ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες Κοινωνική Καινοτομία με Άρωμα Αργολίδας


Κοινωνική Καινοτομία με Άρωμα Αργολίδας

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

 

Την Κυριακή, 4 Νοε 2012, στις 18.00, στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας (Ναύπλιο, οδός προς Ν. Κίο) η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας προχωρά σε μια ακόμα κοινωνική καινοτομία παρουσιάζοντας στην κοινωνία της Αργολίδας τις εμπειρίες της από την Επίσκεψη Μάθησης (Learning Visit) στην Θεσσαλονίκη-Κιλκίς-Πέλλα, στις 11-14 Οκτ 2012.

Η κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα, πρόεδρος της ΕΝΑ Αργολίδας διδάσκει κοινωνική συμπεριφορά οργανώνοντας την παρουσίαση των εμπειριών από 14 παρουσιαστές, ώστε όλοι οι Αργολιδείς συμπολίτες να ενημερωθούν και να μοιρασθούν τις γνώσεις και εμπειρίες, αλλά και το όραμα για μια νέα προσπάθεια, που ξεκινά από τους Νέους Αγρότες της Αργολίδας και υποστηρίζει την Τοπική Ανάπτυξη σε όλο την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Η Επίσκεψη Μάθησης οργανώθηκε μετά τις εισηγήσεις του Δρ Ν. Σαμαρίδη (27-3-2012, Λυγουριό) και της Δρ Ελένης Μαλούπα (27-4-2012, Κρανίδι), την αποδοχή της ενημέρωσης από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και την υποστήριξη του Δήμου Επιδαύρου. Η διάχυση της πληροφόρησης γίνεται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, και όλες οι κινήσεις είναι μέρος μια γενικότερης προσπάθειας της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ (κ. Βασίλης Γιαννόπουλος), για να δημιουργηθούν Αποδεικτικά Αγροκτήματα σε όλη την Ελλάδα με την τεχνογνωσία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (κ. Παναγιώτης Βασιλόπουλος) και των κατά τόπους Τοπικών Αυτοδιοικήσεων.

Για πολλά χρόνια η εξέλιξη και η πρόοδος κάποιου βασιζόταν στην απόκρυψη πληροφοριών και διαδικασιών. Κάποιος μάθαινε κάτι, το αξιολογούσε και ακολούθως επένδυε σε αυτό, κρατώντας μυστικές τις πηγές των πληροφοριών του, σε μια βαθειά ανταγωνιστική οικονομία της αγοράς. Οι Νέοι Αγρότες, πιστεύουν ότι δεν μπορούν να δημιουργήσουν, να ευτυχήσουν και να αναπτυχθούν, έξω από την αγροτική κοινωνία. Όλες οι κινήσεις τους είναι προς την ενίσχυση των δεσμών της κοινωνίας και της κοινωνικής οικονομίας, γι’ αυτό και η πρώτη τους ενέργεια ήταν να προβληματισθούν για την αποτελεσματικότερη μορφή συλλογικής δράσης και ενσωμάτωσης των πληροφοριών για «το καλό του τόπου» και μέσα σε αυτό και το καλό της  προσωπικής τους ευημερίας.

Φέτος, ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ, η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους καλλιεργητές αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών για να συμμετέχουν στην σύσταση συλλογικής δομής, στις 18 Νοε 2012, στις 18.00, στο Λυγουριό.

Άλλωστε η κα Γ. Δρόσου-Παγίδα προτίθεται να αποδώσει στην Αργολική κοινωνία την εμπιστοσύνη για την προώθηση του Ασκληπιείου Βοτανικού Κήπου με την πρόταση διαμόρφωσης μιας Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με πιθανούς συμμετέχοντες όλη την οργανωμένη Αργολική Κοινωνία με την Τοπική της Αυτοδιοίκηση, το συλλογικό σχήμα των καλλιεργητών αρωματικών φυτών, την Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας, τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, Πολιτιστικούς Συλλόγους και όσες ακόμα Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών της Αργολίδας θα επιθυμούσαν να συνεισφέρουν στην Τοπική Ανάπτυξη.

Την Κυριακή, 4 Νοε 2012, 18.00, στο Ναύπλιο στην αίθουσα της Π. Ε. Αργολίδας, η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας μας περιμένει.

Για την καταγραφή, Δημ. Μιχαηλίδης, 6998282382

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε