ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Καλές πρακτικές Άνοιξε το «Χωριό Παραγωγών» στο Βύρωνα


Άνοιξε το «Χωριό Παραγωγών» στο Βύρωνα

Ένα ξεχωριστό χωριό άνοιξε τις πύλες του με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου στο Βύρωνα, καλώντας τους κατοίκους της πρωτεύουσας να το επισκεφθούν για να προμηθευτούν κατευθείαν από παραγωγούς, περισσότερα από 60 προϊόντα της ελληνικής γης. Το «Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα δίνει ραντεβού με το αγοραστικό κοινό τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, «ανταποκρινόμενο στην όλο και μεγαλύτερη ανάγκη των πολιτών να προμηθευτούν ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές και κάνοντας την αλληλεγγύη πράξη», όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν ενθουσιώδης, με αποτέλεσμα να διατεθούν περισσότεροι από 42 τόνοι προϊόντων εγγυημένης ποιότητας και με πιστοποίηση ταυτότητας, από 13 συνεταιρισμούς παραγωγών από όλη την Ελλάδα. Περισσότεροι από τους μισούς παραγωγούς ξεπούλησαν μέσα στις πρώτες 3 - 4 ώρες. Οι τιμές διάθεσης των προϊόντων είναι χαμηλότερες από αυτές της αγοράς σε ποσοστό 44,8% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τον κ. Κώστα Πετρόπουλο, υπεύθυνο της πρωτοβουλίας.

«Πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, είδαμε τα πρόσωπα των ανθρώπων χαμογελαστά. Οι πολίτες έχουν μεγάλη ανάγκη να αισθανθούν και πάλι ασφάλεια, ότι έχουν δίπλα τους ανθρώπους που τους νοιάζονται» σχολιάζει στο Βήμα, προσθέτοντας ότι είχε την αίσθηση πως βρέθηκε σε μια μεγάλη γιορτή. Ενδεικτικά, στο «Χωριό Παραγωγών» διατίθενται ελαιόλαδο, γαλακτοκομικά, ελιές, όσπρια και ζυμαρικά, μέλι, ρύζι, αλεύρι, αυγά, πορτοκάλια, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, αλλά και αφεψήματα και αρωματικά.

Η ανάγκη διασφάλισης της ποιότητας και της ταυτότητας των προϊόντων, καθώς και προσιτών τιμών για τους καταναλωτές οδήγησαν τη δημοτική αρχή στην απόφαση να μην συνεχίσει της μεμονωμένες δράσεις διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. «Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε προσφορά, καθώς προσπαθούμε να εμπλουτίζουμε και να ανανεώνουμε τον κατάλογο των προϊόντων μας, αλλά και να πετύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές σε συνάρτηση πάντα με την ποιότητα» τονίζει ο κ. Πετρόπουλος.

Η επόμενη συνάντηση των καταναλωτών με τους παραγωγούς είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν νωρίτερα για τα προϊόντα που πρόκειται να διατεθούν, τις τιμές πώλησης, αλλά και τις αντίστοιχες ενδεικτικές τιμές λιανικής για να μπορούν να κάνουν τις συγκρίσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2132008652 και 2132008658, με τον κύριο Πετρόπουλο και την κυρία Μανωλά αντίστοιχα.

Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι: λεωφορεία 203, 204, 212, 232, 732 και το τρόλεϊ 11, ενώ οι κάτοικοι του Βύρωνα έχουν στη διάθεσή τους και τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Το Βήμα»:

http://www.tovima.gr/afieromata/solidarity/article/?aid=483551

Γράφει η Κλώντζα Όλγα

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε