ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Πράσινη ανάπτυξη


Πράσινη ανάπτυξη
Πράσινη ανάπτυξη για όλους

«Πως θα γίνει η σύνδεση της "πράσινης Ανάπτυξης" με την κοινωνική οικονομία

* του Βασίλη Τακτικού

 

Το μήνυμα είναι: πράσινη ανάπτυξη για όλους και τους μη προνομιούχους. Τους φτωχούς αγρότες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους νέους, τις γυναίκες, τους κοινωνικά αποκλεισμένους, τους ενεργούς πολίτες.Και με τη συμμετοχή όλων των συλλογικών οργανώσεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Περισσότερα...
 
Το τερπνό μετά του ωφελίμου

 

(ΠΗΓΗ: του Λάζαρου Ι. Τσικριτζή, Επίκουρου Καθηγητή ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Πρόεδρου Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης - Καταναλωτικά Βήματα - Τεύχος Ιουνίου - Ιουλίου 2006)

Περιβάλλον και Απασχόληση

Η μόνιμη αντίδραση, που συναντούσαν, επί πολλά χρόνια και συναντούν ακόμη οι οικολογικές οργανώσεις, ειδικά στις περιοχές και στις περιόδους μεγάλης ανεργίας, ήταν ότι η προστασία του περιβάλλοντος συνεπάγεται την απώλεια θέσεων εργασίας, αφού συρρικνώνει την παραγωγή και συνεπώς και την απασχόληση.

Περισσότερα...
 
Η εξέλιξη της πράσινης επιχειρηματικότητας

του Αλέξανδρου Δεληγιάννη

Ο υπότιτλος του παρόντος κειμένου θα μπορούσε να είναι «από τη θεραπεία στην πρόληψη», διότι έτσι θα μπορούσε να περιγραφεί συνοπτικά η πορεία εξέλιξης της πράσινης επιχειρηματικότητας τις τελευταίες δεκαετίες.

Η έννοια της «πράσινης» επιχειρηματικότητας συνάδει με την πράσινη ή οικολογική πολιτική, υπονοεί δηλαδή μια επιχειρηματικότητα που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος ή, τουλάχιστον, στη μη υποβάθμισή της. Η αναγνώριση τέτοιων ενδεχόμενων επιχειρηματικών ευκαιριών απαιτεί μια μεθοδική κατανόηση των τρόπων που επηρεάζουμε το περιβάλλον.

Περισσότερα...
 
«Ενεργειακό Αειφορικό Κτήριο»

Παρουσίαση με θέμα

το «Ενεργειακό Αειφορικό Κτήριο»

θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20/02/2009 και ώρα 20:00 – 21:00 στο εκθεσιακό κέντρο του πρώην Ανατολικού αεροδρομίου στο Ελληνικό, στα πλαίσια της 3ης  Διεθνούς Έκθεσης Εξοικονόμησης & Ανανεώσιμων Πηγών  Ενέργειας EnergyReS 09

Ολιγόλεπτες εισηγήσεις από τους ομιλητές:

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 12 από 13

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε