ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Κοινωνία πολιτών


Κοινωνία πολιτών
Από την ύφεση και την ανεργία στην «επιτυχία» (Μπορεί να καταστεί δυνατό;)
Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2012 12:46

Γράφει ο Γιάννης Διαβάτης

Δημοσιογράφος


Υπάρχει μια παροιμία που λέει πως «η γριά έψαχνε τον ψύλλο στα σεντόνια της, ενώ αυτός ήταν στα γυαλιά της». Μήπως η ανεργία, η φτώχεια, η οικονομική δυσπραγία είναι και δικό μας πρόβλημα ως προς τον επιμερισμό ευθυνών, τόσο των πολιτών όσο και των Αρμόδιων Αρχών;

Εμείς απαντάμε με ένα μεγάλο και ηχηρό «ΝΑΙ»!
Γιατί;

Περισσότερα...
 
Άρης Ν. Πουλιανός - Ο επαναστάτης Έλληνας ανθρωπολόγος
Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2012 12:37

Γράφει η Αναστασία Πρίφτη

Κοινωνική Ανθρωπολόγος


Χαρισματικές προσωπικότητες, όπως αυτή του μεγάλου Έλληνα ανθρωπολόγου Δρα Άρη Ν. Πουλιανού, διδάσκουν σε όλους μια βασική αλήθεια, ότι χωρίς επιμονή, σκληρή εργασία, θάρρος και αγωνιστικότητα τίποτα καλό δε γίνεται από μόνο του, τυχαία. Το καλό που προσέφερε ο Δρ. Άρης Ν. Πουλιανός, όχι μόνο στην ανθρωπολογία, αλλά σε όλη την ανθρωπότητα και ιδιαίτερα στη χώρα του, την Ελλάδα, δε μπορεί να περιγραφεί επαρκώς στο πλαίσιο αυτού του κειμένου.


Ωστόσο, η ευκαιρία της γνωριμίας -μέσα από το χώρο αυτό- με έναν τόσο σημαντικό άνθρωπο δε μπορεί να πάει χαμένη, ακόμη κι αν περιοριστεί το έργο του σε λίγες μόνο παραγράφους. Αφορμή για τη σύντομη αυτή παρουσίαση του Δρα Άρη Ν. Πουλιανού στάθηκε το αναρτημένο στο δικτυακό τόπο www.aee.gr βιογραφικό του, καθώς και το 575 σελίδων βιβλίο «Άρης Ν. Πουλιανός - Ανατροπές - Από τη ζωή και το έργο του» (2006), στο οποίο συγκεντρώνεται η βιογραφία του, γραμμένη από τη σύζυγό του, Δάφνη Πουλιανού

Περισσότερα...
 
Το πρόβλημα της σίτισης των Αστέγων και των Απόρων. Τα κοινωνικά παντοπωλεία δίνουν τη λύση;
Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2012 12:02

Γράφει ο Νίκος Γκέκας

Δημοσιογράφος


Το πρόβλημα της σίτισης των Αστέγων και των Απόρων.

Τα κοινωνικά παντοπωλεία δίνουν τη λύση;

         
gekas_sisitia1

Αυτή την εβδομάδα, η Social Activism Αθηνών είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Κέντρο Αστέγων και να διαπιστώσει τις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος του υποσιτισμού. Στο κτίριο του ΚΥΑΔΑ, στην οδό Πειραιώς 35, μας υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων, κος Γιώργος Αποστολόπουλος και μας ενημέρωσε για τις δράσεις που τελούνται εντός του Ιδρύματος. Εκτός των πολλών πρωτοβουλιών που διεξάγονται από το Κ.Υ.Α.Δ.Α., προκειμένου να απαλυνθεί ο πόνος των ανθρώπων που βιώνουν την ανέχεια και εκείνων που δεν έχουν μέρος να μείνουν, διοργανώνονται συσσίτια που εξυπηρετούν τους ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

Περισσότερα...
 
Συνέντευξη με τον κ. Τζανέτο Αντύπα, Πρόεδρο της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Praksis»
Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2012 08:52

Δημοσιογραφική ομάδα 

Κεραμάρη Γεωργία (Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις)

Μπαρπαγιάννη Νίκη - Αικατερίνη (Κλινική Ψυχολόγος)

Φουσέκη Αθανασία (Ψυχολόγος)

Επιμέλεια κειμένου

Φουσέκη Αθανασία


Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη θεωρία στην… PRAKSIS!!!!
Σε μια εποχή έντονου αναβρασμού όπου τα κοινωνικά προβλήματα και οι συνέπειές τους διογκώνονται, οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες βάλλονται από παντού. Εκεί, όμως, που οι άλλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά, κάποιοι άλλοι σηκώνουν τα μανίκια και ξεκινούν δουλειά. Τέτοια περίπτωση ισχυρής θέλησης και δράσης αποτελεί η PRAKSIS, μία ανεξάρτητη ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) η οποία έχει ως βασικό στόχο τη δημιουργία, την εφαρμογή και την υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης. Παρέχοντας δωρεάν και χωρίς διακρίσεις τις υπηρεσίες της, η PRAKSIS απευθύνεται σε κάθε κοινωνικά αποκλεισμένη ομάδα που δεν έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, κοινωνικής και νομικής υποστήριξης, όπως Έλληνες άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι, παιδιά των φαναριών, πρόσφυγες, μονογονεϊκές οικογένειες, οικονομικοί μετανάστες, Ρομά, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας (human trafficking), αποφυλακισμένοι, χρήστες τοξικών ουσιών και οροθετικοί (άνθρωποι με HIV/AIDS). Είμαστε ευγνώμονες που μία τέτοια οργάνωση με αξιόλογη δράση και πραγματικά αποτελέσματα μας έδωσε τη δυνατότητα να συναντήσουμε τον αξιότιμο πρόεδρό της, κ. Τζανέτο Αντύπα, ο οποίος παραχώρησε με προθυμία στη “SOCIAL ACTIVISM” μία διαφωτιστική συνέντευξη που εκπλήσσει για την ειλικρινή και χρηστική πληροφόρηση που μεταδίδει.


«Προσθέτουμε την εμπειρία μας, αφαιρώντας την προκατάληψη, προσπαθώντας να διαιρέσουμε τα προβλήματα του κόσμου και αυτό το κάνουμε πολλαπλασιάζοντας τη συμμετοχή των εθελοντών και τη συμβολή των συνδρομητών μας».

ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

Πρόεδρος PRAKSIS

Περισσότερα...
 
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»: Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Θέσης των Εργαζόμενων, Αυτοαπασχολούμενων Γυναικών
Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2012 09:08

Γράφει η Γαρυφαλλιά Γκαντζούνη

Οργάνωση & Διοίκηση ΕπιχειρήσεωνΑπό τις 3/9/2012 έως και τις 10/10/2012, αποτελεί ανοικτό Πρόγραμμα για την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ και συγκεκριμένα για την παροχή εξατομικευμένης πληροφόρησης, συμβουλευτικής, κατάρτισης, mentoring, υποστήριξης, προώθησης της προσαρμοστικότητας και της επαγγελματικής εξέλιξης των ωφελούμενων γυναικών.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

  •  Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις
  •  Εκπαιδευτικά - Ερευνητικά ιδρύματα
  •  Συλλογικοί Φορείς
  •  Άλλα νομικά πρόσωπα

Περισσότερα...
 
Προγράμματα Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας
Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2012 16:52

Γράφει η Έφη Κοσκώση

Κοινωνιολόγος

 

Μαθήματα ελληνικής γλώσσας παραδίδονται συνήθως από τις περισσότερες μεταναστευτικές κοινότητες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα είτε ως σύλλογοι είτε ως Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτών, τα μαθήματα απευθύνονται σε μετανάστες αντίστοιχης εθνικότητας της μεταναστευτικής κοινότητας που υλοποιεί τα μαθήματα και τα οποία παρέχονται δωρεάν.

 

Η συστηματική εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από τους μετανάστες και τις μετανάστριες που διαμένουν στην Ελλάδα τους βοηθάει τόσο στην καλύτερη επικοινωνία στην καθημερινότητά τους, όσο και στην κατανόηση της κουλτούρας της ελληνικής κοινωνίας. Επιπλέον οφέλη μιας τέτοιας μορφής ουσιαστικής επικοινωνίας είναι και η κατανόηση από την πλευρά της ελληνικής κοινωνίας της κουλτούρας των ανθρώπων αυτών. Αυτή η αμφίδρομη αλληλοκατανόηση αποτελεί το πρώτο απαραίτητο βήμα για την ομαλή ένταξη των μεταναστών/τριών εντός μιας κοινωνίας.

Περισσότερα...
 
Προγράμματα ένταξης
Δευτέρα, 01 Οκτώβριος 2012 15:11

Γράφει η Έφη Κοσκώση

Κοινωνιολόγος

 

Τον Ιούνιο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα με τίτλο: «Δημιουργία δικτύου συνεργασίας εκπροσώπων των ενώσεων μεταναστών σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Προτεραιότητα 4: Ανταλλαγή εμπειριών, καλών πρακτικών και πληροφοριών για την ένταξη μεταξύ των Κρατών – Μελών.

Περισσότερα...
 
Η εκπροσώπηση του Γυναικείου Φύλου σήμερα
Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2012 18:29

Από τη Μελέτη-Έρευνα με θέμα: Γυναίκα και Καριέρα

Γράφει η Ελένη Καλησπεράτη, Κοινωνιολόγος


Σήμερα οι γυναίκες συμμετέχουν περισσότερο από ποτέ σε συνδικάτα, κόμματα, κινήσεις πολιτών, σε διάφορες μορφές κοινωνικής δραστηριότητας. Ψηφίζουν και επηρεάζουν το κοινωνικό περιβάλλον αντιμάχονται ή όχι στην κυρίαρχη κουλτούρα που ανέχεται πλέον τη μαζική συμμετοχή τους στο δημόσιο βίο, αλλά δεν υπερβαίνει πάντα τη συνήθεια αιώνων που τις θέλει μακριά και πέρα από τους δημόσιους θεσμούς. Ο αντικειμενικός δείκτης της κατάστασης που επικρατεί σήμερα είναι η εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Περισσότερα...
 
Η Οικοpress ξαναζωντανεύει!
Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2012 19:04

Γράφει ο Ορέστης  Λαγκαδινός

Δημοσιογράφος

 

 Η νέα Οικοpress που ξαναχτυπά, είναι προϊόν του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας της ΑΜΚΕ ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ, με συμπράττουσα την Περιφέρεια Αττικής.

Στόχος είναι η ανάδειξη των περιβαλλοντικών ζητημάτων στην Αττική και η υλοποίηση προγραμμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα της Περιφέρειας Αττικής.

Περισσότερα...
 
Νεοάστεγοι στην πόλη της Αθήνας
Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2012 13:25

Γράφει ο Νίκος Γκέκας

Δημοσιογράφος


Τοξικομανείς, μετανάστες, πρώην φυλακισμένοι και ψυχικά ασθενείς, οι οποίοι βρέθηκαν στο δρόμο λόγω κρίσης, οικογενειάρχες, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες εντάσσονται σήμερα στην ομάδα των «νεοαστέγων».


Στην Ελλάδα της «κρίσης», οι άστεγοι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, προκαλώντας πονοκέφαλο τόσο στους δήμους, όσο και στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Παράλληλα με αυτή την ανησυχητική αύξηση του αριθμού των αστέγων, παρατηρούμε την ακόμη πιο ανησυχητική δημογραφική τους εικόνα.

 

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 7 από 11

Leader Φθιώτιδας

biotour_od

Βασίλης Τακτικός


Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε