ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Πράσινη ανάπτυξη


Πράσινη ανάπτυξη
Ελκυστικές αποδόσεις από την καλλιέργεια αμυγδαλιάς

Ικανοποιητικές αποδόσεις εμφανίζει η καλλιέργεια του αμύγδαλου με όρους συμβολαιακής γεωργίας, αποτελώντας μια ελκυστική επαγγελματική πρόταση με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

 

Μάλιστα, η χρονιά που έρχεται εκτιμάται ότι θα είναι μια από τις καλύτερες χρονιές για τους παραγωγούς, τόσο σε επίπεδο παραγωγής, όσο και σε επίπεδο τιμών, που παρουσιάζουν διαρκώς ανοδικές τάσεις.

Τα προτερήματα του αμύγδαλου είναι το σταθερό εισόδημα, η σταθερά αυξανόμενη ζήτηση, το γεγονός ότι είναι ανθεκτικό σε ασθένειες και μύκητες (εν συγκρίσει με άλλα οπωροφόρα) και το ότι διατηρείται εκτός ψυκτικών θαλάμων ακόμη και για ένα έτος, γεγονός που το καθιστά ασυναγώνιστο έναντι των άλλων οπωροφόρων καρπών.

Σημαντικό εισόδημα εξασφαλίζεται στον παραγωγό που καλλιεργεί αμυγδαλιές, με τα έσοδα ανά στρέμμα να κυμαίνονται κατά μέσον όρο από 600 έως 900 ευρώ, ανάλογα με τη φύτευση και την ποιότητα του αμύγδαλου.

Φέτος μάλιστα, λόγω των βελτιωμένων αποδόσεων, τα έσοδα εκτιμάται ότι θα υπερβούν κατά πολύ τα 1.000 ευρώ ανά στρέμμα.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.


 
Η πρώτη βιώσιμη οικοκοινότητα της Ελλάδας

ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Χτίζουν το χωριό του εθελοντισμού


Η πρώτη βιώσιμη οικοκοινότητα της Ελλάδας κατασκευάζεται στο όρος Τελέθριο. Οι κάτοικοι σχεδιάζουν να παράγουν όλα τα προϊόντα που θα έχει ανάγκη ο οικισμός

Το πρώτο ελληνικό εθελοντικό χωριό άρχισε να κατασκευάζεται στο όρος Τελέθριο στην Εύβοια με σκοπό οι κάτοικοι που θα ζουν σε αυτό να παράγουν προϊόντα για τις ανάγκες όλης της κοινότητας.

Περισσότερα...
 
Ο παράδεισος των βιολογικών

Αν και νέοι ηλικιακά, θεωρούνται βετεράνοι στην αγορά των βιολογικών προϊόντων. Τα αδέλφια Βασίλης και Γιώργος Σουβατζόγλου δημιούργησαν τις «Τέσσερις Εποχές» στο κέντρο της πόλης και έπειτα από έξι επιτυχημένα χρόνια είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

Περισσότερα...
 
Εν μέσω οικονομικής κρίσης υφαρπάζουν ακόμα και τα ονόματα

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 27-12-2011

 

Έχει καταγραφή σε παλαιότερες περιόδους συγκυβερνήσεων, όπου εξ ορισμού η αντιπολίτευση και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι πολύ εξασθενημένοι, περνούν νομοθετήματα στα όρια της ηθικής και ακόμα περισσότερο στα όρια της νομιμότητας, εις βάρος των ασθενεστέρων.

Φαίνεται ότι αυτήν την φορά η συγκυβέρνηση επέλεξε μεταξύ άλλων κα την εξαθλίωση των αγροτών και των αγροτικών επαγγελμάτων με ευθεία επίθεση στις αγροτουριστικές δραστηριότητες, με υφαρπαγή του ονόματος του αγροτουρισμού, ή δημιουργώντας νέους όρους όπως οινοτουρισμός και αλιευτικός τουρισμός.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 7 από 11

Leader Φθιώτιδας

biotour_od

Βασίλης Τακτικός


Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε