ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Πράσινη ανάπτυξη


Πράσινη ανάπτυξη
Η εξέλιξη της πράσινης επιχειρηματικότητας

του Αλέξανδρου Δεληγιάννη

Ο υπότιτλος του παρόντος κειμένου θα μπορούσε να είναι «από τη θεραπεία στην πρόληψη», διότι έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί συνοπτικά η πορεία εξέλιξης της πράσινης επιχειρηματικότητας τις τελευταίες δεκαετίες.

Η έννοια της «πράσινης» επιχειρηματικότητας συνάδει με την πράσινη ή οικολογική πολιτική, υπονοεί δηλαδή μια επιχειρηματικότητα που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος ή, τουλάχιστον, στη μη υποβάθμισή της. Η αναγνώριση τέτοιων ενδεχόμενων επιχειρηματικών ευκαιριών απαιτεί μια μεθοδική κατανόηση των τρόπων που επηρεάζουμε το περιβάλλον.

Περισσότερα...
 
«Ενεργειακό Αειφορικό Κτήριο»

Παρουσίαση με θέμα

το «Ενεργειακό Αειφορικό Κτήριο»

θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20/02/2009 και ώρα 20:00 – 21:00 στο εκθεσιακό κέντρο του πρώην Ανατολικού αεροδρομίου στο Ελληνικό, στα πλαίσια της 3ης  Διεθνούς Έκθεσης Εξοικονόμησης & Ανανεώσιμων Πηγών  Ενέργειας EnergyReS 09

Ολιγόλεπτες εισηγήσεις από τους ομιλητές:

Περισσότερα...
 
H ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ως μακρόπνοη λύση για την οικοπροστασία και την πράσινη ανάπτυξη.
του Βασίλη Τακτικού *

Ο παγκόσμιος συναγερμός για το περιβάλλον με τις και τις υφιστάμενες επερχόμενες εφιαλτικές κλιματικές αλλαγές έχει αναδείξει μεταξύ άλλων την πράσινη επιχειρηματικότητα ως προαπαιτούμενο και επείγουσα προτεραιότητα για την πράσινη ανάπτυξη.
Υπάρχει μάλιστα μια καθολική αναγνώριση σε όλο το πολιτικό φάσμα της σημασίας του περιβάλλοντος και δεν μπορούμε να δούμε ξεχωριστά την οικονομική κρίση από την περιβαλλοντική κρίση.
Περισσότερα...
 
Θεματικά πάρκα και ταμιευτήρες νερού στα ορεινά

Μια πολύ σημαντική απόφαση για τον εναλλακτικό τουρισμό στην χώρα μας υπογράφτηκε στις 28/01/2008 από τον υπουργό τουριστικής ανάπτυξης Άρη Σπηλιωτόπουλο, και αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Τα θεματικά πάρκα ήσαν επιλέξιμα από τον Αναπτυξιακό Νόμο αλλά έλλειπαν οι προδιαγραφές σχετικής υπουργικής απόφασης (Κ.Υ.Α.).
Τώρα πλέον με αρκετή καθυστέρηση μπορούν υποβληθούν σχετικές προτάσεις από επενδυτές.
Το άλλο προωθητικό μέτρο για επενδύσεις στον αγροτικό χώρο που δημιουργεί προϋποθέσεις και για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού, είναι μια σειρά από επιχορηγούμενες δράσεις για μικρά φράγματα και ταμιευτήρες νερού που δημιουργούν υποδομές και για ιδιωτικές επενδύσεις.

περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 11 από 11

Leader Φθιώτιδας

biotour_od

Βασίλης Τακτικός


Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε