ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες ΑγροΝέα: Δίκοκκο στάρι, green plastics, 2.5€/γεύμα...


ΑγροΝέα: Δίκοκκο στάρι, green plastics, 2.5€/γεύμα...

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Διαχρονικό

Οι ερασιτέχνες έχτισαν την κιβωτό. Οι επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό.  

12 Ιαν 2013

2η Συνάντηση καταναλωτών με παραγωγούς του αρχαίου ελληνικού Δίκοκου Σιταριού (Triticum Dicoccum), το Σάββατο 12 Ιαν 2013 στις 11:00 στο αγρόκτημα Koukosinn στο χωριό Κούκος Κατερίνης με σκοπό την γνωριμία, μαγειρικές προτάσεις, επίσκεψη στην καλλιέργεια βιολογικού Δίκοκκου Σιταριού, γνωριμία με το φυτό, τις ανάγκες του και τις δυνατότητες του. Τέλος θα έχουμε την δυνατότητα, να προσυμφωνήσει όποιος θέλει την ποσότητα του Δίκοκκου σταριού που θα παραλάβει τέλη Ιουνίου 2013, σε τιμή παραγωγού. Δαμ. Παχόπουλος, Τ-2351083200, Κ-6947185166, damianos@koukosinn.gr, http://dicoccum-dikoko.blogspot.gr

Green Plastics 

Βιοπλαστικά (GreenPlastics) είναι πολυμερή, που

• βασίζονται σε ανανεώσιμες πηγές και δεν είναι απαραίτητα βιοαποικοδομήσιμα, και

• βιοαποικοδομήσιμα, που δεν έχουν απαραίτητα ως βάση ανανεώσιμα υλικά.

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Μισούρι (ΗΠΑ) προσπαθούν να βρουν σούπερ βιοπλαστικά τα οποία θα διασπώνται μόλις σε διάστημα λίγων μηνών. Επιπλέον τα βιοπλαστικά συνεπάγονται μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου κατά 15-20% το 2025. bep.gr, http://geoponikienimerosi.wordpress.com, 26/12/2012.

 Για εμάς τους απλούς ανθρώπους, οι απλοί άνθρωποι είναι μεγαλειώδεις, όταν κάνουν απλά πράγματα. Θα θυμόμαστε πάντα την δασκάλα Βικτώρια, από το σχολείο στο Κονέκτικατ, που έσωσε τους μαθητές της, από την σύγχρονη έκφραση των αξιών πολιτισμού στις ΗΠΑ (εκείνον τον 20χρονο οπλοφόρο, και δολοφόνησε 20 μαθητές και 6 ενηλίκους στο σχολείο, που είπαν ότι ήταν άρρωστος ψυχικά, και κυκλοφορούσε όπως όλοι οι Αμερικάνοι …, ελεύθερος), κρύβοντας τους μαθητές στις ντουλάπες της βιβλιοθήκης. Όταν ο δολοφόνος μπήκε στην τάξη της του είπε ότι είχαν φύγει όλοι στο γυμναστήριο, και εκείνος, απλά … την δολοφόνησε.

(σσ. χωρίς να το γενικεύουμε, μήπως τα μεμονωμένα διαδοχικά βίαια αδικαιολόγητα περιστατικά, δεν είναι τόσο μεμονωμένα? … αλλά αποτελούν συστατικό των ΗΠΑ? …

Αποδείξεις …Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε Ελληνίδα, διότι δέχτηκε επίθεση από Κινέζες πωλήτριες που αρνήθηκαν να της δώσουν απόδειξη για τα ψώνια που είχε κάνει και στη συνέχεια δε δίστασαν να την τραυματίσουν σοβαρά, σε κινέζικο μαγαζάκι της Ρόδου Λίνδου. www.sofokleousin.gr, 26/12/2012.

 Οι γιορτές τελείωσαν και η μόνη γυμναστική … που κάναμε τότε ήταν «εκτάσεις, ανατάσεις, κάτω και επανάληψη, πολλές επαναλήψεις, πάνω από τα μπουκάλια…». Και ήταν πολύ μεθυστική γυμναστική … (μου το έστειλε ο Γιώργος).

Μετακινούμενοι

Μείωση χρόνου παραμονής μετακινούμενων κτηνοτρόφων για το 2012, σε 4 μήνες μόνο, στα πλαίσια του Προγράμματος εξισωτικής αποζημίωσης. Με την απόφαση αυτή του ΥπΑΑΤ, επιτρέπεται πλέον η αποχώρησή των κτηνοτρόφων από τους ορεινούς βοσκοτόπους απο τέλη Σεπτεμβρίου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επαγγελματιών του κλάδου και με αρνητικές επιπτώσεις στη διαβίωση των κοπαδιών.

Συνεταιρισμοί

1α) Η παράγραφος 10 του άρθρου 18 του ν. 4015/2011 αντικαθίσταται ως εξής: «10. οι προθεσμίες που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 9 του παρόντος άρθρου ως και οι προθεσμίες που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 19 του παρόντος νόμου, λήγουν την 1η Ιουλίου 2013». άρθρο 168, ν. 4099/2012. (σσ. παρατείνεται η ανωμαλία στις ΕΑΣ, τους Συνεταιρισμούς και τον ελληνικό συνεργατισμό).

Σπιτική Κουζίνα

Καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, το πρωί έως το μεσημέρι σε κεντρικά σημεία των Δήμων Αλίμου, Αχαρνών, Ηλιούπολης & Νέας Σμύρνης, οι δημότες μπορούν να επιλέξει μέσα από μια ποικιλία ζεστό, φρεσκομαγειρεμένο και πιστοποιημένο φαγητό στο συμβολικό αντίτιμο των 2,50 €/μερίδα. Είναι

ο 2ος χρόνος και δεν απευθύνεται μόνο σε οικονομικά ασθενέστερους.

Σκοπός είναι η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που δοκιμάζονται. http://kano-oikonomia.gr, 28/12/2012.

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε