ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Βότανα & Υγεία Φρούτα του πάθους


Φρούτα του πάθους

Αναδημοσίευση από  diatrofikaiygeia.blogspot.gr

Επιμέλεια: Ευαγγελία Κωτσοβίνου, Γεωπόνος

Το φρούτο του πάθους ή μαρακούγια (στα πορτ. maracujá, ισπ. maracuyá) είναι ένα είδος frouta tou pathousτροπικού φρούτου, του οποίου η λατινική του ονομασία είναι Passiflora edulis (Παθανθές το εδώδιμο). Προέρχεται από τη Βραζιλία. Υπάρχουν δύο ποικιλίες, αυτή που η φλούδα της είναι κίτρινη και αυτή που έχει μωβ φλοιό. Η μωβ ποικιλία, η πιο διαδεδομένη, είναι πιο μικρή σε μέγεθος. Εξωτερικά η φλούδα είναι ζαρωμένη και εσωτερικά έχει γλοιώδη υφή με πολλούς σπόρους. Ο καρπός τρώγεται με το κουταλάκι.

Το φρούτο του πάθους έχει πάρει το όνομα του από το εξωτικό λουλούδι του, το οποίο θεωρείται ότι συμβολίζει το Πάθος του Χριστού. Είναι φρούτα στρογγυλά ή οβάλ, που προέρχονται από την Αμερική και έχουν φλούδα βυσσινοκαφετιά ή κίτρινη, η οποία ζαρώνει όταν τα φρούτα ωριμάζουν.

Ο καρπός εσωτερικά είναι διάφανος, με χρώμα πράσινο και πορτοκαλί, έχει σπόρους που τρώγονται, ιδιαίτερη γλυκόξινη γεύση και υπέροχο άρωμα. Στο μέγεθος μπορεί να είναι μικρά σαν κεράσια ή μεγάλα σαν πορτοκάλια, αλλά τα πιο συνηθισμένα στην αγορά είναι αυτά που έχουν περίπου 7,5 εκατοστά μήκος.

Τα φρούτα του πάθους περιέχουν βιταμίνες A και C και είναι πηγή φυτικών ινών. Έχουν 34 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.


Δες και πηγή:asxetos.gr


 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε