ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες


Νέοι Αγρότες
Βγαίνοντας στην αγορά, μικρά τυροκομεία

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Την Παρασκευή, 15 Φεβ 2013, στις 20.00, ο φιλόξενος χώρος του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» στην Κομοτηνή ξαναζωντανεύει με τις τακτικές του δραστηριότητες, αυτή την φορά με θέμα «Προοπτικές ίδρυσης οικογενειακών τυροκομικών μονάδων στις ορεινές περιοχές, από αγρότες (κτηνοτρόφους)».

Στην συνάντηση που γίνεται για την ικανοποίηση αιτήματος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων που ενεργοποιήθηκε από ραδιοφωνική εκπομπή της Δημοσιογράφου κας Β. Μαχαίρα και φιλοξενείται από τον κ. Κ. Μπούντα, ανταποκρίθηκε ο Ζωοτέχνης κ. Δημήτρης Ρουκάς, ενώ θα συντονίζει ο κ Δημήτρης Μιχαηλίδης (δημοσιογράφος, Τεχνικός Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ).

Περισσότερα...
 
Φυτά-φάρμακα, κλωβοστοιχίες…

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Αμπεμπαμπλον

Η στιχομυθία σε παιχνίδι παιδιών στην αρχαία Αθήνα, που η μια ομάδα έπεφτε πάνω στην άλλη ήταν: «Απεμπολών, του κείθεν εμβολών», δηλαδή «Σε απεμπολώ-σπρώχνω, πέραν (εκείθεν) εμβολών σε (έμβολο) με το δόρυ μου» επαλαμβανόμενα με ρυθμό, εναλλάξ από την δήθεν επιτιθέμενη ομάδα. Σήμερα τα παιδιά της Ελλάδας παίζουν σε ομάδες τραγουδώντας «Α-μπε-μπα-μπλον, του-κείθε-μπλον, α-μπε-μπα-μπλον, του-κείθε-μπλόν, μπλην-μπλον». (σσ. και μόνο η συσχέτιση, σε κάνει να ριγείς, και ας έχουν γίνει συστηματικές επιθέσεις στην συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού … )

Περισσότερα...
 
Green AgriChains, Ψεκαστικά , Υδροπονία...

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Green AgriChains 

Το ερευνητικό έργο «Ανάπτυξη Green Supply Chains για τον αγροδιατροφικό τομέα» υλοποιεί το ΑΠΘ (καθ Ε. Ιακώβου) στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ με 1,5 εκ €, απο 1/10/2012 έως 30/9/2015. Το έργο αφορά την εκπόνηση εφαρμοσμένης έρευνας σε όλες τις πτυχές του σχεδιασμού και της λειτουργίας περιβαλλοντικά φιλικών εφοδιαστικών αλυσίδων που εστιάζουν στα αγροδιατροφικά προϊόντα. 22/11/2012

Περισσότερα...
 
Ελπιδοφόρο ξεκίνημα από την Βροντού για Νέους Αγρότες

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Εβδομήνταπέντε περίπου νέες και νέοι αγρότες, μαζί με μερικούς άνω των 40, ενίσχυσαν με την συμμετοχή τους την ελπίδα ότι οι Ενώσεις Νέων Αγροτών ίσως να είναι η καλύτερη προσέγγιση για να βγούμε από την κρίση.

Αυτά και άλλα πολλά καταγράφηκαν την πρώτη Δευτέρα, 21 Ιαν 2013, στην Βροντού Πιερίας, στο ξεκίνημα της εκστρατείας ενεργοποίησης όσο το δυνατόν περισσοτέρων νέων αγροτών που ξεκίνησε η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας με τίτλο «Νέοι Αγρότες: Βγαίνοντας από την κρίση», με φροντίδα του ταμία της ΕΝΑ ΠΕΡΙΑΣ Κ. Γιάννη Δημαλή.

Περισσότερα...
 
Οι Νέοι Αγρότες με νέες προοπτικές στην Χαλκιδική

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

 

Την Κυριακή, 27 Ιαν 2013, στις 7μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Τριγλιανών Χαλκιδικής οργανώνεται συνάντηση-συζήτηση για την Κοινή Γεωργική Πολιτική της ΕΕ και την «λεγόμενη» Αγροτική Επιχειρηματικότητα.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ στηριζόμενη αποκλειστικά στις δικές της μόνο οικονομικές δυνάμεις και στις εθελοντικές προσφορές υποστηρικτών και φίλων, «διασώζει την τιμή και του υπόλοιπου αγροτικού κόσμου», όπως αναφέρει ο Δρ Π. Παναγόπουλος.

Περισσότερα...
 
Εσάς πόσο σας πάει ο…αγροτουρισμός;

Γράφει η Κωνσταντίνα Μαντζαβρά,
Πολιτική Επιστήμονας


Τι είναι αγροτουρισμός:

Ο αγροτουρισμός, σύμφωνα με τον ΕΟΤ (1983), «είναι η τουριστική δραστηριότητα που αναπτύσσεται σε χώρο μη αστικό από τους απασχολούμενους κύρια στη γεωργία, σε μικρές μονάδες οικογενειακής ή συνεταιριστικής μορφής, με στόχο τη δημιουργία συμπληρωματικού εισοδήματος στον τοπικό πληθυσμό, τόσο από την ενοικίαση των καταλυμάτων στους τουρίστες όσο και από την τροφοδοσία τους με προϊόντα τοπικής παραγωγής και προϊόντα συναφών δραστηριοτήτων». (Βελισσαρίου Ε., 2000, σελ 95).

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 12

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε