ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Δικτύωση ΗΛΕΙΑ: Πρότυπο Σχέδιο Πράσινης Ανάπτυξης & Διαβούλευση με ΜΚΟ


Το Δίκτυο «Ήλις - Ερύμανθος - Φολόη» χαιρετίζει με ικανοποίηση την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ξεκινήσει και να εφαρμόσει άμεσα το Πρότυπο Σχέδιο Ανάπτυξης στην πυρόπληκτη Ηλεία.

Σας ενημερώνουμε ότι το Δίκτυο, στο πλαίσιο του οποίου συνεργάζονται πάνω από εκατό συλλογικές οργανώσεις της Ηλείας, έχει αναπτύξει δράσεις στην περιοχή και έχει υποβάλει σχετικά προγράμματα οριζόντιας συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών.

Συγκεκριμένα, έχουμε καταθέσει προγράμματα σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής: α) για την «Οικοδιαχείριση του νερού», β) για την ανάπτυξη του εναλλακτικού πράσινου τουρισμού - αγροτουρισμού και γ) ένα πρότυπο καινοτόμο σχέδιο οικοτουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης ονόματι «Τόποι Μύθοι και Άθλοι του Ηρακλή» που καλύπτει την οικοδιαδρομή από το Άργος έως την Ολυμπία. Από την Ηλεία, μετέχουν οι δήμοι Αρχαίας Ολυμπίας, Πηνείας, Φολόης, Λασιώνας, Λαμπείας. 

Έχουμε μάλιστα προγραμματίσει για τον ερχόμενο Ιούνιο του 2010, ένα Παγκόσμιο Συνέδριο με θέμα «Ο Ηρακλής στην Τέχνη και την Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα» που θα διεξαχθεί στο χώρο της Ολυμπιακής Ακαδημίας. Σας επισυνάπτουμε και τις σχετικές προτάσεις οι οποίες έχουν υποβληθεί αρμοδίως. Επίσης, έχουμε καταθέσει και σχετική πρόταση στα Πρότυπα Καινοτόμα Σχέδια Ανάπτυξης τα οποία δεν προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση, με την προοπτική συνεργασίας δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Σε όλα τα παραπάνω έχουν υπάρξει προεργασίες και διαδικασίες ωριμότητας με τους Δήμους και την τοπική κοινωνία, οι οποίες συνάδουν με το πρότυπο σχέδιο «πράσινης ανάπτυξης».

Το Δίκτυο «Ήλις - Ερύμανθος - Φολόη», με σχετικές επιστολές προς τα υπουργεία Πολιτισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος, έχει εκφράσει τη βούλησή του για συμμετοχή στις σχετικές διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της Ηλείας, προκειμένου να συμβάλλει με προτάσεις για την εφαρμογή και υλοποίηση του γενικότερου πρότυπου σχεδίου της κυβέρνησης.

 

 

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε