ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Πράσινη ανάπτυξη


Πράσινη ανάπτυξη
Περιβαλλοντική ευθύνη

 του Βασίλη Τακτικού

 
Η πράσινη επιχειρηματικότητα αναγνωρίζεται σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο ως η βασική προϋπόθεση για την αειφορία και βιώσιμη ανάπτυξη, μπροστά στην απειλή της οικολογικής κατάρρευσης του πλανήτη από τις ρυπογόνες δραστηριότητες του ανθρώπου και το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Θεωρείται μάλιστα ως η μόνη λύση ριζικής αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που λειτουργεί στο επίπεδο της πρόληψης πριν είναι αργά για την “θεραπεία”.

Περισσότερα...
 
Το ζήτημα των αιολικών πάρκων
και η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 

Το ζήτημα της προώθησης των αιολικών πάρκων στην περιοχή μας για την παραγωγή ήπιας μορφής ενέργειας προφανώς έχει απασχολήσει ή πρόκειται ν’ απασχολήσει το Δήμο σας αφού τελευταία υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον.

Είναι οπωσδήποτε μια μορφή επενδύσεων η οποία προωθείται από ιδιώτες επιχειρηματίες στην περιοχή και ενδεχομένως κάτω από ορισμένους περιοριστικούς όρους να συμφέρει τους Δήμους η ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας.

Περισσότερα...
 
Η συμβουλευτική της οικοανάπτυξης στους Δήμους


Του Βασίλη Τακτικού – Γιάννου Παπαϊωάννου

 

Θα επιχειρήσουμε να εξηγήσουμε μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία του οικοαναπτυξιακού μοντέλου, που είναι μια εξειδικευμένη συμβουλευτική στις εναλλακτικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και επιχειρηματικότητα των Ο.Τ.Α

Πρέπει να επισημάνουμε ότι η οικοανάπτυξη ως δυναμικό μοντέλο για την αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων μέσα από την εμπνευσμένη ανάδειξη και διαχείριση στα φυσικά και πολιτιστικά διαθέσιμα μιας περιοχής δεν απαιτεί απλά έναν πολιτικό και τεχνοκρατικό προσανατολισμό, αλλά και συγκεκριμένη τεχνογνωσία και πολιτική συνθετικότητα.

Περισσότερα...
 
Παραδείγματα Εναλλακτικών Επενδύσεων

Διάλογος του Βασίλη Τακτικού με το Γιάννο Παπαϊωάννου

 

Βασίλης Τακτικός: Εμείς έχουμε θέσει από την πρώτη στιγμή που ασχοληθήκαμε με την περιοχή και ως κόμμα αλλά και ως Μ.Κ.Ο., την προοπτική του συνδέσμου της περιοχής Καλαβρύτων και Ολυμπίας, τον άξονα αυτόν,  που ενδιάμεσα είναι ο Ερύμανθος.

Οι τρεις Δήμοι που συναντούμε σε αυτό τον άξονα είναι ο Δήμος της Αροανίας, ο δήμος της Λαμπείας και ο Δήμος της Φολόης. Και οι τρεις αυτοί Δήμοι είναι φορτισμένοι με ισχυρές μυθολογικές καταβολές και γειτνιάζουν με την Αρχαία Ολυμπία.

Είναι επίσης γεγονός ότι όπου δημιουργούνται τουριστικά κέντρα, αυτομάτως δημιουργείται και μία ανάγκη για τον οικοτουρισμό. Διότι, το ορεινό τουριστικό κέντρο των Καλαβρύτων που έχει τις υποδομές του, έχει να προσφέρει το χιονοδρομικό, έχει θρησκευτικό τουρισμό κ.τ.λ. Δεν έχει όμως άλλα όπως είναι λ.χ. το δάσος της Φολόης , δεν έχει όλα τα άλλα που θα μπορούσαν να προσθέσουν κάτι το ξεχωριστό στον προορισμό των Καλαβρύτων, την άλλη διάσταση.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 8 από 11

Leader Φθιώτιδας

biotour_od

Βασίλης Τακτικός


Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε