ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Ιστορικά στοιχεία


Ιστορικά στοιχεία
Το ιερό της Ολυμπίας


Η Άλτη

Στην Ιερή Άλτη (άλσος) της Ολυμπίας η ζωή άρχισε με την αυγή των προϊστορικών χρόνων (2300-2100 π.χ.). Σταδιακά από τον 8ο αιώνα π.Χ. μέχρι και την ύστερη ρωμαιοκρατία στο κατάφυτο Ιερό της Ολυμπίας οργανώνεται το πληρέστερο σύνολο αθλητικών εγκαταστάσεων και λατρευτικών κτιρίων του αρχαίου κόσμου.

Περισσότερα...
 
Αρχαία Ολυμπία


Ιερή και παγκόσμια Πόλη

Το ιερό της Ολυμπίας απλώνεται σ' ένα μαγευτικό τοπίο που ξεκινά από τους πρόποδες του κατάφυτου Κρόνιου λόφου, ανάμεσα στον Αλφειό και τον παραπόταμό του, Κλαδέου. Ιδανική τοποθεσία γι' αυτό το Πανελλήνιο ιερό της αρχαιότητας, στο οποίο διεξαγόταν κάθε τέσσερα χρόνια προς τιμήν του Διος, οι ποιο λαμπροί αγώνες των Ελλήνων, οι Ολυμπιακοί αγώνες, ταυτισμένοι με τα ιδανικά της ευγενούς άμιλλας και της ειρήνης που σφυρηλάτησαν για πολλούς αιώνες την ενότητα του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Γι' αυτές ακριβώς τις ιδέες η περιοχή της Ολυμπίας, όπως και της Ήλιδας, ανακηρύχθηκε χώρα ιερή και απαραβίαστη, απαγορεύτηκε η είσοδος στρατού στο έδαφός της και καθιερώθηκε να σταματούν πόλεμοι και εχθροπραξίες σε όλη την Ελλάδα στη διάρκεια των αγώνων.

 
ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΩΝΟΥ

Ο Ορεινός κι ανταριασμένος όγκος του αγέραστου Ολωνού- Ερύμανθου, που από τα πανάρχαια χρόνια ήταν το ενδιαίτημα του Ερυμάνθιου κάπρου, των Κενταύρων του Φόλου, του τραγοπόδαρου Πάνα, των στοιχείων και των αερικών. Ο Σκυθρωπός όγκος του, που απλώνεται επιβλητικά πάνω απ' την Κάπελη ως τα Νεζεροχώρια και το Λιβάρτζινο, δεσπόζει σ' ολόκληρο τον κάμπο της Γαστούνης και της βουντούχλας ως το Παναχαϊκό και τα βουνά της Αρκαδίας.

Περισσότερα...
 
Ιστορικά στοιχεία
ΑΡΧΑΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Ο Παυσανίας στα Ηλιακά του αναφέρει τέσσερις οδούς που οδηγούσαν στον ιερό χώρο της Ολυμπίας. Οι δύο από αυτές οδηγούσαν στην πρωτεύουσα της χώρας Ήλιδα :α) μία ορεινή, προς βορράν (αν τον ακολουθούσε κανείς θα περνούσε από την Ηράκλεια, τη Σαλμώνη, την Οινόη και την ηλειακή Πύλο )και β) μία πεδινή, προς δυσμάς (αν τον ακολουθούσε κανείς θα περνούσε από τους Λετρίνους).Ο Παυσανίας δίνει απόσταση των Λετρίνων από την Ολυμπία 120 σταδίων, δηλαδή 22 χιλιόμετρα.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 13 από 14

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε