ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες


Νέοι Αγρότες
Βιώσιμη και ανταγωνιστική κτηνοτροφία

Επιμέλεια: Μαντζαβρά Κωνσταντίνα, Πολιτικός Επιστήμων

Τι πρέπει να κάνει ο ίδιος ο κτηνοτροφικός κλάδος για να έχει μέλλον; Όσοι ασχοληθούν σοβαρά θα δώσουν μόνοι τους λύση και δε θα έχουν την ανάγκη κάθε φορά, για να επιζήσουν οι επιχειρήσεις τους, να τρέχουν προς το κράτος για βοήθεια, που τώρα έτσι και αλλιώς δε μπορεί, να ζητά αυξήσεις τιμών πώλησης, άτοκα δάνεια, μειώσεις κόστους ζωοτροφών, μειώσεις φορολογίας, επιδοτήσεις κ.τ.λ.

Περισσότερα...
 
Ευνοϊκές συνθήκες για επιστροφή στην ύπαιθρο

Eπιμέλεια: Ευαγγελία Κωτσοβίνου,

Γεωπόνος, ΓΠΑ, Μ.Sc.

Ποιοί παράγοντες οδηγούν και πάλι στο χωράφι;

Πιο ευνοϊκή από κάθε άλλη στιγμή είναι η τωρινή για επιστροφή στην ύπαιθρο, για μια σειρά από λόγους. Το ενδιαφέρον για το… χωράφι είναι πλέον δεδομένο και αυτό πιστοποιεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το κλίμα συντηρεί και η Τράπεζα της Ελλάδος με σχετική της έκθεση, που κάνει λόγο για αύξηση του αγροτικού πλούτου.

Περισσότερα...
 
Βότανα για υγεία & φυσική αντοχή

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Την Πέμπτη, 15 Νοε 2012, στις 19.00, στον πολυχώρο «Γοργόνες & Μάγκες» στην Πάχη Μεγάρων (22960 28989) ο βοτανολόγος Δρ Νικόλαος Σαμαρίδης θα μιλήσει με θέμα «Βότανα για υγεία και φυσική αντοχή».

Με την αλλαγή του κλίματος, λόγω φθινοπώρου, ο οργανισμός του ανθρώπου παρουσιάζει ιδιαίτερες ευαισθησίες και ανάγκες προσαρμογής, που μπορούν να υποστηριχθούν με κατάλληλες αντιδράσεις.

Ο σύγχρονος τρόπος διατροφής έχει απομακρύνει από τις φυσικές πηγές άντλησης «δύναμης» για την αντιμετώπιση των νέων καταστάσεων.

Περισσότερα...
 
Πετυχημένες Πρακτικές Νέων Αγροτών

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ προσφέρει σε όλους όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν τα αγροτικά επαγγέλματα (γεωργός, κτηνοτρόφος, ψαράς και δασοκόμος) την ευκαιρία να δουν και να συζητήσουν με τους πρωταγωνιστές παραγωγής πλούτου στην Ελλάδα, τους Νέους Γεωργούς, σε περίπτερο μέσα στην Zootechnia (Θεσσαλονίκη, 7-10 Φεβ 2012), με την μορφή ενός εκθεσιακού αγροτικού «χωριού», του χωριού ΑΓΡΟΡΑΜΑ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του διευρυμένου Διοικητικού της Συμβουλίου της ΠΕΝΑ, που έγινε στις 11/11/2012, στο Λιτόχωρο, Πιερίας.

Περισσότερα...
 
Σε υψηλά επίπεδα η αυτάρκεια διατροφικών προϊόντων

Αναδημοσίευση από: «Αγροτικός Συνεργατισμός», τεύχος 111

Επιμέλεια: Μαντζαβρά Κων/να, Πολιτικός Επιστήμων

 

F7_9.eksofΝέα έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ - Σε ποιες κατηγορίες υπάρχει επάρκεια και σε ποιες έλλειμμα

Παρά τη γενικότερη οικονομική κρίση και δυσπραγία σχεδόν σταθερή παραμένει η αυτάρκεια των αγροτικών - διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής για το έτος 2011, σε σχέση με τη προηγούμενη δημοσίευση της ΠΑΣΕΓΕΣ για το έτος 2010. Αύξηση στο επίπεδο αυτάρκειας της χώρας καταγράφεται σε ζωικά προϊόντα και αλιεύματα.

Περισσότερα...
 
Στο ταμείο οι αγρότες για το φωτοβολταϊκό ρεύμα

Αναδημοσίευση από το μηνιαίο περιοδικό της ΠΑΣΕΓΕΣ

«Αγροτικός Συνεργατισμός», ΤΕΥΧΟΣ 110

Επιμέλεια: Ευαγγελία Χ. Κωτσοβίνου, Γεωπόνος


  

F7_8.eksof

Ζητούμενο η εξασφάλιση ρευστότητας για επενδύσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τα τέλη του μήνα, πενήντα συνολικά αγρότες από την περιοχή του Αγρινίου – περιοχή αρμοδιότητας της τοπικής Ένωσης, θα έχουν εγκαταστήσει τα φωτοβολταϊκά τους πάρκα σε αγροτεμάχια, εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες του σχετικού Νόμου για τις ΑΠΕ, πάντοτε υπό την καθοδήγηση της τοπικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 12

Leader Φθιώτιδας

biotour_od

Βασίλης Τακτικός


Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε