ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες


Νέοι Αγρότες
Οι γυναίκες ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης


Την Πέμπτη, 22 Νοε 2012, στις 09.30, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace (Θεσ/νίκη, Μοναστηρίου 305), οργανώνεται η εκδήλωση «ΕΞΟΔΟΣ από την ΚΡΙΣΗ: οι γυναίκες ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ», από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Περισσότερα...
 
Internet για τους αγρότες

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης


Το Σάββατο, 24 Νοε 2012, στις 17.30, στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Μέγαρα Αττικής, οργανώνεται η εκδήλωση «Το μελλοντικό internet και οι νέες τεχνολογίες ως μέσο εξυπηρέτησης του αγρότη», από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Κηπευτικών Μεγάρων (Ο.Π.), την Ένωση Νέων Αγροτών Αττικής και τους Συλλόγους Λαχανοκηπουρών Μεγάρων.

Περισσότερα...
 
Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στα Μέγαρα

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης


Την Δευτέρα, 26 Νοε 2012, στις 19.00, στην Πάχη Μεγάρων (παιδότοπος «Γοργόνες & Μάγκες», 22960 28989), οργανώνεται συνάντηση-συζήτηση με θέμα «Γυναικεία Αγροτική Επιχειρηματικότητα», σε συνεργασία με την Ένωση Νέων Αγροτών Αττικής.

Ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης θα συντονίζει την συζήτηση και θα προσεγγίσει το θέμα σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις.

Περισσότερα...
 
Επιστροφή στη φύση: Οικοκοινότητες ή οικοχωριά: Το πρώτο οικοχωριό στην Εύβοια

Γράφει η Λένα Κατσίμπρα
Γεωγράφος, M.Sc.

Με τον όρο οικοκοινότητες (ecovillages ή ecomunicipallities) νοούνται οι κοινότητες που παρουσιάζουν λόγω της κοινωνικής, οικονομικής και οικολογικής τους οργάνωσης (μεθόδους κατασκευής, λειτουργίας και των δηλωμένων τους στόχων) κάποια σημαντικά διαφοροποιά χαρακτηριστικά από το μέσο όρο των ανθρώπινων κοινοτήτων σε μία ευρύτερη περιοχή προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα τέτοιων κοινοτήτων που έχουν δομηθεί από την αρχή ή αναδομηθεί σε υπάρχουσα υποδομή και τα οποία διατείνονται ότι λειτουργούν ως ισχυρά εναλλακτικά εργαλεία αειφορικής ανάπτυξης. Οικοκοινότητες υπάρχουν πολλές σε όλα τα σημεία του πλανήτη, αλλά το κίνημα των οικοκοινοτήτων που αναπτύχθηκε κυρίως στη Βόρειο Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη, πρόσφατα γνωρίζει μία ραγδαία άνθηση κυρίως ως αντίδραση στις διεθνείς πολιτικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές εξελίξεις [1].

Περισσότερα...
 
Γιατί βιολογικός οίνος και όχι κρασί από αμπέλια βιολογικής γεωργίας;

Γράφει η Ευαγγελία Κωτσοβίνου
Γεωπόνος, Γ.Π.Α,
M.Sc.

Στην υγεία μας!

Το κρασί είναι ένα προϊόν το οποίο συνοδεύει τα γεύματά μας ευχάριστα, προσδίνοντας οφέλη, κατά τους αρχαίους ημών προγόνους «το τερπνόν μετά του ωφελίμου».

Το βιολογικό κρασί και όχι απλώς το κρασί παραγόμενο από βιολογικής καλλιέργειας αμπέλια είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμο για την καρδιά μας, όταν βεβαίως καταναλώνεται με μέτρο «παν μέτρο άριστον», ας μην το ξεχνάμε αυτό… Οι Αρχαίοι Έλληνες έπιναν το κρασί αναμειγνύοντας το με νερό, σε αναλογία συνήθως 1:3 (ένα μέρος οίνου προς τρία μέρη νερού), για να μετριαστεί κάπως η ζαλάδα που μας προκαλεί αν ξεπεράσουμε το μέτρο.

Περισσότερα...
 
Ο ρόλος και η σημασία της οργάνωσης της ψηφιακής πληροφορίας για την προώθηση-εξέλιξη της βιολογικής γεωργίας

Γράφει ο Αθανάσιος Κόκκοτος

Διαχειριστής περιβάλλοντος-Περιβαλλοντολόγος

Παρά την ύπαρξη και την εξάπλωση που έχει γνωρίσει το διαδίκτυο τα τελευταία 20 χρόνια, καμία ουσιαστική και οργανωμένη πληροφορία δεν υπάρχει σχετικά με το θέμα της βιολογικής γεωργίας στον Ελληνικό ιστοχώρο. Πώς μπορεί να γίνει μια τέτοια οργάνωση της ψηφιακής πληροφορίας προς όφελος της διάδοσης-βελτιστοποίησης των πρακτικών της βιολογικής γεωργίας;

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 12

Leader Φθιώτιδας

biotour_od

Βασίλης Τακτικός


Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε