ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες Μπόλαρης για ΕΣΠΑ


Μπόλαρης για ΕΣΠΑ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΡΥΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, με τον Τομεάρχη Παιδείας και Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ κ. Μάρκο Μπόλαρη.

Κατά τη συζήτηση εξετάστηκε η δυνατότητα τρόπων αύξησης των κονδυλίων που διατίθενται για έργα ΕΣΠΑ σε Περιφέρειες, όπου ήδη ο προϋπολογισμός  έχει καλυφθεί. Συμφώνησαν να τεθεί το ζήτημα προς συζήτηση στον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα μεταφοράς πόρων και κωδικών ώστε να ενισχυθούν  έργα  που σήμερα δεν έχουν δυνατότητα ένταξης στο ΕΣΠΑ.

Επίσης ο κ. Τζαβάρας ενημέρωσε τον κ. Μπόλαρη για τους λόγους που καθυστερεί η ενεργοποίηση της ΚΥΑ που προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων από τρίτους, στο προσωπικό των Εφορειών Αρχαιοτήτων το οποίο απασχολείται στο άνοιγμα των Αρχαιολογικών Χώρων και των Μουσείων , εκτός ωραρίου λειτουργίας . Όπως  διευκρίνισε, η απόφαση έχει υπογραφεί από πλευράς Υπουργείου ωστόσο παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει, μέχρι σήμερα, καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της διαδικασίας που απαιτείται για την έκδοση της ΚΥΑ. Ως εκ τούτου, όπως επεσήμανε ο κ. Τζαβάρας, προκύπτει άμεσος κίνδυνος να υπάρξουν περιπτώσεις επισκεπτών που φτάνουν στην χώρα μας με κρουαζιερόπλοια κατά χιλιάδες, σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και να μην μπορούν να επισκεφτούν τα μνημεία. Ο κ. Μπόλαρης, αναγνωρίζοντας το θετικό έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα από πλευράς Υπουργείου, συμφώνησε ότι η  καθυστέρηση έκδοσης της ΚΥΑ θα έχει αντίκτυπο στον τουρισμό και στην εθνική οικονομία και δήλωσε την πρόθεση του να ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις αλλά και να συμβάλλει κατά το δυνατόν στην επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών.

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε