολσεβίκους να με διαγράψουν από τα τεφτέρια τους. Είναι ολότελα αντίθετο στη φύση μου ν' ανήκω σε συμμορία ή σε κοπάδι, ή σε hommes d' action»

Ν. Καζαντζάκης, Αίγινα, 18/6/933 (προς Ν. Πάτρα). Εντευκτήριο. Χ. Καββαδάς, ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, 15/7/2012.



 

Βρίσκεις οποιαδήποτε διεύθυνση στο κόσμο. Βάζεις δρόμο, περιοχή, κράτος & βλέπεις. Γράψτε την διεύθυνση στο παραθυράκι. Δουλεύει άμεσα!!! http://showmystreet.com/



 

Το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, στο Ελατοχώρι, Πιερίας, 6-9 Σεπ 2012, έχει τίτλο ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ στην ΥΠΑΙΘΡΟ. Συμμετοχή ανά άτομο 100€ (Περιλαμβάνει: Γεύματα, Διαμονή σε ξενώνες-δίκλινο-τρίκλινο, Μετακινήσεις, Επισκέψεις, Συμμετοχή στο Συνέδριο). Μόνο για την παρακολούθηση των εισηγήσεων 50€. Πληροφορίες: Ανδοκλής Γιάτσογλου-6943834921, Γεώργιος Κουκουλιάτας-6977297221, Κερασία Παπούλια-6972190976. Φαξ-2310271959, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .



 

«Μετά τις καταγγελίες κτηνοτρόφων ότι σε χώρους εστίασης σερβίρεται λευκό τυρί ως φέτα θεώρησα καθήκον μου να ενημερώσω τον ΕΦΕΤ για να πράξει τα δέοντα. Χρέος της πολιτείας είναι η προστασία των καταναλωτών αλλά και των παραγωγών αιγοπρόβειου γάλακτος από τσαρλατάνους που πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες». ΑνΥπΑΑΤ, Μ. Χαρακόπουλος 16/7/2012. (σσ. Και ποια είναι η ποινή? Και πότε εφαρμόσθηκε?)

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε