ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Δικτύωση


Δικτύωση
Εισαγωγή διακήρυξης αρχών του Πανελλήνιου Παρατηρίου των Ο.Κ.Π.

Εισαγωγή διακήρυξης αρχών

ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ.. οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών..

Φίλες και φίλοι

Ένα νέο ελπιδοφόρο μήνυμα δικτύωσης και συνεργασίας  έχει γεννηθεί και απλώνεται σε όλη την χώρα»   με την ίδρυση Πανελλήνιου Παρατηρητήριου των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

 

 

«Ένα νέο μήνυμα που συνδέεται με το κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης, οικολογίας οριζόντιας επικοινωνίας, με κινητήρια δύναμη τους  ενεργούς  πολίτες και τα κοινωνικά δίκτυα δημιουργώντας ένα κοινό όραμα.

Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά όλης της χώρας, συλλογικές οργανώσεις συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και ανατρέπουν την αρνητική παράδοση που θέλει όλο αυτό το χώρο κατακερματισμένο και εξαρτημένο από το σύστημα νομής της εξουσίας.

Τα κοινωνικά δίκτυα συνεργάζονται ,ενώνουν  και απελευθερώνουν δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας για να αντιμετωπίσουν τον κοινωνικό και πολιτικό αποκλεισμό.

Περισσότερα...
 
Κείμενο εργασίας για την διακήρυξη αρχών του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ Ο.Κ.Π.

Χαιρετιστήριο Μήνυμα της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

ΛΟΥΚΑΣ Τ. ΚΑΤΣΕΛΗ

Πανελλαδική Ολομέλεια Παρατηρητηρίου της Κοινωνίας των Πολιτών

(ΕΒΕΑ, Σάββατο 16 Απριλίου 2011)

 


Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Λυπάμαι ειλικρινά που δεν μπορώ να είμαι σήμερα μαζί σας λόγω ήδη προγραμματισμένων υποχρεώσεων.

Σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία ίδρυσης του Παρατηρητηρίου της Κοινωνίας των Πολιτών με δεδομένες τις σημερινές δύσκολες συνθήκες στον τόπο μας. Θεωρώ ότι η κοινωνία των πολιτών θα συμβάλει ιδιαίτερα στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, καθώς τα μέλη του Παρατηρητηρίου μπορούν να κάνουν μεγάλες επενδύσεις στο κοινωνικό κεφάλαιο της χώρας. Και πιστεύω ακράδαντα ότι η επένδυση στο κοινωνικό κεφάλαιο είναι αντίδοτο στην κρίση και θα είναι το ίδιο επωφελές για την εθνική μας οικονομία όσο και οι επενδύσεις σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της πρώτης Πανελλαδικής Ολομέλειας και καλή δύναμη στην υλοποίηση του έργου σας.

 

Κείμενο εργασίας για την διακήρυξη αρχών

 ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ.. οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών..

Περισσότερα...
 
Το παρατηρητήριο των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών

(Ανοικτό σε όλους)


Τα  παρατηρητήριο των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών είναι πλέον γεγονός.

Μετά την πανελλαδική συγκρότησή του, την Τρίτη 15 Μαρτίου συνεδριάζει η συντονιστική γραμματεία στα γραφεία του «Έργου Πολιτών»

Στο παρατηρητήριο εκπροσωπούνται προς περίπου 500 οργανώσεις και δίκτυα από όλη την χώρα και είναι ανοικτό προς όλες τις οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών.

120 εκπρόσωποι συμμετέχουν ήδη στις 10 ομάδες εργασίας που έχουν συσταθεί και 30 στελέχη του χώρου αποτελούν την συντονιστική γραμματεία…

Περισσότερα...
 
Για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης των πόρων στη τοπική αυτοδιοίκηση.


του Βασίλη Τακτικού

ΤΟΠΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ένας τρόπος μόνο υπάρχει για να καταπολεμηθεί η διαφθορά και η κακοδιαχείριση των πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση που καταλαμβάνει πρώτη θέση ανάμεσα στους θεσμούς της πολιτείας. Να δημιουργηθούν παντού κοινωνικές συμπράξεις και τοπικά κινήματα συμμετοχικής δημοκρατίας με ενεργούς πολίτες ώστε η εξουσία του δήμου να προκύπτει πραγματικά από τους δημότες και όχι από τους χρηματοδότες.
Περισσότερα...
 

Το Δίκτυο «Ήλις - Ερύμανθος - Φολόη» χαιρετίζει με ικανοποίηση την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ξεκινήσει και να εφαρμόσει άμεσα το Πρότυπο Σχέδιο Ανάπτυξης στην πυρόπληκτη Ηλεία.

Σας ενημερώνουμε ότι το Δίκτυο, στο πλαίσιο του οποίου συνεργάζονται πάνω από εκατό συλλογικές οργανώσεις της Ηλείας, έχει αναπτύξει δράσεις στην περιοχή και έχει υποβάλει σχετικά προγράμματα οριζόντιας συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών.

Συγκεκριμένα, έχουμε καταθέσει προγράμματα σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής: α) για την «Οικοδιαχείριση του νερού», β) για την ανάπτυξη του εναλλακτικού πράσινου τουρισμού - αγροτουρισμού και γ) ένα πρότυπο καινοτόμο σχέδιο οικοτουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης ονόματι «Τόποι Μύθοι και Άθλοι του Ηρακλή» που καλύπτει την οικοδιαδρομή από το Άργος έως την Ολυμπία. Από την Ηλεία, μετέχουν οι δήμοι Αρχαίας Ολυμπίας, Πηνείας, Φολόης, Λασιώνας, Λαμπείας. 

Έχουμε μάλιστα προγραμματίσει για τον ερχόμενο Ιούνιο του 2010, ένα Παγκόσμιο Συνέδριο με θέμα «Ο Ηρακλής στην Τέχνη και την Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα» που θα διεξαχθεί στο χώρο της Ολυμπιακής Ακαδημίας. Σας επισυνάπτουμε και τις σχετικές προτάσεις οι οποίες έχουν υποβληθεί αρμοδίως. Επίσης, έχουμε καταθέσει και σχετική πρόταση στα Πρότυπα Καινοτόμα Σχέδια Ανάπτυξης τα οποία δεν προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση, με την προοπτική συνεργασίας δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Σε όλα τα παραπάνω έχουν υπάρξει προεργασίες και διαδικασίες ωριμότητας με τους Δήμους και την τοπική κοινωνία, οι οποίες συνάδουν με το πρότυπο σχέδιο «πράσινης ανάπτυξης».

Το Δίκτυο «Ήλις - Ερύμανθος - Φολόη», με σχετικές επιστολές προς τα υπουργεία Πολιτισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος, έχει εκφράσει τη βούλησή του για συμμετοχή στις σχετικές διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της Ηλείας, προκειμένου να συμβάλλει με προτάσεις για την εφαρμογή και υλοποίηση του γενικότερου πρότυπου σχεδίου της κυβέρνησης.

 

 
Εφαρμογές διαδυκτίου και θεσμοί αλληλεγγύης

digital 

ΙΝ.ΜΕ.Κ.Ο -  DIGITAL CONTENT GROUP

Η δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου (κείμενα, ψηφιακές βιβλιοθήκες, οπτικο-ακουστικό υλικό & χρήση πολυμέσων, προφίλ οργανισμών & επιχειρήσεων κ.α.) είναι το ουσιαστικό μέρος που προσδίδει σε μία ιστοσελίδα ή Portal πρόσθετο ενδιαφέρον και επισκεψιμότητα.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 2

Leader Φθιώτιδας

biotour_od

Βασίλης Τακτικός


Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε