ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Πράσινη ανάπτυξη


Πράσινη ανάπτυξη
Ο παράδεισος των βιολογικών

Αν και νέοι ηλικιακά, θεωρούνται βετεράνοι στην αγορά των βιολογικών προϊόντων. Τα αδέλφια Βασίλης και Γιώργος Σουβατζόγλου δημιούργησαν τις «Τέσσερις Εποχές» στο κέντρο της πόλης και έπειτα από έξι επιτυχημένα χρόνια είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

Περισσότερα...
 
Εν μέσω οικονομικής κρίσης υφαρπάζουν ακόμα και τα ονόματα

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 27-12-2011

 

Έχει καταγραφή σε παλαιότερες περιόδους συγκυβερνήσεων, όπου εξ ορισμού η αντιπολίτευση και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι πολύ εξασθενημένοι, περνούν νομοθετήματα στα όρια της ηθικής και ακόμα περισσότερο στα όρια της νομιμότητας, εις βάρος των ασθενεστέρων.

Φαίνεται ότι αυτήν την φορά η συγκυβέρνηση επέλεξε μεταξύ άλλων κα την εξαθλίωση των αγροτών και των αγροτικών επαγγελμάτων με ευθεία επίθεση στις αγροτουριστικές δραστηριότητες, με υφαρπαγή του ονόματος του αγροτουρισμού, ή δημιουργώντας νέους όρους όπως οινοτουρισμός και αλιευτικός τουρισμός.

Περισσότερα...
 
Περιβαλλοντική ευθύνη

 του Βασίλη Τακτικού

 
Η πράσινη επιχειρηματικότητα αναγνωρίζεται σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο ως η βασική προϋπόθεση για την αειφορία και βιώσιμη ανάπτυξη, μπροστά στην απειλή της οικολογικής κατάρρευσης του πλανήτη από τις ρυπογόνες δραστηριότητες του ανθρώπου και το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Θεωρείται μάλιστα ως η μόνη λύση ριζικής αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που λειτουργεί στο επίπεδο της πρόληψης πριν είναι αργά για την “θεραπεία”.

Περισσότερα...
 
Το ζήτημα των αιολικών πάρκων
και η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 

Το ζήτημα της προώθησης των αιολικών πάρκων στην περιοχή μας για την παραγωγή ήπιας μορφής ενέργειας προφανώς έχει απασχολήσει ή πρόκειται ν’ απασχολήσει το Δήμο σας αφού τελευταία υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον.

Είναι οπωσδήποτε μια μορφή επενδύσεων η οποία προωθείται από ιδιώτες επιχειρηματίες στην περιοχή και ενδεχομένως κάτω από ορισμένους περιοριστικούς όρους να συμφέρει τους Δήμους η ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 9 από 13

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε