ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Ιστορικά στοιχεία


Ιστορικά στοιχεία
Επικούριος Απόλλων

Στις Βάσσες της Φιγάλειας. Μνημείο-Αριστούργημα ισάξιο του Παρθενώνα.

Ο ναός κτίστηκε από τον Ικτίνο μεταξύ των ετών 430-410 π.Χ. και παραμένει ο καλύτερα σωζόμενος αρχαίος ναός, μετά το ναό του Ηφαίστου στην Αθήνα. Έχει τεθεί υπό την προστασία της UNESCO, ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη έργα συντήρησης του, που θα διαρκέσουν περί τις δύο δεκαετίες.

Περισσότερα...
 
Αρχαία Ήλιδα


Η διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών αγώνων

Η Ήλιδα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κέντρα της Πελοποννήσου στην αρχαιότητα. Χτίστηκε στις αρχές του 5ου π.Χ. αιώνα στην πεδιάδα της σημερινής Ηλείας, στην αριστερή όχθη του Πηνειού. Ήταν η οργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών αγώνων και πρωτεύουσα των Ηλείων, συνδεόταν δε με την Ολυμπία με ιερά οδό. Υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της αρχαίας Πελοποννήσου μέχρι την καταστροφή της από τους Ρωμαίους Έρουλους (267 π.Χ.). Η πόλη ήταν ατείχιστη και από τα οικοδομήματά της ξεχώριζαν τα «γυμνάσια» (γυμναστήρια) το Λαλίχμιο Βουλευτήριο και άλλα.

Περισσότερα...
 
Οι αγώνες και η παράδοση


Σύμφωνα με την παράδοση, πρώτοι οι θεοί αγωνίστηκαν στην Ολυμπία. Ο Δίας νίκησε τον Κρόνο στην πάλη, ο Απόλλωνας τον Ερμή στο δρόμο και τον Άρη στην πυγμή. Οι αρχαίες γραπτές πηγές αναφέρουν ως έτος έναρξης των αγώνων το 776 π.Χ. Από το έτος αυτό αρχίζει και ο κατάλογος των Ολυμπιονικών (που συμπληρώθηκε βέβαια πολύ αργότερα)

Περισσότερα...
 
Pierre de Coubertin


Ο άνθρωπος που αναγέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες

Πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο, στην πλαγιά του Κρονίου, είναι χτισμένες οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, όπου βρίσκεται και το μνημείο του Γάλλου εμπνευστή της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων Πιερ ντε Κουμπερτέν.

Ο Pierre de Coubertin γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1863 στο Rue Oudinot στο Παρίσι. Από πολύ νωρίς παρουσίασε μια δεύτερη προτίμηση για τη

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 12 από 14

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε