ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική


Κοινωνία πολιτών


Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τα άτομα με αναπηρία - Συνέντευξη του Παναγιώτη Μαρκοστάμου

Γράφει η Νάνσυ Οικονόμου

Πολιτικός Επιστήμων

F10 Oikonomou makrostamouΟ Παναγιώτης Μαρκοστάμος είναι ένας νέος άνθρωπος ιδιαίτερα δραστήριος και κοινωνικός με έντονη προσωπικότητα. Αντιμετωπίζει πρόβλημα όρασης, το οποίο δεν αποτελεί εμπόδιο για τους στόχους του και την καθημερινότητά του. Είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετέχει ενεργά στα κοινά ως οργανωτικός γραμματέας της εθνικής ομοσπονδίας τυφλών, Γενικός Γραμματέας του πανελλήνιου συνδέσμου τυφλών, καθώς και αντιπρόεδρος του νομαρχιακού σωματείου ατόμων με αναπηρία στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδος. Με μεγάλη μας χαρά, συναντήσαμε τον Παναγιώτη και μας παραχώρησε μια ξεχωριστή συνέντευξη για τη ζωή του, το θέμα της τυφλότητας και την έννοια του ατόμου με αναπηρία.

Περισσότερα...
 
Η «ηθική» του ελληνικού συνδικαλισμού

*του Ιωάννη Ληξουριώτη από την Καθημερινή

Η συνδικαλιστική παρασιτική νομενκλατούρα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στα πολιτικά μας πράγματα, τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Είναι «υποχρεωμένη» να δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα της. Προνόμια, επιδόματα, εξουσίες κινδυνεύουν να χαθούν για πάντα. Αν η πραγματική διοικητική μεταρρύθμιση προχωρήσει, αναγκαστικά θα στραφεί εναντίον της και η σύγκρουση θα είναι ιδιαίτερα βίαιη. Ήδη έχουμε ένα γεγονός, που το θεωρώ ιδιαίτερης ιδεολογικής σημασίας. Τη δίωξη του Πάσχου Μανδραβέλη από την ΕΣΗΕΑ. Είναι η πρώτη φορά, μετά τη μεταπολίτευση, που συνδικαλιστικό όργανο διώκει μέλος του για ιδεολογικούς λόγους, επειδή σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τρίμη είναι φορέας της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας. Αλλά και επειδή διαφώνησε με την απεργία που κήρυξε το σωματείο του. Δηλαδή ο ίδιος ο πρόεδρος των δημοσιογράφων εισηγείται τη λογοκρισία εις βάρος των συναδέλφων του. Φαντάζομαι ότι είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, όπως γράφει και ο Κανέλης.

Περισσότερα...
 
Μανιτάκης: «Η διαθεσιμότητα αποβλέπει στην αποκατάσταση του κύρους του Δημοσίου»

Αναδημοσίευση από: www.tanea.gr

Να καθησυχάσει τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι υπάγονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας επιχείρησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, σημειώνοντας ότι οι πρώτοι που φεύγουν είναι «μερικές εκατοντάδες» σε βάρος των οποίων εκκρεμούν σοβαρά ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα.

manitakisΕπίσης, ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες «ώστε οι μετακινήσεις να είναι όσο γίνεται πιο ταχείες, με αντικειμενικά κριτήρια, μακριά από πιέσεις ή ρουσφετολογικές μεταχειρίσεις».

Ο κ. Μανιτάκης σημειώνει ότι με τη μετακίνηση «παύει αυτόματα το καθεστώς της διαθεσιμότητας» και ως εκ τούτου «δεν υπηρετούν το συμφέρον των υπαλλήλων που έχουν τεθεί εκ του νόμου σε διαθεσιμότητα, όσοι τους παροτρύνουν να μη μετακινηθούν, διότι έτσι παρατείνεται η διαθεσιμότητα τους και η δυσμενής μισθολογική τους κατάσταση».

«Τα μέτρα αποβλέπουν στην αποκατάσταση του κύρους του δημοσιοϋπαλληλικού λειτουργήματος και της νομιμότητας στο δημόσιο» σημειώνει ο κ. Μανιτάκης και προσθέτει: «Είμαστε αποφασισμένοι να τα εφαρμόσουμε για το καλό του τόπου και της ελληνικής δημόσιας διοίκησης».

Ολόκληρη η δήλωση Μανιτάκη

Περισσότερα...
 
Το ειδύλλιο με την κοινωνία των πολιτών

Η πολιτική στην εποχή του έθνους - κράτους λειτουργεί μεταξύ δύο πόλων - αγοράς και κυβέρνησης. Αντιθέτως, η πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργεί μεταξύ τριών κόμβων – εμπορίου, κυβέρνησης και κοινωνίας των πολιτών.

Η μετατόπιση από τη διπολική στην τριπολική πολιτική αντιπροσωπεύει μια ριζοσπαστική πρόοδο στην εξέλιξη της πολιτικής ζωής, με βαθιά επίδραση στον τρόπο που οι άνθρωποι οργανώνουν το μέλλον τους. Εάν η πολιτική που βασιζόταν στην κυβέρνηση και στο εμπόριο κατέστησε βιώσιμο το όραμα του Διαφωτισμού, η πολιτική των τριών πόλων καθιστά ρεαλιστικό το ευρωπαϊκό όνειρο. 

«Το Ευρωπαϊκό Όνειρο», Jeremy Rifkin

Περισσότερα...
 
Εθελοντισμός: Από το μύθο στη σύγχρονη πραγματικότητα

Ο πρώτος ανιδιοτελής εθελοντής, σύμφωνα με τον ελληνικό μύθο, ήταν ο Προμηθέας, ο τιτάνας που έκλεψε τη φωτιά από τους θεούς και την έδωσε στους ανθρώπους και μαζί τους χάρισε τη γνώση και τις τέχνες. Ο Δίας, ως πατέρας και αρχηγός των θεών, τον τιμώρησε, στέλνοντας τον Ήφαιστο να τον σταυρώσει στον Καύκασο, κρατώντας τον εκεί καρφωμένο σ’ ένα βράχο.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 7 από 23

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε