ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Καλές πρακτικές


Καλές πρακτικές
Οι καλές πρακτικές του κέντρου θεραπείας εξαρτημένων ατόμων (ΚΕΘΕΑ)
Δευτέρα, 01 Οκτώβριος 2012 15:00

Γράφουν οι

Κωνσταντίνα Μαντζαβρά, Πολιτικός Επιστήμων

Αθανασία Φουσέκη, Ψυχολόγος


Διανύουμε μια εποχή όπου το «εξαρτήσου» προωθείται δεξιοτεχνικά ώστε να είναι η διαφυγή, η διέξοδος ή η επιλογή επιβίωσης, τόσο του ατόμου όσο και της κοινωνίας εν γένει. Το  φαινόμενο των ναρκωτικών παραμένει στο προσκήνιο και θα ήταν δύσκολο να το μελετήσουμε χωρίς την πολύτιμη συνδρομή των καθ’ ύλην αρμόδιων φορέων. Σε αυτή την προσπάθεια συνέβαλε το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ, καθώς μας έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε συνέντευξη με την υπεύθυνη του τμήματος ενημέρωσης και δημοσίων σχέσεων, κ. Δασκαλοπούλου, η οποία συνεργάστηκε με μεγάλη προθυμία και μας μετέδωσε ουσιαστική πληροφόρηση γνωστοποιώντας μας τη σύγχρονη εικόνα του φαινομένου των ναρκωτικών, το φορέα και τις λειτουργίες του, τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς, τις διάφορες δράσεις αλλά και συνέργειες με άλλους φορείς, καθώς επίσης, και προτάσεις βελτιστοποίησης και πιο αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου.

Περισσότερα...
 
Στο Αριστοτέλειο το πρώτο Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων!

podilatonΣτο Αριστοτέλειο το πρώτο Σύ­στηµα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων! Το κόστος, ανάλογα µε τις ώρες χρή­σης, θα κυµαίνεται από ένα έως πέ­ντε ευρώ.

Η πανεπιστηµιακή κοινότητα του ΑΠΘ για µια ακόµα φορά πρωτοτυ­πεί, αφού αποφάσισε τη δηµιουργία του πρώτου στην Ελλάδα συστήµα­τος κοινόχρηστων ποδηλάτων για τους φοιτητές και τους εργαζόµενους στο πανεπιστήµιο.

Περισσότερα...
 
Κοινωνικά συνεργεία

4rrrrMέχρι σήµερα οι βασικές αρχές της βιώσιµης ανάπτυξης και της βιώσιµης καθηµερινότητας είχαν την κωδική ονοµασία τα «3 R», δηλαδή reuse (επαναχρησιµοποίηση), recycle (ανακύκλωση), reduce (µείωση).

Οι Ολλανδοί, όµως, από τους πρωτοπόρους σε θέµατα ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή, πρόσθεσαν πριν από περίπου δυο χρόνια ακόµα ένα «R» στην εξίσωση, το repair (επιδιόρθωση). Η νέα τάση που έχει αναπτυχθεί σε επίπεδο γειτονιάς είναι η δηµιουργία κοινωνικών καφέ, των λεγόµενων Repair Café , στα οποία επισκευάζονται συσκευές και αντικείµενα προκειµένου να µην οδηγηθούν αµαχητίστα σκουπίδια.

Περισσότερα...
 
Youth in Action Program

Youth-in-Action-big-both

Youth In Action Program

Club for Youth Empowerment 018

Gender Equality

Way to inclusive society

Nis, Serbia, 5-12 April 2012

Στα πλαίσια του προγράμματος Youth In Action, η μη κερδοσκοπική οργάνωση Club for Youth Empowerment 018 με έδρα της τη Σερβία, οργάνωσε και φιλοξένησε τη δράση:

Ισότητα των φύλων, Ο Δρόμος για μια περιεκτική κοινωνία.

Σε αυτή την εκπαίδευση πήραν μέρος συμμετέχοντες από 6 χώρες, τη Σερβία, την Ελλάδα, τη Τουρκία, τη Μάλτα, τη Βοσνία και την Π.Γ.Δ.Μ.

Περισσότερα...
 
Τι προσφέρει η χορτοφαγία στον οργανισμό

food-guide-pyramid-2126Η πλειονότητα των καταναλωτών δεν είναι… χορτοφάγοι. Πολλοί όμως, χωρίς να το έχουν καλοσκεφτεί μπορεί ήδη να τρώνε σαν χορτοφάγοι έχοντας στο μενού τους φρέσκες σαλάτες εποχής, λαδερά, πλιγούρι. Επίσης, μην ξεχνάμε και τους χριστιανούς Ορθόδοξους που απέχουν από το κρέας, το ψάρι και τα γαλακτοκομικά για πολλές μέρες, όπως αυτήν την περίοδο (Σαρακοστή).

Περισσότερα...
 
Πρωτοβουλίες Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα στο Χώρο της Κοινωνίας της Πληροφορίας

opensource-400x345jpgΤα τελευταία χρόνια, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, δραστηριοποιούνται εθελοντικοί σύλλογοι που μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο χώρο της Κοινωνίας της Πληροφορίας, κυρίως μέσω της ενημέρωσης, της παροχής υπηρεσιών και της υποστήριξης των χρηστών των υπολογιστών και των τεχνολογιών του Διαδικτύου.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 5

Leader Φθιώτιδας

biotour_od

Βασίλης Τακτικός


Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε