ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Αναπτυξιακές συμπράξεις


Αναπτυξιακές συμπράξεις
Η... ανάπτυξη περνά από το Δημαρχείο!

της Ρούλας Σαλούρου



Τo ελληνικό Δημόσιο και κυρίως οι αναπτυξιακές εταιρείες των Δήμων, χρησιμοποιούν τους κοινοτικούς πόρους για τις ανάγκες χρηματοδότησης του προσωπικού των δημοσίων επιχειρήσεων, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Αυτό καταγγέλλει το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο της Κοινωνίας των Πολιτών, αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Περισσότερα...
 
Εξώδικη Δήλωση – Διαμαρτυρία - Καταγγελια - Πρόσκληση
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ  ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


1.  Της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ  ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ,
2.  Της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ  ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΤΤΙΚΗΣ,
3.  Της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ  ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ  ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,
4.  Της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ  ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
5.  Της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ  ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  και
6. Της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ  ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, όπως εκπροσωπούνται νόμιμα από το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, που έχει έδρα την Αθήνα, οδός 3η Σεπτεμβρίου αρ. 69.

ΚΑΤΑ

1.    Του Υπουργού Εργασίας, οδός Καραγιώργη Σερβίας αρ. 8 και
2.    Του Ελληνικού Δημοσίου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Υπουργό Οικονομικών.
Συγκοινοποιούμενο  στην Επιτροπή  Θεσμών   και  Διαφάνειας   της  Βουλής.

Περισσότερα...
 
Πρόσκληση στο forum ενημέρωσης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Αττικής και το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο Κοινωνίας Πολιτών, σας προσκαλεί στο Forum ενημέρωσης για τις κοινωνικές αναπτυξιακές συμπράξεις και τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς.

Τη Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012, ώρα 17.30-21.00 μμ που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52)

Στο Forum θα παρουσιαστούν τα εξής θέματα:

1)    Παρουσίαση του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου των κοινωνικών αναπτυξιακών συμπράξεων Αττικής-Πελοποννήσου.

2)    Παρουσίαση προτάσεων για ΤΟΠΕΚΟ-ΤΟΠΣΑ κοινωνικές επιχειρήσεις.

3)    Workshop για τη συγκρότηση των κοινωνικών συνεταιρισμών που αφορά άτομα που ενδιαφέρονται να συστήσουν μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση.


Παράλληλα, θα γίνεται παρουσίαση καλών πρακτικών Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.


Οι συντονιστές του Παρατηρητηρίου:

Τακτικός Βασίλης

Χατζή Μαρία

Τηλ. 211.1825967

 
Πρωτοβουλία για την κοινωνική επιχειρηματικότητα
Βρυξέλλες, 25.10.2011

Οικοδόμηση ενός οικοσυστήματος για την προώθηση των κοινωνικών επιχειρήσεων στο επίκεντρο της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνικής καινοτομίας

ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Η ενιαία αγορά χρειάζεται νέα, χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, προσανατολισμένη στη δημιουργία απασχόλησης για όλους, υποστηρίζοντας το αυξανόμενο αίτημα των Ευρωπαίων να χαρακτηρίζονται η εργασία τους, η κατανάλωση, η

Περισσότερα...
 
Πρωτοβουλία της ΕΕ για την κοινωνική επιχειρηματικότητα


ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ;

Η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής "Ευρώπη 2020": Η ΕΕ επιθυμεί να στηρίξει την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα, αλλά και να θεμελιώσει μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Οι κοινωνικές επιχειρήσεις, και γενικότερα η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στον συγκεκριμένο τομέα. Οι επιχειρήσεις αυτές, που είναι ριζωμένες στις τοπικές κοινωνίες και επιδιώκουν κοινωνικούς ή περιβαλλοντικούς στόχους, ενισχύουν την

Περισσότερα...
 
Η δύναμη της ομάδας και οι αναπτυξιακές συμπράξεις


της Ξένιας Κουτσογιάννη *

Πριν από μερικές ημέρες κάναμε με μερικούς συνεργάτες, μια μικρή περιοδεία σε κάποια ορεινή περιοχή της Ελλάδας, προκειμένου να οργανώσουμε μια δράση οικολογικής ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης για λογαριασμό μιας ομάδα ξένων συνεργατών και φίλων. Μιλήσαμε με κάθε είδους επαγγελματίες, τοπικούς συλλόγους, οργανώσεις και φορείς και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι, αφού άκουσαν και γλυκάθηκαν… έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους προκειμένου να «ρίξουν» ή να υποτιμήσουν τους άλλους και να «φάνε» κατ’ αποκλειστικότητα τον «πελάτη»! Και το κακό δεν είναι αυτό. Το κακό είναι ότι όταν επιστρέψαμε και το συζητήσαμε με φίλους και γνωστούς οι περισσότεροι βρήκαν τη συμπεριφορά αυτή φυσιολογική αν όχι αναμενόμενη!

Σε περίοδο κρίσης κι «αναδουλειάς» αυτό που ισχύει, είναι ο νόμος της ζούγκλας: «Ο θάνατός σου η ζωή μου».

Περισσότερα...
 
Για την ίδρυση αναπτυξιακών κοινωνικών συμπράξεων
Εισήγηση του Βασίλη Τακτικού

Οι Κοινωνικές Συμπράξεις είναι πλέον ένα θεσμοθετημένο γεγονός. Με νόμο του κράτους ο οποίος ψηφίστηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2011. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα για τη χώρα μας αφού με τεράστια χρονική καθυστέρηση θεσμοθετείται επιτέλους το τρίτος τομέας της οικονομίας, δηλαδή η κοινωνική οικονομία και παράλληλα παραδίδονται στις οργανώσεις της κοινωνία πολιτών τα αναγκαία εργαλεία που θα τις βάλουν με ισοτιμία, υπευθυνότητα κι ελπίζουμε με διαφάνεια, στο στίβο των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, ώστε να  διευρύνουν την κοινωφελής τους δράση.

 

Περισσότερα...
 
H κρίση λειτουργεί απελευθερωτικά για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας
Συνέντευξη του Βασίλη Τακτικού *
στην δημοσιογράφο Ξένια Κουτσογιάννη*
Ο νέος νόμος για την κοινωνική οικονομία που δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ από την 3η Οκτωβρίου και ειδικότερα το άρθρο 18 για τις κοινωνικές Αναπτυξιακές Συμπράξεις, αλλάζει, σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα σε σχέση με τον ρόλο των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών στις κοινωφελείς δραστηριότητες της οικονομίας, στη προνοιακή πολιτική της της τοπικής Αυτοδιοίκησης και της διαχείρισης των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Ο Βασίλης Τακτικός  ως συντονιστής των μελετών αλλά και των καταλυτικών παρεμβάσεων του «Παρατηρητηρίου» για να αντιμετωπιστεί το θεσμικό έλλειμμα στη χώρα μας σε σχέση με την αντίστοιχη κοινοτική νομοθεσία , έχοντας αναπτύξει μια ξεχωριστή δραστηριότητα για τα θέματα αυτά για μιλάει την νέα δυναμική της κοινωνίας πολιτών που παρουσιάζεται μέσα από την πανελλήνια οριζόντια κοινωνική δικτύωση.
Περισσότερα...
 
Το πραγματιστικό φαινόμενο της Κοινωνικής Οικονομίας

Εισήγηση του Βασίλη Τακτικού

στο Δήμο Αγ.Παρασκευής 22-9-2010

Το δίκτυο «Σύμπραξη» Μ.Κ.Ο. τα τελευταία δυο χρόνια έχει πάρει μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες για την συνεργασία των πρωτοβάθμιων περιβαλλοντικών οργανώσεων μεταξύ τους, με κορυφαία από αυτές τις κοινωνικές συμπράξεις με την τοπική αυτοδιοίκηση και το μνημόνιο συνεργασίας.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 2

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε