ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Γενικού ενδιαφέροντος


Γενικού ενδιαφέροντος
Δομές Συμβουλευτικής για άπορες οικογένειες

Γράφει ο Πάνος Δήμος 

Κοινωνιολόγος 

Την τελευταία τριετία, λόγω της οικονομικής ύφεσης που επικρατεί στην χώρα μας, οι αριθμός των απόρων οικογενειών έχει αυξηθεί δραματικά. Ωστόσο, υπάρχουν κοινωνικές δομές στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν για συμβουλευτική - ψυχολογική υποστήριξη, νομική αρωγή αλλά και παροχή σίτισης και στέγασης. Οι υπηρεσίες αυτές οι οποίες είναι δωρεάν, παρέχονται κυρίως από το κράτος αλλά και από διάφορους φορείς όπως μη κυβερνητικές - μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, στόχος των οποίων είναι να συνδράμουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Περισσότερα...
 
Το σύνθημα!
Δευτέρα, 29 Οκτώβριος 2012 19:31

Ανάρτηση από oikopress.gr


Το σύνθημα «φυσικά μπορείς» κέρδισε το διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο ΣΚΑÏ στην καμπάνια του για το περιβάλλον.

Σχολιάζοντας αυτό το επίκαιρο γεγονός προφανώς όλοι μπορούμε ο καθένας ξεχωριστά με τις πράξεις του να μην ρυπαίνει, να πηγαίνει στην ανακύκλωση τα άχρηστα υλικά και σκουπίδια, να επιλέγει φιλικά προϊόντα προς το περιβάλλον και να καταναλώνει λιγότερα και με περίσκεψη υλικά.

Περισσότερα...
 
Συμμετοχικές αξίες
Δευτέρα, 29 Οκτώβριος 2012 18:48

Ανάρτηση από oikopress.gr

Είναι ανεξάρτητες και αυτό-διοικούνται

Χαρακτηριστικά Κοινωνικών Επιχειρήσεων

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, μπορούμε να υποστηρίξουμε πως οι Κοινωνικές Επιχειρήσεις συνδυάζουν πολλών ειδών επιχειρήσεις και οι οποίες έχουν τρία χαρακτηριστικά:

Περισσότερα...
 
Το ποδήλατο στις αστικές μετακινήσεις
Πέμπτη, 11 Οκτώβριος 2012 12:50

Γράφει η Κατερίνα Νάκου

Δημοσιογράφος

 

«Η ζωή είναι σαν το ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία σου, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι»

Albert Einstein


matiespoli_blog

Δίκτυο ποδηλάτων στην Αθήνα


Τα ποδήλατα στην Αθήνα αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Με αφορμή την εβδομάδα βιώσιμης μετακίνησης (17-21 Σεπτεμβρίου), η Social Activism Αθηνών είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον κ. Βαβάκο, συγκοινωνιολόγο και ειδικό σύμβουλο του δημάρχου σε θέματα ποδηλάτου. Η δημιουργία υποδομών όσον αφορά τους ποδηλάτες κρίνεται αναγκαία, καθώς το ποδήλατο αποτελεί έναν από τους πυλώνες της βιώσιμης κινητικότητας και των μεταφορών. Παρά την ανάγκη υποδομών, όμως, η πυκνότητα των οικοδομικών τετραγώνων, ο ελάχιστος ελεύθερος χώρος και η καταχρηστική στάθμευση των αυτοκινήτων, αποτελούν ορισμένες μονάχα από τις δυσκολίες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ποδηλατών και καθιστούν τη δημιουργία ποδηλατολωρίδων στην Αθήνα, δύσκολη υπόθεση.

Περισσότερα...
 
Παγκαλαβρυτινή Ένωση εν Αθήναις
Πέμπτη, 11 Οκτώβριος 2012 12:39

Γράφει η Βασιλική Καλογεροπούλου

Θεατρολόγος Msc 


Ένας σύλλογος, ένας τόπος, μια μεγάλη ιστορία


Σύνοψη

Στην οδυνηρή νεοελληνική ακαμψία της πνευματικής μας ζωής, η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, στην υπεραιωνόβια πορεία της, διατηρεί ανέπαφες όλες εκείνες τις πάντα ζωντανές ηθικές και πνευματικές δυνάμεις, οι οποίες χάρισαν και χαρίζουν πρότυπα ζωής. Αποτελεί το πνευματικό και ηθικό στήριγμα κάθε Καλαβρυτινού. Τα μέλη της, οι φίλοι και οι συνεργάτες της, με αληθινά συγκινητική προσπάθεια, κρατούν ζωντανές τις ιστορικές και αρχαιολογικές αλήθειες του τόπου και συνάμα προτείνουν λύσεις σε καυτά προβλήματα της Επαρχίας Καλαβρύτων.

Περισσότερα...
 
Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και μετανάστριες. Δυνατότητα αίτησης παροχής ασύλου λόγω δίωξης λόγω φύλου.
Συντάχθηκε απο τον/την Έφη Κοσκώση, Κοινωνιολόγος   

Όπως λέγεται, το φύλο της ανεργίας και της φτώχειας είναι θηλυκό.

Περισσότερα...
 
Η Νέα Εποχή στο Δήμο Αθηναίων
Συντάχθηκε απο τον/την AMKE Ερύμανθος   
Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2012 12:54

Εξάλειψη της «λούφας», της διαφθοράς στο Δήμο, η αρωγή προς τους αδύναμους συμπολίτες


Ο Δήμος Αθηναίων σε περίοδο κρίσης αλλάζει σελίδα. Από τη μια πλευρά ο αναγκαστικός περιορισμός του προϋπολογισμού, και από την άλλη η βούληση του δημάρχου, έχουν αλλάξει τα δεδομένα διαχείρισης.

Περισσότερα...
 
Σχέδιο με 12 άθλους για την ελληνική κυβέρνηση

του Γ.Χατζημαρκάκη

H Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο δράσης, το οποίο θα μετατρέπει τις αδυναμίες της χώρας σε δυνατότητες. Έχει ανάγκη ένα σύγχρονο σχέδιο που θα χαρακτηρίζεται από τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα που είχε ο μυθικός Ηρακλής. Παρόμοιο με το «Σχέδιο Μάρσαλ» που υλοποιήθηκε πριν από 60 χρόνια στην Ευρώπη. Χρειάζεται λοιπόν ένα σχέδιο «Ηρακλής» που θα εξασφαλίσει μελλοντικά τη φερεγγυότητα της χώρας.

Πολιτικά, αυτό σημαίνει πρώτα από όλα να αποκαλυφθούν τα ελαττώματα και, όπου είναι δυνατόν, να εξαλειφθούν. Συμβολικά, αυτό παρομοιάζεται με τη συστηματική αξιολόγηση «εικόνων» που αποκαλύπτουν ποιος είπε ψέματα για τη φορολογική του δήλωση και ποιος έχει αποσιωπήσει την πισίνα πίσω από το σπίτι του.

Περισσότερα...
 
Η γέννηση των Μύθων του Ηρακλή

Δημιουργία των Μύθων

Ανάγκη Επικοινωνίας

και Δημιουργίας Προτύπων


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙ  ΛΟΓΟΙ

Πριν από τη διάδοση του γραπτού λόγου κάθε ανθρώπινη κοινότητα είχε ανάγκη από την κωδικοποίηση πληροφοριών και ηθικών αξιών για να υπάρξει ως ενοποιημένη κοινότητα. Κι αυτό γινόταν με τη μυθοποίηση ηρώων και θεοτήτων ως κοινά σημεία αναφοράς.


Οι κοινωνίες έχουν ανάγκη από ηθικοπλαστικά πρότυπα για τη συνοχή τους. Στις πρώιμες κοινωνίες αυτό γίνεται με τη μυθολογία και τη θρησκεία. Στη βιομηχανική εποχή με τις εθνικές ιδεολογίες και τις πολιτικές ιδεολογίες.

Από την άλλη πλευρά ο μύθος υπηρετεί τη φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας. Την ανάγκη της κοινής πίστης, της κοινής αναφοράς που υπηρετείται μέσα από την κοινή λατρεία της θρησκευτικής πίστης.

περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 6

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε