ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική


Αναπτυξιακές συμπράξεις


Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας (Π.Ε.Σ.Κ.Ο.)

Η Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας (Π.Ε.Σ.Κ.Ο.) είναι Ένωση Κοινωνικών Αναπτυξιακών Συμπράξεων που λειτουργούν ανά τη χώρα με σκοπό τη διαρκή υποστήριξη και ανάπτυξη των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται ήδη στους τομείς της κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης, της ενίσχυσης της απασχόλησης και καταπολέμησης της φτώχειας, της πολιτιστικής ανάπτυξης, της δια βίου μάθησης και της οικοανάπτυξης.

Ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2012 με νομική φυσιογνωμία Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και έχει ως μέλη της, περισσότερες από 15 Συμπράξεις και Δίκτυα καθώς και πλειάδα άλλων εθελοντικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Οικονομίας.

Περισσότερα...
 
Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση

Άλλα λένε οι αποφάσεις  των Κυβερνητικών οργάνων και άλλα συνεχίζουν να πράττουν οι αρμόδιες διαχειριστικές αρχές σχετικά με την υλοποίηση των προγραμμάτων  ΤΟΠΣΑ…και ΤΟΠΕΚΟ…τα οποία για μια ακόμη φορά περνούν κατά μέγα μέρος στα χέρια των αναπτυξιακών Εταιρειών τω Δήμων και ημετέρων ΜΚΟ.. 

Προσέγγιση «από κάτω προς τα πάνω» (bottom−up) λέει η Κ τόσο κατά το σχεδιασμό όσο και κατά την υλοποίηση των παρεμβάσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητεσ και τα ισχύοντα συστήματα επενδυτικών κινήτρων της κάθε περιοχής. Καπέλωμα από τα πάνω και από το διαπλεκόμενο πελατειακό σύστημα ισχύει στην πράξη… 

Δείτε παρακάτω την σχετική απόφαση….

 
Περισσότερα...
 
Πρότυπο Καταστατικό Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.)

Στην ............. σήμερα ……………………………. του έτους ..........., οι : 1) ............... .............. του ............. και της ............., που γεννήθηκε στο/ην ...................... , το έτος .......... , κάτοικος ...................... (οδός............... αριθμός .....) ,κάτοχο του ΑΔΤ .................... του Α.Τ............. , με ΑΦΜ ................. της Δ.Ο.Υ. ................2) ...............

(καταχωρούνται κατά τον ανωτέρω τρόπο τα στοιχεία όλων των ιδρυτικών μελών)

συμφώνησαν και συναποδέχθηκαν την ίδρυση Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, το καταστατικό της οποίας έχει ως εξής:

Περισσότερα...
 
Ο κινηματικός χαρακτήρας των Κοινωνικών Αναπτυξιακών Συμπράξεων
Στην αντιμετώπιση της ανεργίας και της σπατάλης των κοινοτικών πόρων

Περισσότερα...
 
Εξώδικη διαμαρτυρία του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου της Κοινωνίας των Πολιτών προς το υπ. Εργασίας

Ενημέρωση για τα ευρωπαϊκά προγράμματα από την περιφέρεια Αττικής.

Σε εξώδικη διαμαρτυρία προς το υπουργείο Εργασίας προχώρησε το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο της Κοινωνίας των Πολιτών σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, με το επιχείρημα ότι η Διαχειριστική Αρχή του υπουργείου Εργασίας αντί να προωθεί άμεσα τα κονδύλια στην Κοινωνία των Πολιτών, επιτρέπει και ουσιαστικά πριμοδοτεί την ανάληψη του συντονισμού των Αναπτυξιακών Συμπράξεων από τις αναπτυξιακές εταιρείες των ΟΤΑ.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 4

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε