ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Κοινωνική οικονομία


Κοινωνική οικονομία
Μια συνοπτική εικόνα του βιβλίου του Βασίλη Τακτικού «Θεσμοί και εφαρμογές της κοινωνικής οικονομίας»

Το βιβλίο εξετάζει τρεις συσχετιζόμενες έννοιες: «κοινωνία πολιτών», «κοινωνική οικονομία» και «συμμετοχική δημοκρατία». Τρεις έννοιες που στην εποχή μας συνθέτουν μέσα από μια διαλεκτική σχέση ένα δυναμικό περιεχόμενο κοινωνικής ανασύνθεσης και αλλαγής.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΟΨΗ του βιβλίου του Βασίλη Τακτικού

«Θεσμοί και εφαρμογές της κοινωνικής οικονομίας»

 

vasilisΤο βιβλίο «Θεσμοί και εφαρμογές της κοινωνικής οικονομίας» αναφέρεται καταρχήν στο πραγματιστικό φαινόμενο της κοινωνικής οικονομίας, που εξελίσσεται δυναμικά σε παγκόσμιο επίπεδο πέρα από το κράτος και την αγορά.

Εξετάζει τις τρεις συσχετιζόμενες έννοιες «κοινωνία πολιτών», «κοινωνική οικονομία» και «συμμετοχική δημοκρατία» μέσα από μια διαλεκτική σχέση που συντίθεται το δυναμικό περιεχόμενο αυτού του βιβλίου που ως παράγωγο έχει το κοινωνικό κεφάλαιο, το συνεργατισμό και τους θεσμούς αλληλεγγύης.

Περισσότερα...
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
hmerida
 
Συντελεστές και φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας

Απόσπασμα από το βιβλίο του Βασίλη Τακτικού «Θεσμοί και Εφαρμογές της Κοινωνικής Οικονομίας»

Για να προσδιορίσουμε περισσότερο το χώρο δράσης που εξελίσσεται η κοινωνική οικονομία, το αντικείμενο και το υποκείμενο δραστηριότητας και τελικά τι είναι και τι δεν είναι κοινωνική οικονομία, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιος είναι ο σκοπός, ποιοι οι συντελεστές, ποιες μορφές κοινωνικών επιχειρήσεων εξυπηρετούν αυτό το σκοπό και ποιοι μπορεί να είναι οι συμπράττοντες.

Περισσότερα...
 
Παραδείγματα οργάνωσης της συνεταιριστικής και κοινωνικής οικονομίας

Απόσπασμα από το βιβλίο του Βασίλη Τακτικού «Θεσμοί και Εφαρμογές της Κοινωνικής Οικονομίας»

Το παράδειγμα της κοινοπραξίας «ln Concerto»

Σε μόλις μία δεκαετία, η κοινοπραξία In Concerto στο Καστελφράνκο Βένετο της βορειοδυτικής Ιταλίας εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη επιχείρηση της περιοχής. Η κοινοπραξία ιδρύθηκε το 2002 από τοπικούς κοινωνικούς συνεταιρισμούς, πολλοί από τους οποίους βρίσκονταν στη φάση εκκίνησης, και δραστηριοποιείται σε μια περιοχή με 100.000 κατοίκους.

Περισσότερα...
 
Ο βιοτουρισμός ως τομέας δράσης της Κοινωνικής Οικονομίας

Απόσπασμα από το βιβλίο του Βασίλη Τακτικού «Θεσμοί και Εφαρμογές της Κοινωνικής Οικονομίας»

Ο βιοτουρισμός ως τομέας δράσης της Κοινωνικής Οικονομίας αφορά τη σύνθεση του βιοτουριστικού προϊόντος, το οποίο αναλύεται και παρουσιάζεται μέσα από το σύνολο της ζωής και της δράσης, τα φυσικά και πολιτιστικά διαθέσιμα της εκάστοτε περιοχής, τη βιοποικιλότητα, τη γεωμυθολογία, την τοπική αρχιτεκτονική, αγροτική και πολιτιστική κληρονομιά και την τοπική ιστορία. Παράλληλα, μέσα από τη συμμετοχή για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, από τα παραγωγικά διαθέσιμα της περιοχής και τις αντίστοιχες δραστηριότητες (αγροτικές ασχολίες – παραγωγή/συσκευασία τοπικών προϊόντων), καθώς και από το σύνολο των δραστηριοτήτων στη φύση (ποτάμια, λίμνες, βουνά, θάλασσα) που μπορεί να έχει κάθε επισκέπτης.

Περισσότερα...
 
Πρόσκληση του πανελληνίου παρατηρητηρίου στο money show
hilton
 
Θεσμοί και εφαρμογές της Κοινωνικής Οικονομίας

Βασίλης Τακτικός & Συνεργάτες


Το παρόν εγχειρίδιο “Θεσμοί και εφαρμογές της Κοινωνικής Οικονομίας” είναι μια μελέτη με σκοπό να δοθεί ώθηση στις εφαρμογές της κοινωνικής οικονομίας σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα, στόχος είναι να εξελιχθεί σε “εργαλείο” μάθησης για προγράμματα προώθησης των Κοιν.Σ.Επ. και των Συμπράξεων που σκοπεύουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας με συνεταιριστικές πρωτοβουλίες αυτοαπασχόλησης.

Περισσότερα...
 
H Κοινωνική Οικονομία ως Βάση Διασυνοριακής Συνεργασίας για το Βιοτουρισμό

logo-title-logo

Η κοινωνική οικονομία ως αλληλέγγυα οικονομία είναι ένας άλλος χώρος οικονομικής δραστηριότητας για όλους τους πολίτες, πέρα από την ανταγωνιστική οικονομία, υπερβαίνοντας τις αντινομίες του κράτους και της αγοράς, τον κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό των κοινωνικά αδυνάτων. Δημιουργεί, έτσι,  συμπληρωματικά εναλλακτικό εισόδημα και ευκαιρίες απασχόλησης εκεί που σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει δυσπραγία, ανεργία και φτώχεια. Το συγκριτικό της πλεονέκτημα είναι το μειωμένο κόστος συναλλαγών. Η αξιοποίηση ανενεργών υλικών και ανθρώπινων πόρων. Η ανοικτή διάδοση της γνώσης και οργανωτικής τεχνολογίας.

Περισσότερα...
 
Θεσμοί & εφαρμογές της κοινωνικής οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο

logo-title-logo


Η Κοινωνική Οικονομία είναι μία θεωρία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες και συνδέεται άμεσα με την αλληλέγγυα οικονομία. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι ο εναλλακτικός τρόπος απόκτησης εισοδημάτων που σκοπό έχει να βγάλει την κοινωνία από το οικονομικό αδιέξοδο που προκαλεί η ανεργία και η φτώχεια.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 14

Leader Φθιώτιδας

biotour_od

Βασίλης Τακτικός


Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε