ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στα Μέγαρα


Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στα Μέγαρα

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης


Την Δευτέρα, 26 Νοε 2012, στις 19.00, στην Πάχη Μεγάρων (παιδότοπος «Γοργόνες & Μάγκες», 22960 28989), οργανώνεται συνάντηση-συζήτηση με θέμα «Γυναικεία Αγροτική Επιχειρηματικότητα», σε συνεργασία με την Ένωση Νέων Αγροτών Αττικής.

Ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης θα συντονίζει την συζήτηση και θα προσεγγίσει το θέμα σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις.

Το μικροπεριβάλλον της γυναίκας της υπαίθρου, οικονομικό, κοινωνικό & πολιτιστικό είναι καταπιεστικό και υποτιμητικό για την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου. Αν κατακτήσουν μιας κάποιας μορφής εξουσία οι γυναίκες, πώς θα «βγάλουν» αυτήν την καταπίεση? Μόνο οι πολιτιστικές αξίες θα μπορούσαν να είναι μια κάποια εγγύηση βελτιωμένης συμπεριφοράς. Η εξουσία, χωρίς το κατάλληλο αξιακό περιβάλλον ίσως να μην βοηθά την κοινωνία. Οι Ναπολεόντιοι πόλεμοι του 1806 με την Πρωσία και του 1809 με την Αυστρία, προκλήθηκαν από την σταθερά φιλοπολεμική στάση και υποστήριξη αντιστοίχως, της βασίλισσας Λουίζας της Πρωσίας και της Βασίλισσας Μαρίας Λουδοβίκας της Αυστρίας. Ακόμα μας έρχονται στο μυαλό οι πρόσφατες περιπτώσεις της «σιδηράς» κυρίας Θάτσερ στην Αγγλία ή ακόμα και η διαχείριση των κρίσεων σήμερα από την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. (κα Αθηνά-Ελπίδα Μιχαηλίδου, ΑΓΡΟΡΑΜΑ, Θεσσαλονίκη)

Οι γυναίκες είναι καλύτερες διαχειρίστριες δύσκολων καταστάσεων και μπορούν να προσφέρουν καλύτερες προοπτικές. Μία Γυναίκα στο Διοικ. Συμβούλιο μιας Επιχείρησης μειώνει τη χρεοκοπία κατά 20% έδειξαν τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη στην Αγγλία με θέμα τη γυναικεία διοίκηση στις επιχειρήσεις, μελετώντας 153.000 χρεοκοπίες την περίοδο 1998-2010 στην Αγγλία. Η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών βελτιώνει ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις & τις αντοχές μιας εταιρίας. (Καθ N. Wilson, Leeds University, Θεσσαλονίκη, 1/4/2011).

Μια από τις ποιο πετυχημένες-κερδοφόρες τράπεζες στον κόσμο είναι η Τράπεζα των φτωχών στο Μπαγκλαντές, που η λειτουργία της πρόσφερε Νόμπελ στον Γιουνούς. Το μυστικό της επιτυχίας της είναι ότι δίνει μικροδάνεια σε γυναίκες. Διότι η άποψη της Τράπεζας ήταν, ότι αφού τα καταφέρνουν οι γυναίκες να διαχειριστούν τα οικονομικά της οικογένειας με όσα μέσα υπάρχουν και να πετυχαίνουν, δηλαδή: να έχουν να φάνε όλοι, να κρατούν τα μέλη της οικογένειας υγιή, και να ντύνονται, τότε αυτές είναι οι καλύτερες μάνατζερ, και μπορούν να τις εμπιστευθούν ένα δάνειο. (κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα, Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας, Ασφάλεια & Οικονομική κρίση, Αθήνα, 2-12-2011)

Η κα Βασιλική Μωραϊτου (Γοργόνες & Μάγκες, 6955554473) είπε: Πρόθεσή μας είναι ο παιδότοπος Γοργόνες & Μάγκες, στην Πάχη Μεγάρων, να προσφέρει μαζί με τις γνωστές υπηρεσίες του και τις εξειδικευμένες προσφορές (English for kids, Μπλεξίματα, Dancing for kids, Παίζω με την μαμά και Πάρτυ) έναν φιλόξενο χώρο συνάντησης, συζήτησης, προβληματισμού και ενημέρωσης για σύγχρονα θέματα που απασχολούν όλους μας, σαν προσφορά στην τοπική κοινωνία των Μεγάρων.

Στην συνάντηση θα μετέχει η κα Παναγιώτα Βλάχου, Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Ελλάδος, Μέλος Συνδέσμου Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδος-ΣΕΓΕ, Συνιδιοκτήτρια FEREIKOS-HELIX (σαλιγκαροτροφία, Κόρινθος), προσφέροντας πληροφορίες για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και από την προσωπική της διαδρομή στον ανοικτό επαγγελματικό χώρο.

Την Δευτέρα, 26 Νοε 2012, στις 19.00, στην Πάχη Μεγάρων (παιδότοπος Γοργόνες & Μάγκες), η πρόσκληση είναι ανοιχτή για συζήτηση με όλους για την Γυναικεία Αγροτική Επιχειρηματικότητα. Πληροφορίες: 22960 28989, 6955554473.

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε