ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες


Νέοι Αγρότες
Οι Νέοι Αγρότες συζητούν για το 2013

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Την Κυριακή, 11 Νοε 2012, στις 11.00, αντιπροσωπείες Νέων Αγροτών από τις Ενώσεις Νέων Αγροτών, θα συναντηθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου, στο Λιτόχωρο, όπως γίνεται τακτικά κάθε χρόνο, για να συζητήσουν το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της επόμενης χρονιάς, 2013.

Περισσότερα...
 
Κοινωνική Καινοτομία με Άρωμα Αργολίδας

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

 

Την Κυριακή, 4 Νοε 2012, στις 18.00, στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας (Ναύπλιο, οδός προς Ν. Κίο) η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας προχωρά σε μια ακόμα κοινωνική καινοτομία παρουσιάζοντας στην κοινωνία της Αργολίδας τις εμπειρίες της από την Επίσκεψη Μάθησης (Learning Visit) στην Θεσσαλονίκη-Κιλκίς-Πέλλα, στις 11-14 Οκτ 2012.

Η κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα, πρόεδρος της ΕΝΑ Αργολίδας διδάσκει κοινωνική συμπεριφορά οργανώνοντας την παρουσίαση των εμπειριών από 14 παρουσιαστές, ώστε όλοι οι Αργολιδείς συμπολίτες να ενημερωθούν και να μοιρασθούν τις γνώσεις και εμπειρίες, αλλά και το όραμα για μια νέα προσπάθεια, που ξεκινά από τους Νέους Αγρότες της Αργολίδας και υποστηρίζει την Τοπική Ανάπτυξη σε όλο την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Περισσότερα...
 
Κλιματικές αλλαγές και … στον συνδικαλισμό

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Κάποτε είχαμε άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο και χειμώνα και είχαμε οργανωθεί για να επιβιώνουμε με τις συνθήκες κάθε εποχής. Στην σημερινή εποχή βιώνουμε την περίοδο των ισχυρών κλιματικών αλλαγών, που εκφράζονται μεταξύ άλλων, και με ραγδαίες μεταβολές των συνθηκών και με ακραία καιρικά φαινόμενα.

Φαίνεται ότι οι κλιματικές αλλαγές δεν συμβαίνουν μόνο στην φύση, αλλά έχουμε αλλαγές και στο κλίμα των ανθρωπίνων, κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων, με σχεδόν πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης στις συνθήκες και με ακραία κοινωνικά φαινόμενα.

Περισσότερα...
 
Ανεκμετάλλευτος θησαυρός η παραγωγή ελληνικής φέτας

Αναδημοσίευση απο το Έθνος

Αντιστρόφως ανάλογη η ζήτηση με την προσφορά, με το μερίδιο της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά να είναι μόλις 28%, αν και αποτελεί προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης

Ενας θησαυρός κρυμμένος στην ελληνική φέτα. Τεράστιες είναι οι προοπτικές για την αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων κτηνοτρόφων που παράγουν φέτα, αφού προς το παρόν οι εξαγωγές για το διασημότερο ελληνικό τυρί ανέρχονται σε μόλις 130 εκατ. ευρώ, την ώρα που η δαπάνη για κατανάλωση τυριού με την ονομασία φέτα φτάνει το 1 δισ. ευρώ.

Περισσότερα...
 
Άρωμα Ανάπτυξης στην Αργολίδα

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

 

Το άγνωστο στην Ελλάδα «follow up» έκαναν στο Λυγουριό, στις 21/10/2012 στο Λυγουριό, οι συμμετέχοντες στην Επίσκεψη Μάθησης (Learning Visit) στην Θεσσαλονίκη-Κιλκίς-Πέλλα, μετά την ανασυγκρότηση τους στην καθημερινότητα και εν όψει της παρουσίασης της 4 Νοε 2012 στο Ναύπλιο, στις 18.00, στην αίθουσα της Π. Ε. Αργολίδας.

Περισσότερα...
 
Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

 

Την Κυριακή, 21 Οκτ 2012, στην Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος, με την παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Δρ Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Η ΕΚΑΓΕΜ που έχει εγγεγραμμένα 250 μέλη καταφέρνει ακόμα να υπάρχει και να προσφέρει στην Ελληνική αγροτική ανάπτυξη περιμένοντας καρτερικά χρόνια την «απελευθέρωση» των Σχεδίων Βελτίωσης και των ελλήνων αγροτών, και μαζί και την επιβίωση των 8.000 εργαζομένων τους και των άλλων τόσων περίπου εργαζομένων στις συνδεδεμένες δραστηριότητες, επιμένοντας Ελληνικά.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 8 από 12

Leader Φθιώτιδας

biotour_od

Βασίλης Τακτικός


Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε