ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Κοινωνία πολιτών


Κοινωνία πολιτών
Επίσκεψη Ευρωπαίων «Πρασίνων» στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών

Αναδημοσίευση από ιστοσελίδα Δήμου Αθηναίων


komvallpoli

Επίσκεψη στο νεοσύστατο Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων στις 12-11-2012, που λειτουργεί σε πιλοτική μορφή στο παλιό Φρουραρχείο, πραγματοποίησε ομάδα ευρωβουλευτών των Πρασίνων/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, με επικεφαλής την συμπρόεδρο των Ευρωπαίων Πράσινων, κυρία Ρεμπέκα Χάρμς, και με την συμμετοχή του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, κ. Νίκου Χρυσόγελου και στελεχών της ευρωομάδας, τους οποίους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης.

Περισσότερα...
 
Εθελοντισμός - Όψεις και Ανταλλακτική Αξία

Γράφει Φώτης Παπαϊωάννου
Κοινωνιολόγος

 

ethelontismosΗ χώρα μας, αλλά και η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σήμερα κάτω από το φάσμα του κινδύνου που προκαλεί η υπερδιογκωμένη ανεργία, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Περισσότερα...
 
Συνέντευξη με τον κ. Τζανέτο Αντύπα, Πρόεδρο της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Praksis»

Δημοσιογραφική ομάδα

Κεραμάρη Γεωργία (Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις)

Μπαρπαγιάννη Νίκη - Αικατερίνη (Κλινική Ψυχολόγος)

Φουσέκη Αθανασία (Ψυχολόγος)

Επιμέλεια κειμένου

Φουσέκη Αθανασία

Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη θεωρία στην… PRAKSIS!!!!
Σε μια εποχή έντονου αναβρασμού όπου τα κοινωνικά προβλήματα και οι συνέπειές τους διογκώνονται, οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες βάλλονται από παντού. Εκεί, όμως, που οι άλλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά, κάποιοι άλλοι σηκώνουν τα μανίκια και ξεκινούν δουλειά. Τέτοια περίπτωση ισχυρής θέλησης και δράσης αποτελεί η PRAKSIS, μία ανεξάρτητη ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) η οποία έχει ως βασικό στόχο τη δημιουργία, την εφαρμογή και την υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης. Παρέχοντας δωρεάν και χωρίς διακρίσεις τις υπηρεσίες της, η PRAKSIS απευθύνεται σε κάθε κοινωνικά αποκλεισμένη ομάδα που δεν έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, κοινωνικής και νομικής υποστήριξης, όπως Έλληνες άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι, παιδιά των φαναριών, πρόσφυγες, μονογονεϊκές οικογένειες, οικονομικοί μετανάστες, Ρομά, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας (human trafficking), αποφυλακισμένοι, χρήστες τοξικών ουσιών και οροθετικοί (άνθρωποι με HIV/AIDS). Είμαστε ευγνώμονες που μία τέτοια οργάνωση με αξιόλογη δράση και πραγματικά αποτελέσματα μας έδωσε τη δυνατότητα να συναντήσουμε τον αξιότιμο πρόεδρό της, κ. Τζανέτο Αντύπα, ο οποίος παραχώρησε με προθυμία στη “SOCIAL ACTIVISM” μία διαφωτιστική συνέντευξη που εκπλήσσει για την ειλικρινή και χρηστική πληροφόρηση που μεταδίδει.

«Προσθέτουμε την εμπειρία μας, αφαιρώντας την προκατάληψη, προσπαθώντας να διαιρέσουμε τα προβλήματα του κόσμου και αυτό το κάνουμε πολλαπλασιάζοντας τη συμμετοχή των εθελοντών και τη συμβολή των συνδρομητών μας».

ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
Πρόεδρος PRAKSIS

Περισσότερα...
 
Κοινωνικά ερείπια αφήνει πίσω της η Ανεργία. Νέοι στο περιθώριο

Γράφει η Ελένη Καλησπεράτη

Κοινωνιολόγος

Με μία πολύ σύντομη ματιά στην Αρχαία Ελλάδα, θα παρατηρήσουμε ότι η εργασία προοριζόταν μόνο για τους δούλους. Οι πιο εύποροι είχαν το προνόμιο να μην εργάζονται αλλά να ασχολούνται με τα κοινά και κυρίως να φιλοσοφούν. Σήμερα η ανεργία δε θεωρείται προνόμιο όπως τότε αλλά συνδέεται με την ατίμωση και την αποτυχία. Αποτελεί πλέον ένα μέσο συγκρότησης της προσωπικής ταυτότητας του κάθε ατόμου, μέσο γοήτρου και αναγνώρισης.

Περισσότερα...
 
Η άλλη «αφήγηση» της Αθήνας
Τρίτη, 30 Οκτώβριος 2012 14:04

Γράφει η Φουσέκη Αθανασία

Ψυχολόγος

athinaΒαδίζοντας κάποιος στους παράκεντρους δρόμους του σύγχρονου Κέντρου της Αθήνας θα δει γραμμένα στους τοίχους πληθώρα μηνυμάτων και νοημάτων που άλλοτε σατιρίζουν, άλλοτε εξαπολύουν δριμύ «κατηγορώ» στην ελληνική πραγματικότητα αλλά και στην ίδια τη σύγχρονη ζωή, άλλοτε είναι παρακινητικά και άλλοτε απλά αυτοναφορικά. «Τώρα που ‘ναι τσάμπα αγάπα, γιατί μετά θα κοστίζει και αυτό», «Δόξα τα λεφτά, έχουμε Θεό», «Μην υποτιμάτε την πείνα», «Όσο τα πρόβατα βελάζουν, τόσο οι λύκοι θα ουρλιάζουν», «Οι ιδέες είναι αλεξίσφαιρες», «Αντισταθείτε, ακόμα και σε μένα που σας γράφω», «Το lifestyle είναι μανιοκατάθλιψη σε συσκευασία», «Το κενό δεν καλύπτεται με μακιγιάζ», «Το σύστημα της διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος», «τα “εγώ” έχουν αξία, όταν φωνάζουνε “εμείς”», «Σκατά στη κανονικότητα», «Ζεις για να πεθάνεις ή πεθαίνεις για να ζεις;». Πόσες φορές έχουμε πετύχει γραμμένο στους τοίχους της Αθήνας το «Βασανίζομαι...»; Μία απλή λέξη, μία επίμονη δήλωση που ίσως επαναλαμβάνεται γιατί νιώθει ότι όσες φορές και να γραφεί, δε λαμβάνεται υπόψη.

Περισσότερα...
 
Αναζήτηση εργασίας στην εποχή των social media
Τρίτη, 30 Οκτώβριος 2012 14:02

Γράφει η Άντρη Γεωρνταμιλή

Επικοινωνία & Media

Είμαστε εμείς εκείνοι που «μπαίνουν» στα social media ή μήπως εκείνα τα οποία «μπαίνουν» στη ζωή μας; Το ερώτημα είναι καίριο, τη στιγμή που ό,τι άνηκε μέχρι χθες στη σφαίρα του ιδιωτικού κρεμιέται πλέον οικειοθελώς στα... περίπτερα του παγκόσμιου «πλανητικού χωριού» όπως θα «τιτίβιζε» έκπληκτος ο McLuhan, αν ζούσε σήμερα, απευθυνόμενος πιθανόν στον Orwell. Όπως καθετί καινούριο, τα social media δύναται να γίνουν δίκοπο μαχαίρι για τους χρήστες τους εάν δεν αντιληφθούν ότι αυτά αποτελούν και ένα είδος CV, πιο αποκαλυπτικού από μια λίστα τυπικών προσόντων. Ας γίνουμε συγκεκριμένοι. Τι θα μάθαινε ο μελλοντικός μας εργοδότης για μας αν έκανε μία πρόχειρη «αναζήτηση» με το ονοματεπώνυμό μας; Θα μπορούσε ένα προφίλ στα social networks να γίνει όπλο στην αναζήτηση εργασίας ή αντίθετα να μας «κάψει»; 

photo1 SM kai evresi ergasias

Περισσότερα...
 
Ευρωπαϊκό συνέδριο για τη μετανάστευση και τους άστεγους
Τρίτη, 30 Οκτώβριος 2012 14:01

Γράφει η Νίκη- Αικατερίνη Μπαρπαγιάννη

Κλινική Ψυχολόγος

«Υπάρχοντας στην Άκρη της Κολάσεως – Οι Συνθήκες Διαβίωσης των Άστεγων Μεταναστών στην Ευρώπη», αποκαλείται το Ευρωπαϊκό Συνέδριο, που διοργανώνει η FEANTSA, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εθνικών Οργανώσεων για τους Αστέγους και θα διεξαχθεί στις 16 Νοεμβρίου 2012, στη Βαρκελώνη. To συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη τοπικών εταίρων όπως η fePsh, της Ισπανικής Ομοσπονδίας Οργανώσεων Υποστήριξης Αστέγων και του Caixa Forum.

Περισσότερα...
 
Η κοινωνική υπευθυνότητα των επιχειρήσεων και οι προκλήσεις της εποχής μας
Τετάρτη, 24 Οκτώβριος 2012 09:57

Σειρά: Κοινωνικός Ακτιβισμός 

Ένα από τα βασικά ζητήματα που έχουν τεθεί στην συζήτηση για την εταιρική υπευθυνότητα είναι η άποψη ότι η ΕΚΕ παρά την ποιότητα των επί μέρους αποτελεσμάτων που αναδεικνύει, αφορά ένα μικρό αριθμό απ΄μεγάλες επιχειρήσεις. Σε αυτό το επίπεδο στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύονται το 10% του συνόλου , ενώ στην ουσία απουσιάζουν από το εγχείρημα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτό αποτελεί μια πρόκληση για το μέλλον του θεσμού.

Περισσότερα...
 
Εταιρική Κοινωνίκή Ευθύνη (EKE)
Τετάρτη, 24 Οκτώβριος 2012 09:50

Σειρά: Κοινωνικός Ακτιβισμός 

Οι επιχειρήσεις αποτελούν οντότητες, άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται, επηρεάζοντας και επηρεαζόμενες από τα δεδομένα της εποχής και του χώρου δράσης τους αποτελώντας ταυτόχρονα μιας από τις μεγαλύτερες απειλές για το φυσικό κόσμο αλλά και τον μεγαλύτερο σύμμαχό στην αποστολή για την προστασία του.

Περισσότερα...
 
Ευκαιριακές συμπράξεις, κοινοπραξίες, αναπτυξιακές εταιρείες και συνεταιρισμοί
Τετάρτη, 24 Οκτώβριος 2012 09:52

Σειρά: Κοινωνικός Ακτιβισμός

Να επανέλθουμε στις συμπράξεις και τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από Ε.Κ.Τ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εισέρχεται στη χώρα μας το μοντέλο των συμπράξεων. Πριν πολλά χρόνια αλλά με εντελώς ευκαιριακό χαρακτήρα. Συμπράξεις γινόταν σχεδόν αποκλειστικά προκειμένου να παρθεί ένα πρόγραμμα και με τη λήξη του όλα τελείωναν.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 12

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε