ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Περιβάλλον - Οικοανάπτυξη


Περιβάλλον - Οικοανάπτυξη
Η ωριμότητα της κοινωνίας για οικοδιαχείριση – οικοανάπτυξη

* του Βασίλη ΤακτικούΣτις περισσότερες φορές η κοινωνία αποδεδειγμένα βρίσκεται πιο μπροστά από τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα για την προστασία του περιβάλλοντος, πιο μπροστά από την κομματική και κρατική γραφειοκρατία στο οικολογικό ζήτημα.

Υπάρχει όμως και η άλλη διάσταση που κάνει επίκαιρη την ανάγκη για την οικολογικοποίηση της πολιτικής.

Περισσότερα...
 
Προτεινόμενες επενδυτικές Δράσεις για Ημιορεινές και Ορεινές περιοχές

Φυτική Παραγωγή


1. Αρωματικά - φαρμακευτικά Φυτά (Α/Φ) και Αιθέρια έλαια.

Τα Α/Φ φυτά μπορούν να αποτελέσουν μια εναλλακτική δυναμική καλλιέργεια ιδιαίτερα στις περιοχές που υποχώρησε ο καπνός .
Ο κλάδος εμφανίζει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης σε περιοχές του Δήμου που είναι ορεινές εδαφικά φτωχές περιοχές οι οποίες δεν τυγχάνουν ακόμα εντατικής εκμετάλλευσης και οι οποίες εμφανίζουν καταλληλότητα για την καλλιέργεια των Α/Φ φυτών


Περισσότερα...
 
Τεχνητές λίμνες

Οι τεχνητές λίμνες είναι η σπουδαιότερη κατηγορία τεχνητών υγροτόπων της Ελλάδος τόσο από την άποψη της έκτασης που καλύπτουν όσο και από την άποψη του αριθμού και των αξιών που έχουν αποκτήσει. Ονομάζονται και τεχνητοί ταμιευτήρες

Η λέξη ταμιευτήρας δείχνει και τους περιορισμένους αρχικά σκοπούς που είχαν τεθεί κατά τον σχεδιασμό και τη διαχείρισή τους. Οι σκοποί αυτοί ήταν να αποταμιεύσουν νερό ποταμών, ρυακιών ή και χειμάρρων ώστε να αποκτήσουν οι ταμιευτήρες αξία αντιπλημμυρική, υδρευτική, αρδευτική, υδροηλεκτρική ή, συνηθέστερα, συνδυασμό αυτών των αξιών.

Περισσότερα...
 
Οφέλη φραγμάτων

Στέγνωσαν” τα ποτάμια λόγω της καλοκαιρινής ανομβρίας ωστόσο η στάθμη στο φράγμα Γρατινής καλά κρατεί, έχοντας βεβαίως και αυτή μειωθεί, κάτι που είναι εμφανές σε όποιον επισκεφθεί το φράγμα τόσο από το σημάδι που άφησε η υπερυψωμένη πριν μήνες στάθμη του νερού όσο και από το ότι δεν γίνεται πια εκχειλισμός του επιπλέον ύδατος.

Ο υδάτινος ταμιευτήρας που δημιουργήθηκε στην Γρατινή εξυπηρετεί την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, με καύσιμο το φυσικό αέριο στην ΒΙΠΕΚΟ, καθώς και ανάγκες άρδευσης καλλιεργειών.

Περισσότερα...
 
Πράσινος τουρισμός

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ! 

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επαναφέρει για διαβούλευση σε ακόμα χειρότερη εκδοχή το αναχρονιστικό «Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό», οι Οικολόγοι Πράσινοι αλλά και πολλοί επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς (όπως φάνηκε και από την ημερίδα διαλόγου που οργάνωσαν στα Χανιά), τονίζουν ότι απαιτείται αλλαγή στον Τουρισμό προς μία οικολογική κατεύθυνση.
Περισσότερα...
 
Το οικολογικό σπίτι : αρχιτεκτονικός σχεδιασμός

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ : Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΒΑΣΗ

('χρησιμοποίτε αρχιτέκτονες για τις αρχιτεκτονικές σας ανάγκες όπως χρησιμοποιήτε γιατρούς για τις ιατρικές σας').

 

Παρόλο που στην Ελλάδα ο καθένας μπορεί να αρχιτεκτονίζει μόνο οι εκπαιδευμένοι περιβαλλοντικά ευαίσθητοι αρχιτέκτονες είναι σε θέση να παραγουν αρχιτεκτονική και όχι κακέκτυπες αντιγραφές άσχετες με τον τόπο, το χρήστη και τις ανάγκες του)
Δεν θέλει κόπο ούτε στοιχίζει μια περιουσία. Για την ακρίβεια, δεν στοιχίζει σχεδόν τίποτα. Αντίθετα, αν έχει προηγηθεί μελετημένος σχεδιασμός, η

Περισσότερα...
 
Ενεργοβορα, «ευρω»βορα και καταστροφικά!
Ενεργοβορα, «ευρω»βορα και καταστροφικά για το περιβάλλον είναι τα περισσότερα κτίρια στη χώρα μας.

Πρόσφατα όλοι μας είδαμε διαφημιστικά σποτ στην τηλεόραση, του Υπουργείου Ανάπτυξης που καλεί τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας, επισημαίνοντας ότι αυτό κάνει καλό και στην τσέπη μας και στην εθνική οικονομία. Άποψή μου είναι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση ενέργειας είναι η καταστροφή του περιβάλλοντος. Το 90 % της παγκοσμίως παραγόμενης
Περισσότερα...
 
Στόχος η οικοπροστασία

Η ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ στοχεύει στην  ΟΙΚΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του αστικού περιβάλλοντος πιστεύοντας ότι ο στόχος είναι επιστημονικά και πολιτικά εφικτός και μπορεί με αιχμή τις πράσινες στέγες και τα βιοκλιματικά κτίρια να οδηγήσει στο μετασχηματισμό του ασφυκτικού δομημένου περιβάλλοντος των τσιμεντουπόλεων σε πράσινες πόλεις δίνοντας ισχυρή ώθηση στην πράσινη επιχειρηματικότητα .

Ηδη υλoποιεί το σχέδιο Πράσινες Στέγες - Πράσινη Πόλη .

Περισσότερα...
 
Το περιαστικό πράσινο

Το περιαστικό πράσινο οικοδομείται με ταχύτατους ρυθμούς - θυμάμαι πως ήταν τα δάση στην Ν. Ερυθραία, Ντράφι, Γέρακα, Κηφισιά, Βριλήσσια, Μελίσσια, Πεντέλη και πως είναι σήμερα. Οι ορεινές περιοχές που είχαν σημαντικές απώλειες φυτικού υλικού κυρίως λόγω πυρκαγιών. Για  τα μεγάλα έργα  χρησιμοποιήθηκαν μεγάλοι όγκοι μπετόν κλείνοντας και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους. Επιπλέον σημαντική υποβάθμιση

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 8 από 8

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε