ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Πράσινη ανάπτυξη


Πράσινη ανάπτυξη
Οικοανάπτυξη και Οικοδιαδρομές Ερύμανθου


Συνέντευξη του Βασίλη Τακτικού με το Γιάννο Παπαϊωάννου.

 

ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΟΥ: Έχοντας μια πρόσφατη εμπειρία από τη συνάντηση των Δημάρχων της περιοχής Ερυμάνθου στη Λαμπεία στις 13/05/06 με θέμα τη χάρτα οικοτουριστικών διαδρομών Ερυμάνθου, με εσένα ως εισηγητή και συμμετέχοντες τους Δημάρχους Αροανίας, Λαμπείας, Πηνείας, Λασιώνος, Φολόης, ξεκινάμε από το γεγονός ότι είναι γνωστή η δράση που έχεις αναπτύξει μέσα από τη μη κυβερνητική οργάνωση «Ερύμανθος», το τοπικό όραμα και σχέδιο οικοανάπτυξης που προτείνεις, από τις δημοσιεύσεις, τα βιβλία σου, από τη συμβουλευτική που προσφέρεις στους Δήμους για την οικοκοτουρισμο και τον αγροτουρισμό. Όλα αυτά συνιστούν μια καινοτομία δράσης στην τοπική αυτοδιοίκηση, που όπως φαίνεται βρίσκει μια αναγνώριση σε επίπεδο κορυφής της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς υπάρχει αντίστοιχη ευαισθησία στην τοπική κοινωνία.

Περισσότερα...
 
«Το κόμμα προπομπός ή ουραγός εξελίξεων»


του Βασίλη Τακτικού*

 

Η «έξυπνη» οργάνωση αναπτυξιακών δημιουργικών πρωτοβουλιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

 

Σ’ αυτή την περίοδο είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να συζητηθούν καινοτομικές «έξυπνες» ιδέες και προτάσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση ενόψει των δημοτικών εκλογών, με την ελπίδα ότι κάποιοι υποψήφιοι θα τις αξιοποιήσουν και θα προκαλέσουν γόνιμο διάλογο και προοπτικές υλοποίησης τους, στο βαθμό που θα βρεθούν σε υπεύθυνες θέσεις στην Τ.Α. μετά τις δημοτικές εκλογές.

Περισσότερα...
 
Θεματικά πάρκα και οικοχωριά
ΤΟΠΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΩΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

για θεματικά πάρκα και οικοχωριά
του Β.Τακτικού


Η πρόταση με τίτλο "Τόποι, μύθοι και άθλοι του Ηρακλή", αφορά ένα καινοτόμο σχέδιο οικολογικής τουριστικής ανάπτυξης θεματικού τουρισμού στους αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς τόπους που συνδέονται με τους άθλους του Ηρακλή στην Πελοπόννησο. Το πρόγραμμα αποτελείται από επιμέρους έργα, οπως είναι τα θεματικά πάρκα, οικοχωριά, πράσινες επιχειρήσεις και ανάπτυξη οικοτουρισμού και τουρισμού κοινωνικής εμπειρίας.

Περισσότερα...
 

Εκ μέρους του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας και των Ενώσεων Αγροτουρισμού Κρήτης, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράζουμε την αγωνία μας για το μέλλον του Αγροτουρισμού στη χώρα μας.

Παρά το γεγονός της ύπαρξης αξιόλογων μονάδων αγροτουρισμού σε όλη την επικράτεια, παρά το γεγονός ότι από 20ετίας και πλέον υλοποιούνται προγράμματα εν ονόματι του αγροτουρισμού, δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι σήμερα να κατοχυρωθεί θεσμικό πλαίσιο από πλευράς Πολιτείας.

Ως εκ τούτου, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω ύπαρξη και ανάπτυξη αυτού του νευραλγικού χώρου της ελληνικής οικονομίας, η δημιουργία θεσμικού πλαισίου.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 9 από 11

Leader Φθιώτιδας

biotour_od

Βασίλης Τακτικός


Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε