ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική


Κοινωνία πολιτών


«Καλώς ήρθες και σήμερα…»

Γράφει η Κατερίνα Νάκου,
Δημοσιογράφος
 

Γνωριμία με το Σωματείο Ενάντια στην Προκατάληψη για τις Ψυχικές Διαταραχές «Η Αναγέννηση»

«Είμαστε οι μάρτυρες της ζωής, της τέχνης, της αγάπης μέχρι να καταλάβουμε αργά-αργά μα σταθερά πόσο ωραίος είναι ο κόσμος από μέσα, πόση μουσική υπάρχει στην ψυχή πίσω από τις μορφές. Έχουμε σοβαρό λόγο ύπαρξης γιατί ανακαλύψαμε μέσα από μεγάλο πόνο την απέραντη ομορφιά του Θεού. Και αν η ζωή μας μοιάζει να είναι Γολγοθάς, παραμένει η ψυχή μας μια γαλάζια φάτνη. Καλώς ήλθατε, κοντά μας.»

Απόσπασμα από ομιλία του Γιώργου Μελάτου (μέλος Συλλόγου ενάντια στην Προκατάληψη για τις Ψυχικές Διαταραχές «Η Αναγέννηση»).

Περισσότερα...
 
Δημοσιογραφία Πολιτών: Το τέλος της δημοσιογραφίας όπως τη γνωρίζαμε ή η συνέχεια της;

Γράφει ο Νίκος Γκέκας, Δημοσιογράφος 

 Λίγα λόγια για τη Δημοσιογραφία Πολιτών… 

Την τελευταία δεκαετία, οι πολύ μεγάλες αλλαγές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παγκοσμίως τόσο σε τεχνολογικό, όσο και σε οικονομικο- κοινωνικο- πολιτικό επίπεδο δημιούργησαν ένα νέο είδος δημοσιογραφίας, τη Δημοσιογραφία Πολιτών.

Περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Δημοσιογραφία Πολιτών - Social Activism Αθηνών & ΟίκοPress»

Η δημοσιογραφία πολιτών και ο κοινωνικός ακτιβισμός είναι οι «άδηλοι πόροι» κοινωνικής προσφοράς συγκέντρωσης «κοινωνικού κεφαλαίου», που ενώ δεν καταγράφονται κάπου επίσημα, κινούν τα νήματα της κοινωνικής οικονομίας. Οι ηλεκτρονικές εκδόσεις «Social Activism Αθηνών» και «Οίκοpress» ανταποκρίνονται σε αυτή την νέα πραγματικότητα.

Το  Σάββατο 22/12/2012 στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, στην αίθουσα «Ερατώ Α» και ώρα 19.00 με 21.00, η ΑΜΚΕ Ερύμανθος θα παρουσιάσει αυτό το εγχείρημα στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα – Έλληνας πολίτης, Ευρωπαίος πολίτης» που φιλοξενείται από το πολυΣυνέδριο Money Show, με σκοπό την ανάδειξη της αλληλεπίδρασης στο χώρο της κοινωνίας πολιτών.

Περισσότερα...
 
Συμμετοχική δημοκρατία – Ευρωπαίος πολίτης και πιλοτικά εργαλεία διαβούλευσης – προτάσεις του socialactivism

Γράφει ο Νικόλαος Ανδρινόπουλος

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά τις θεσμικές δυνατότητες παρέμβασης – αλληλεπίδρασης που έδωσε στους πολίτες των μελών της αποτελεί ένα ιδιαίτερο θεσμικό μόρφωμα που χαρακτηρίζεται από την ανοιχτή επικοινωνία και τη διάχυση πληροφόρησης προς του πολίτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Commision), η Eur lex, όπου μπορεί να βρει κανείς τη δημοσιοποίηση όχι μόνο των αποφάσεων, αλλά και των ενδιάμεσων βημάτων της διαβούλευσης της commission.

Περισσότερα...
 
«Κάθε πολίτης, μπορεί να είναι ένας ρεπόρτερ»

Γράφει η Λένα Κατσίμπρα, Γεωγράφος

Είναι γεγονός ότι η χρυσή εποχή του έγγραφου τύπου έχει περάσει ανεπιστρεπτί και στη θέση της έχει ήδη ανατείλει η εποχή του ηλεκτρονικού τύπου.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 23

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε