ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Καλές πρακτικές Ειδικές τιμές για κατόχους κάρτας ανεργίας!


Ειδικές τιμές για κατόχους κάρτας ανεργίας!

Γράφει η Χριστίνα Χαραλαμποπούλου
Διεθνολόγος

adf

Η χώρα βιώνει μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις την τελευταία τριετία. Οι συνέπειες της ύφεσης είναι οδυνηρές. Η ανεργία έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις, πράγμα που γίνεται άμεσα αντιληπτό από τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 11 Οκτωβρίου 2012, τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, η ανεργία άγγιξε το 25,1%!

Φανταστείτε ότι τον Ιούλιο του 2011, η ανεργία ήταν στο 17,8%, ενώ τον Ιούνιο του 2012 ήταν 24,8%. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 42,8% σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο. Επιπλέον, παρατηρείται για ακόμη μια φορά, το φαινόμενο να πλήττονται από την ανεργία περισσότερο οι γυναίκες με ποσοστό που αγγίζει το 29%, και η ηλικιακή ομάδα των 15-24 με ποσοστό 54,2%!

Όλα αυτά τα στοιχεία «φωνάζουν» για άμεσες δράσεις και απαντήσεις. Ο Ο.Α.Ε.Δ. ανέλαβε μία πρωτοβουλία τέτοιου προσανατολισμού προκειμένου να απαλύνει το πρόβλημα, χωρίς βέβαια να παύει να αιωρείται το αίτημα για άμεσες λύσεις στο πρόβλημα της ανεργίας.

Ο Οργανισμός έχει δημιουργήσει ένα micro site http://eidikestimes.oaed.gr το οποίο φιλοξενεί ειδικές προσφορές τιμών για ανέργους σε προϊόντα και υπηρεσίες, προκειμένου να τους στηρίξει. Η πρωτοβουλία εδράζεται στη λεγόμενη Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Δηλαδή, ο ΟΑΕΔ παροτρύνει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να προσφέρουν σε εθελοντική βάση κάποιες ειδικές τιμές σε ανέργους. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στον ιστότοπο : «Η συμμετοχή αυτή θα καθιστά τις κοινωνικά ευαισθητοποιημένες εταιρίες κοινωνούς στην πρωτοβουλία για την ενίσχυση της κοινωνικής υποστήριξης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της χώρας μας και την άμβλυνση των επιπτώσεων του φαινομένου ανεργίας».

Στην ιστοσελίδα υπάρχει η Δήλωση Ενδιαφέροντος, ώστε όποια ιδιωτική επιχείρηση ενδιαφέρεται να προσφέρει στο πλαίσιο της δράσης, μπορεί να συμπληρώσει την ειδική φόρμα και έπειτα θα επικοινωνήσουν με τον ενδιαφερόμενο για τα περαιτέρω. Οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως ελεύθερες να προσδιορίσουν τα προϊόντα που θα διαθέτουν στους κατόχους ανεργίας σε ειδικές τιμές.

Από την πλευρά των ωφελουμένων, η ιστοσελίδα φιλοξενεί κάποιες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών και ο καθένας, αναλόγως με αυτό που ψάχνει, επιλέγει. Για παράδειγμα, υπάρχουν οι κατηγορίες ένδυση, εκπαίδευση, λιανικό εμπόριο, τρόφιμα, υγεία και πολλές άλλες. Κανείς λοιπόν, επιλέγει την κατηγορία που τον ενδιαφέρει, και του εμφανίζονται όλες οι προσφορές. Από εκεί, αναλόγως με το τι αναζητά ακριβώς, προχωράει στις λεπτομέρειες όπου κατατοπίζεται πλήρως (πόσο τοις εκατό έκπτωση έχει, που βρίσκεται το κατάστημα κ.τ.λ.). Η ιστοσελίδα ενημερώνεται συνεχώς.

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε