ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Πράσινη ανάπτυξη


Πράσινη ανάπτυξη
Χωροταξία - Δύναμη ανάσχεσης ή προώθησης

Γράφει ο Φώτης Παπαϊωάννου

Κοινωνιολόγος

«Η εκπόνηση ενός ευέλικτου χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό που θα δίνει έμφαση στις ποιοτικές σύνθετες και πολυδύναμες υποδομές και θα εξετάζει κατά περίπτωση όρους και προϋποθέσεις, είναι ο στόχος των υπουργείων Περιβάλλοντος και Πολιτισμού» κατά τις δηλώσεις των αρμοδίων τους.

Περισσότερα...
 
Σχέδιο Ήλιος

Γράφει η Λένα Κατσίμπρα

Γεωγράφος, M.Sc.


sxedio heliosΤο Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ βρίσκεται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας, συνιστώντας στην ουσία ένα επενδυτικό εργαλείο αξιοποίησης του πλούσιου ηλιακού ενεργειακού δυναμικού που διαθέτει η Ελλάδα. Αποτελεί μια καθαρά ελληνική ενεργειακή πρόταση, η οποία βρίσκει νομικό έρεισμα στην ευρωπαϊκή Οδηγία 2009/28/ΕΚ (EEL 140/2009) για την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα στους προβλεπόμενους μηχανισμούς συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών.

Ένα κράτος-μέλος με υψηλό δυναμικό σε ΑΠΕ μπορεί να εξάγει ενέργεια (στατιστικά ή με φυσικό τρόπο) σε άλλα κράτη-μέλη που έχουν χαμηλό δυναμικό και συνεπώς υψηλό κόστος επένδυσης, με απώτερο σκοπό να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι της Οδηγίας 28/2009 για τη διείσδυση των ΑΠΕ στην τελική ενεργειακή κατανάλωση.

Περισσότερα...
 
Πεδίον του Άρεως: Πρόταση για δημιουργία χώρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εκδηλώσεων για μαθητές

Γράφει η Λένα Κατσίμπρα
Γεωγράφος, M.Sc.

Το Πεδίον του Άρεως είναι ένας βασικός πνεύμονας στο κέντρο της Αθήνας και ένας ουσιαστικός φυσικός πόρος αναψυχής και περιπάτου με υποδομές για υπαίθριες κοινωνικές δραστηριότητες. Αυτός ο ξεχωριστός πόρος, εκτός των άλλων, μπορεί να αξιοποιηθεί και για συστηματική περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Περισσότερα...
 
Ο ρόλος της περιφέρειας στην πολιτική προστασία

Γράφει η Γαρυφαλλιά Γκαντζούνη
Manager Ανθρώπινου Δυναμικού

www.democraticunderground.com

Επίκαιρο είναι το ζήτημα αποτελεσματικής λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού για την πραστασία του πολίτη, μετά και τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα σε σχεδόν όλες τις περιοχές της χώρας και τις χιονοπτώσεις ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Υπάρχει όντως ένα ολοκληρωμένο σύστημα πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και ποιος είναι ο ρόλος της περιφέρειας;

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 13

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε