ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Καλές πρακτικές


Καλές πρακτικές
Παραγωγή ρεύματος από κοπριά στην Ημαθία

Τη λύση στους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ βρήκε ένας ιδιοκτήτης χοιροτροφικής μονάδας στο Καμποχώρι Ημαθίας, ο οποίος βρήκε τρόπο να παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τα απόβλητα του χοιροστασίου και υποπροϊόντα φυτικής προέλευσης.

Περισσότερα...
 
Ανακύκλωση: «ανεβάζουν ταχύτητες» οι Αθηναίοι – Αναλυτικά τα στοιχεία

Διευρύνεται μέρα με την ημέρα η αλυσίδα ανακύκλωσης στο δήμο Αθηναίων και παρά τις ιδιαιτερότητες της νέας κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας, περισσότερα αλλά και νέα υλικά εντάσσονται στο χάρτη της ανακύκλωσης.

Περισσότερα...
 
Ο οικολογικός τρόπος οδήγησης

Πώς θα γίνετε «πράσινος» οδηγός

Με μια απλή αλλαγή του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τις βλαβερές συνέπειες που έχει για το περιβάλλον και παράλληλα να εξοικονομήσετε χρήματα.

Περισσότερα...
 
Ανθρώπινα δίκτυα & διαχείριση της γνώσης.

Γράφει η Άντρη Γεωρνταμιλή

Επικοινωνία & Media

  

Δήμοι – δημότες – επιχειρήσεις: Μια επίκαιρη πρόκληση για τους ΟΤΑ

Κάνοντας μία ανασκόπηση στα όσα ελέχθησαν και όσα εφαρμόστηκαν αναφορικά με το «σχέδιο δράσης για το κέντρο της Αθήνας» μετά από μισό και πλέον έτος από την ανακοίνωσή του, φαίνεται πως ασχέτως πολιτικών επιλογών και πρακτικών με τις οποίες κανείς μπορεί λιγότερο ή περισσότερο να συμφωνεί ή να διαφωνεί, παραμένει ζωντανό ένα γενικότερο ερώτημα. Με ποιόν τρόπο η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης και των κατοίκων της εμπλέκοντας και τους τελευταίους στις διαδικασίες διαβούλευσης, κάνοντας προσβάσιμη και «φιλική» την πληροφορία, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και ρίχνοντας φως στις υπάρχουσες παρεχόμενες υπηρεσίες τις οποίες ο πολίτης έχει σήμερα ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Περισσότερα...
 
Άθληση στα πάρκα

Γράφει η Κατερίνα Νάκου

Δημοσιογράφος

 

«Άθληση στα πάρκα». Ο Δήμος Αθηναίων πραγματοποιεί μία αξιόλογη πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να σηκώσει τους Αθηναίους από τον καναπέ, να τους βγάλει ξανά στα πάρκα και τους εξωτερικούς χώρους… Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε ξανά μία καλύτερη ποιότητα ζωής ακόμη και σε καιρούς χαλεπούς… Και όπως λέει κάποιος, «οι δυσκολίες δεν ξέρω αν σε κάνουν πιο δυνατό αλλά σίγουρα πιο εναλλακτικό…»

Περισσότερα...
 
Συνέντευξη του Θ. Παπαηλιού, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Γράφει η Σοφία Κόκκαλη

Πολιτικός Επιστήμων

Ζούμε σε μία εποχή, οικονομικής, ηθικής καθώς και πολιτικής κρίσης. Καθημερινά, οι αντιξοότητες που αντιμετωπίζει το κοινωνικό σύνολο διογκώνονται. Ωστόσο, υφίστανται κοινωνικοί φορείς οι οποίοι με την αρωγή της τοπικής αυτοδιοίκησης συμβάλλουν στη γόνιμη ανάπτυξη έξυπνων πρακτικών. Μετά τη δημιουργία του «Κοινωνικού Φαρμακείου», του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και του «Κοινωνικού Παζαριού», εμφανίσθηκαν και οι «Κοινωνικοί Λαχανόκηποι».

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 5

Leader Φθιώτιδας

biotour_od

Βασίλης Τακτικός


Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε