ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Πράσινη ανάπτυξη


Πράσινη ανάπτυξη
Ελληνο-γερμανική συνέλευση για την περιφερειακή ανάπτυξη

Γράφει η Έφη Κοσκώση 

Κοινωνιολόγος

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η Ελληνο-γερμανική συνέλευση με συμμετέχοντες οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Ο Γενικός πρόξενος της ΟΔ της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βόλφγκανγκ Χέσλερ Όμπερμάιερ στο χαιρετισμό του κατά τις διαδικασίες της συνέλευσης, αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της συνάντησης τόσο για την ίδια την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και για την ανάπτυξη των ελληνο-γερμανικών σχέσεων.

Περισσότερα...
 
Διακήρυξη για Πράσινες Πόλεις
Δευτέρα, 29 Οκτώβριος 2012 18:45


Ανάρτηση από oikopress.gr

... Παγκόσμια δέσμευση δημάρχων

Στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών οι δήμαρχοι 50 εκ των μεγαλυτέρων χωρών του κόσμου υπέγραψαν στο San Francisco την “Διακήρυξη για Πράσινες Πόλεις” και ανέλαβαν την πρωτοβουλία και τη δέσμευση για μια σειρά σημαντικών δράσεων για την περίοδο 2005- 2012.

Περισσότερα...
 
Επιστρέφει δυναμικά η καλλιέργεια των οσπρίων
Συντάχθηκε απο τον/την ΑΜΚΕ Ερύμανθος   
Δευτέρα, 01 Οκτώβριος 2012 11:01

 

 

Κέρδη από... σίδηρο υπόσχεται η ξεχασμένη στη χώρα μας καλλιέργεια των οσπρίων. Τα καθαρά έσοδα στον παραγωγό κυμαίνονται ανάλογα με το προϊόν από 150 έως 350 ευρώ το στρέμμα.


Τα φασόλια, η φακή και το ρεβίθι ανοίγουν σημαντικές ευκαιρίες για εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με την καλλιέργειά τους, καθώς η Ελλάδα είναι ελλειμματική σε παραγωγή και πλεονασματική σε εισαγωγές.

Περισσότερα...
 
Βιοκλιματική Πολιτική και Πράσινη Ανάπτυξη στην Αθήνα
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2012 10:34

Γράφει η Ελένη Κατσίμπρα

Γεωγράφος

1. ΑΣΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ

Το κλίμα σε κάθε περιοχή του πλανήτη μπορεί να περιγραφεί σε τρία διαφορετικά επίπεδα, πηγαίνοντας από το γενικό προς το ειδικό, από τη μεγαλύτερη κλίμακα στη μικρότερη: το μακροκλίμα, το μεσοκλίμα και το μικροκλίμα. Το μικροκλίμα μιας περιοχής είναι η διαφοροποίηση του μακροκλίματος και του μεσοκλίματος, η οποία οφείλεται κυρίως σε ανθρώπινες παρεμβάσεις, όπως π.χ. το δομημένο περιβάλλον ή οι γεωργικές καλλιέργειες (Μπουγαγιώτη, 2009-2010).

  • Το «αστικό μικροκλίμα» ή μικροκλίμα πόλης αποτελεί μια σαφή περίπτωση των παραπάνω. Ο όρος αυτός είναι συνυφασμένος με τα εξής:
  • Την έντονη πολυπλοκότητα που δημιουργεί η αλληλεπίδραση ποικίλων φυσικών και ανθρωπογενών παραγόντων
  • Τη σημαντική αλλοίωση και διαφοροποίηση, που έχουν υποστεί βασικά κλιματικά στοιχεία που το καθορίζουν - όπως η διαθεσιμότητα της ηλιακής ακτινοβολίας, η υγρασία, η θερμοκρασία και οι συνθήκες ροής του ανέμου - σε σχέση με τις μέσες και ακραίες τιμές που θα ανέμενε κανείς από τα φυσικά κλιματικά χαρακτηριστικά του τόπου
  • Την ασυνέχεια των γενικών τιμών των παραπάνω μικροκλιματικών στοιχείων και τη μεταβλητότητα στην οποία υπόκεινται κατά την ίδια χρονική στιγμή σε διαφορετικά σημεία της αστικής περιοχής (Πολυχρονόπουλος, 1997).
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 11

Leader Φθιώτιδας

biotour_od

Βασίλης Τακτικός


Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε