ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Πράσινη ανάπτυξη


Πράσινη ανάπτυξη
20-20-20 μέχρι το 2020

Γράφει η Λένα Κατσίμπρα,
Γεωγράφος, M.Sc.

20 20 20Πρόκειται για το πακέτο μέτρων που θα βοηθήσει την Ευρώπη να πετύχει τον περίφημο στόχο «20-20-20»: 20% μείωση των αερίων θερμοκηπίου, 20% αύξηση ενεργειακής αποδοτικότητας και επιπλέον αύξηση του ποσοστού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 20% μέχρι το 2020.

Περισσότερα...
 
Πεδίον του Άρεως: ένας χώρος ειρήνης και όχι πολέμου

Γράφει η Ευαγγελία Κωτσοβίνου,

Γεωπόνος, Γ.Π.Α, M.Sc.


Το Πεδίον του Άρεως είναι ένας αναμφισβήτητα χώρος αναψυχής για τους κατοίκους του κέντρου. Μια ανάσα δροσιάς και ξενοιασιάς από την καθημερινότητα…Οι περισσότεροι επισκέπτονται το κέντρο της Αθήνας καθότι πολλές Δημόσιες και Ιδιωτικές Υπηρεσίες καθώς και Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών δραστηριοποιούνται στο κέντρο.

Έτσι, η επισκεψιμότητα του κέντρου είναι μεγάλη σε καθημερινή βάση άρα ένας χώρος πρασίνου ωφελεί όχι μόνο τους κατοίκους αλλά και τους περαστικούς που μπορούν να βρουν ηρεμία και ένα χώρο συνάντησης και εποικοδομητικής κουβέντας. Σε αυτό συντελεί η εύκολη πρόσβαση σε αυτό και η χάραξη του από γεωμετρικές καμπύλες και τόξα κύκλων που ορίζουν διαδρομές περιπάτου. Οι διαδρομές αυτές εκκινούν και καταλήγουν σε κυκλικά επισημασμένες διασταυρώσεις με μικρά θέματα (ένα διαφορετικό παρτέρι, ένα ξεχωριστό φωτιστικό, κάποιο στοιχείο νερού, κ.λ.π.).
Περισσότερα...
 
Χωροταξία - Δύναμη ανάσχεσης ή προώθησης

Γράφει ο Φώτης Παπαϊωάννου

Κοινωνιολόγος

«Η εκπόνηση ενός ευέλικτου χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό που θα δίνει έμφαση στις ποιοτικές σύνθετες και πολυδύναμες υποδομές και θα εξετάζει κατά περίπτωση όρους και προϋποθέσεις, είναι ο στόχος των υπουργείων Περιβάλλοντος και Πολιτισμού» κατά τις δηλώσεις των αρμοδίων τους.

Περισσότερα...
 
Σχέδιο Ήλιος

Γράφει η Λένα Κατσίμπρα

Γεωγράφος, M.Sc.


sxedio heliosΤο Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ βρίσκεται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας, συνιστώντας στην ουσία ένα επενδυτικό εργαλείο αξιοποίησης του πλούσιου ηλιακού ενεργειακού δυναμικού που διαθέτει η Ελλάδα. Αποτελεί μια καθαρά ελληνική ενεργειακή πρόταση, η οποία βρίσκει νομικό έρεισμα στην ευρωπαϊκή Οδηγία 2009/28/ΕΚ (EEL 140/2009) για την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα στους προβλεπόμενους μηχανισμούς συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών.

Ένα κράτος-μέλος με υψηλό δυναμικό σε ΑΠΕ μπορεί να εξάγει ενέργεια (στατιστικά ή με φυσικό τρόπο) σε άλλα κράτη-μέλη που έχουν χαμηλό δυναμικό και συνεπώς υψηλό κόστος επένδυσης, με απώτερο σκοπό να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι της Οδηγίας 28/2009 για τη διείσδυση των ΑΠΕ στην τελική ενεργειακή κατανάλωση.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 11

Leader Φθιώτιδας

biotour_od

Βασίλης Τακτικός


Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε