ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική


Γενικού ενδιαφέροντος


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ –ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Τα κομβικά σημεία της εισήγησης του συντονιστή του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου Βασίλη Τακτικού στη προσυνεδριακή συνδιάσκεψη 5-11-2015.  Μέχρι τη Πέμπτη θα δημοσιευτούν όλες οι βασικές εισηγήσεις στο πλαίσιο της ανοικτής διαβούλευσης με τις οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ –ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 

1. Η υψηλή σημασία της ανάπτυξης κοινωνικής αλληλέγγυας  οικονομίας σε περίοδο κρίσης..

Περισσότερα...
 
Δραγασάκης: Αναζητείται μια νέα ισορροπία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Συζήτηση στη Βουλή για τις τράπεζες

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλάει στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με θέμα ημερησίας διάταξης "Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για το πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις του Υπ. Οικονομικών", Αθήνα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ (File: 15911870.jpg ) 

Αθήνα

«Κανουν λάθος όσοι δεν βλέπουν ότι το προηγούμενο διάστημα διεξήχθη ένας πόλεμος ενάντια όχι στην κυβέρνηση αλλά στη χώρα» είπε σχολιάζοντας τις αιτιάσεις τις αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του σχεδίου νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

«Πρέπει να αντλούμε μαθήματα και όχι απλώς να καταγγέλλουμε ο ένας τον άλλο» τόνισε.

Περισσότερα...
 
ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τρία νέα προγράμματα δρομολογήθηκαν για μετά τις εκλογές. Σκοπός τους είναι να ενισχύσουν την νεανική επιχειρηματικότητα.

- Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών

Στόχος του προγράμματος είναι ο εκσυγχρονισμός, η ποιοτική αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών των υφιστάμενων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, του στρατηγικού τομέα προτεραιότητας του τουρισμού, ώστε να βελτιώσουν τη θέση τους στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά.

Περισσότερα...
 
ΠΡΟΤΑΣΗ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ
ΠΡΟΤΑΣΗ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Μετά τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της συμφωνίας με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και την ψήφισή τους στη βουλή, αναγκαστικά έρχεται στο τραπέζι και το ζήτημα της καταπολέμησης της διαφθοράς. Σε ειδική σύσκεψη άλλωστε ο Πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα ως προτεραιότητα αφού πρώτα παραδέχθηκε δημόσια ότι χάθηκε χρόνος από το εσωτερικό μέτωπο για την καταπολέμηση της διαφθοράς όσο η Κυβέρνηση είχε ρίξει όλο της το βάρος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας.
Αρκετοί αρθρογράφοι μάλιστα φίλα προσκείμενοι έγραψαν ότι: Ο Τσίπρας έκανε το λάθος να περιμένει να τελειώσει με το εξωτερικό μέτωπο για να ασχοληθεί με το εσωτερικό. Αυτός ο διαχωρισμός ήταν τραγικός, αφού πήγε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γυμνός από το ριζοσπαστισμό και τη δύναμη που θα είχε η αποτελεσματική διακυβέρνηση απέναντι στη διαπλοκή και τα καρκινώματα της χώρας. Μετέτρεψε τον εαυτό του από ισχυρό αντίπαλο που την ισχύ του φανερώνει η διακυβέρνησή του, σε διαπραγματευτή χωρίς υπαρκτή απειλή.
Περισσότερα...
 
Εναλλακτικες καλλιεργειες νεων
_

Ο νομός Αχαΐας συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ελλαδικές περιοχές με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας και ειδικότερα στους νέους ανθρώπους. Το φαινόμενο του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού είναι πλέον δεδομένο για τους νέους αφού η παρατεταμένη οικονομική κρίση και η έλλειψη θέσεων εργασίας οδηγούν σε εναλλακτικές μεθόδους ακόμη και την οδό της μετανάστευσης για την αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης.     Ο νομός, στο σύνολο, το κύριο εισόδημά των κατοίκων του πηγάζει από τις αγροτικές εργασίες, με τις παραδοσιακές καλλιέργειες, τα τελευταία χρόνια, να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα και να μην αποδεικνύονται προσοδοφόρες για μια αξιοπρεπή, τουλάχιστον, διαβίωση. Επίσης, θεσμοί της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, αν και υφίστανται, για την ευρύτερη περιοχή και πως μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και του τόπου, είναι άγνωστοι και ως έννοια.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 12

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε