ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Πράσινη ανάπτυξη


Πράσινη ανάπτυξη
Θεματικά πάρκα και οικοχωριά
ΤΟΠΟΙ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΩΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

για θεματικά πάρκα και οικοχωριά
του Β.Τακτικού


Η πρόταση με τίτλο "Τόποι, μύθοι και άθλοι του Ηρακλή", αφορά ένα καινοτόμο σχέδιο οικολογικής τουριστικής ανάπτυξης θεματικού τουρισμού στους αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς τόπους που συνδέονται με τους άθλους του Ηρακλή στην Πελοπόννησο. Το πρόγραμμα αποτελείται από επιμέρους έργα, οπως είναι τα θεματικά πάρκα, οικοχωριά, πράσινες επιχειρήσεις και ανάπτυξη οικοτουρισμού και τουρισμού κοινωνικής εμπειρίας.

Περισσότερα...
 

Εκ μέρους του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας και των Ενώσεων Αγροτουρισμού Κρήτης, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράζουμε την αγωνία μας για το μέλλον του Αγροτουρισμού στη χώρα μας.

Παρά το γεγονός της ύπαρξης αξιόλογων μονάδων αγροτουρισμού σε όλη την επικράτεια, παρά το γεγονός ότι από 20ετίας και πλέον υλοποιούνται προγράμματα εν ονόματι του αγροτουρισμού, δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι σήμερα να κατοχυρωθεί θεσμικό πλαίσιο από πλευράς Πολιτείας.

Ως εκ τούτου, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω ύπαρξη και ανάπτυξη αυτού του νευραλγικού χώρου της ελληνικής οικονομίας, η δημιουργία θεσμικού πλαισίου.

Περισσότερα...
 

Η πρόκληση της πράσινης Ανάπτυξης

Από το βιβλίο του Υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη

 

Η πλειονότητα των κατοίκων του πλανήτη δεν έχουν καν χρήματα για να τα χάσουν. Δεν κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους επειδή δεν έχουν πληρώσει τις δόσεις του στεγαστικού δανείου, γιατί απλώς ποτέ δεν έζησαν με σα σε ένα σπίτι και ποτέ δεν κατάφεραν να πάρουν στεγαστικό δάνειο. Κάποιοι δε σκέφτονται πια το αύριο, γιατί φοβούνται ότι δε θα έχουν καν αύριο.

Περισσότερα...
 
ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Πράσινη ανάπτυξη & επιχειρηματικότητα

Εισήγηση του  Βασίλη Τακτικού στο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στην Ολυμπία (3-6 Σεπτεμβρίου 2009)

 

Ο χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας όπου βρισκόμαστε σήμερα, αναμφισβήτητα είναι ιδανικό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον για το συνέδριό σας για να αναδειχθεί συμβολικά και ουσιαστικά ένα θέμα που έχει σχέση με τους νέους αγρότες, το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη.

Είναι ένας χώρος έμπνευσης όπου το φυσικό περιβάλλον στην αρχαιότητα συνδέθηκε με το κοινωνικό περιβάλλον ενός αγροτικού αρχαϊκού κόσμου με ιδεώδη, φαντασία και εξωστρέφεια που ανέδειξε έναν πολιτισμό με παγκόσμιες αξίες.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 11 από 13

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε