ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Καλές πρακτικές Χριστουγεννιάτικο Bazaar από τους «Φίλους της Μέριμνας»


Χριστουγεννιάτικο Bazaar από τους «Φίλους της Μέριμνας»

  

Κάθε αγορά θα ενισχύει το πρόγραμμα «Ανακουφιστική Φροντίδα στο Σπίτι»

Μία αγκαλιά για τα παιδιά και τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρή αρρώστια, απώλεια ή ακόμη και το θάνατο, μας καλούν να προσφέρουμε για ένατη συνεχή χρονιά οι «Φίλοι της Μέριμνας», στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά που θα φιλοξενηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο από την Παρασκευή 23 έως την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012. Τα έσοδα πρόκειται να διατεθούν για τη στήριξη του προγράμματος της Μέριμνας «Ανακουφιστική Φροντίδα στο Σπίτι», το οποίο δίνει την επιλογή σε ένα παιδί που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ζωής του να το περάσει στο σπίτι με την οικογένειά του κι όχι στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου.

«Κάθε χρόνο φροντίζουμε να παρουσιάζουμε κάτι καινούριο και χαρούμενο στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά μας, αλλά ειδικά φέτος επικεντρώνουμε σε μικρά και χρηστικά προϊόντα, για τα οποία αξίζει κάποιος να δώσει χρήματα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε και μάλιστα για έναν τόσο καλό σκοπό» τονίζει στο Βήμα η κυρία Ντόλλα Νομικού, Πρόεδρος του Σωματείου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν σπιτικές λιχουδιές, τρόφιμα, χριστουγεννιάτικα είδη, δωράκια, παιχνίδια, βιβλία για μικρούς και μεγάλους, παλιά αντικείμενα, ρούχα και αξεσουάρ ελαφρώς μεταχειρισμένα σε χαμηλές τιμές.

«Εδώ κι ένα μήνα έχουμε αρχίσει να προετοιμάζουμε και να συσκευάζουμε τρόφιμα, παλιά αντικείμενα, χριστουγεννιάτικα είδη, παιχνίδια και ρούχα. Έχουμε έτοιμα και στολισμένα 650 βαζάκια με χειροποίητες μαρμελάδες, λιαστή ντομάτα, μείγμα θαλασσινού αλατιού με μυρωδικά κ. ά. Επίσης, εξασφαλίσαμε αυγά και γάλα, ώστε μια τοπική μονάδα να μας ετοιμάσει φρέσκα ζυμαρικά» αναφέρει η κυρία Νομικού. Το Δέντρο της Αγάπης και της Μέριμνας θα περιμένει, όπως κάθε χρόνο, μικρούς και μεγάλους να το στολίσουν με ευχές για όσους αγαπούν ή αγάπησαν.

Οι επισκέπτες ακόμη και με 0,50 ευρώ θα αγοράσουν κάτι όμορφο και χρηστικό, στηρίζοντας το έργο της Μέριμνας. Στο χώρο του Bazaar θα λειτουργεί, επίσης, καφενείο όπου θα διατίθενται αναψυκτικά, ροφήματα, γλυκά και σπιτικά φαγητά, ενώ εκπλήξεις θα περιμένουν τους επισκέπτες καθώς θα κληρώνονται λαχνοί με πολλά δώρα. Το κεφάτο περιβάλλον θα ζωντανέψει ακόμα περισσότερο το Σάββατο και την Κυριακή, χάρη στην παρουσία dj από τις 10 το πρωί μέχρι το κλείσιμο της εκδήλωσης.

Στήριξη στο έργο της Μέριμνας

Σήμερα, η μη κερδοσκοπική εταιρεία Μέριμνα στηρίζει, μέσω του προγράμματος «Ανακουφιστική Φροντίδα στο Σπίτι», 35 - 36 οικογένειες δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά που πάσχουν από κάποιο καταληκτικό νόσημα ή που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ζωής τους να μένουν στο σπίτι με την οικογένειά τους, σύμφωνα με τη Διευθύντρια, κυρία Κάλλια Αρμαγανίδου. Η Μέριμνα σε συνεργασία με Παιδιατρικά Νοσοκομεία και Μαιευτήρια της Αθήνας, υποστηρίζει τις οικογένειες χάρη σε μια διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας την οποία στελεχώνουν παιδίατροι, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, μουσικοθεραπευτές και ψυχοπαιδαγωγοί.

«Η Μέριμνα δε λαμβάνει κρατική επιχορήγηση. Το έργο της χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δωρεές και χορηγίες και χάρη στο Bazaar των Φίλων της Μέριμνας καλύπτεται ένα μέρος των ετήσιων αναγκών μας, καθώς κάθε χρόνο βοηθούμε 600 - 700 οικογένειες που έχουν ανάγκη τη στήριξή μας» τονίζει στο Βήμα η κυρία Αρμαγανίδου, προτρέποντας τους κατοίκους τις πρωτεύουσας να κάνουν μία βόλτα από το Ζάππειο όπου θα βρουν εξαιρετικά πράγματα και θα στηρίζουν έναν πραγματικά καλό σκοπό.

Οι Φίλοι της Μέριμνας, οι άνθρωποι του Συλλόγου, αλλά και πολλά παιδιά και γονείς που έχουν γίνει, έστω για λίγο, μέλη της ζεστής οικογένειας της Μέριμνας θα περιμένουν τους επισκέπτες, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου από τις 5:00 έως τις 8:00 το απόγευμα, ενώ το Σαββατοκύριακο η Χριστουγεννιάτικη Αγορά θα ανοίξει τις πύλες της στις 10:00 το πρωί και θα μείνει ανοικτή ως τις 8:00 το απόγευμα του Σαββάτου κι ως τις 5:00 για την Κυριακή.


Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Το Βήμα":

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=484815

Γράφει η Κλώντζα Όλγα 

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε