ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες


Νέοι Αγρότες
Green AgriChains, Ψεκαστικά , Υδροπονία...

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Green AgriChains 

Το ερευνητικό έργο «Ανάπτυξη Green Supply Chains για τον αγροδιατροφικό τομέα» υλοποιεί το ΑΠΘ (καθ Ε. Ιακώβου) στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ με 1,5 εκ €, απο 1/10/2012 έως 30/9/2015. Το έργο αφορά την εκπόνηση εφαρμοσμένης έρευνας σε όλες τις πτυχές του σχεδιασμού και της λειτουργίας περιβαλλοντικά φιλικών εφοδιαστικών αλυσίδων που εστιάζουν στα αγροδιατροφικά προϊόντα. 22/11/2012

Περισσότερα...
 
Ελπιδοφόρο ξεκίνημα από την Βροντού για Νέους Αγρότες

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Εβδομήνταπέντε περίπου νέες και νέοι αγρότες, μαζί με μερικούς άνω των 40, ενίσχυσαν με την συμμετοχή τους την ελπίδα ότι οι Ενώσεις Νέων Αγροτών ίσως να είναι η καλύτερη προσέγγιση για να βγούμε από την κρίση.

Αυτά και άλλα πολλά καταγράφηκαν την πρώτη Δευτέρα, 21 Ιαν 2013, στην Βροντού Πιερίας, στο ξεκίνημα της εκστρατείας ενεργοποίησης όσο το δυνατόν περισσοτέρων νέων αγροτών που ξεκίνησε η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας με τίτλο «Νέοι Αγρότες: Βγαίνοντας από την κρίση», με φροντίδα του ταμία της ΕΝΑ ΠΕΡΙΑΣ Κ. Γιάννη Δημαλή.

Περισσότερα...
 
Οι Νέοι Αγρότες με νέες προοπτικές στην Χαλκιδική

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

 

Την Κυριακή, 27 Ιαν 2013, στις 7μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Τριγλιανών Χαλκιδικής οργανώνεται συνάντηση-συζήτηση για την Κοινή Γεωργική Πολιτική της ΕΕ και την «λεγόμενη» Αγροτική Επιχειρηματικότητα.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ στηριζόμενη αποκλειστικά στις δικές της μόνο οικονομικές δυνάμεις και στις εθελοντικές προσφορές υποστηρικτών και φίλων, «διασώζει την τιμή και του υπόλοιπου αγροτικού κόσμου», όπως αναφέρει ο Δρ Π. Παναγόπουλος.

Περισσότερα...
 
Εσάς πόσο σας πάει ο…αγροτουρισμός;

Γράφει η Κωνσταντίνα Μαντζαβρά,
Πολιτική Επιστήμονας


Τι είναι αγροτουρισμός:

Ο αγροτουρισμός, σύμφωνα με τον ΕΟΤ (1983), «είναι η τουριστική δραστηριότητα που αναπτύσσεται σε χώρο μη αστικό από τους απασχολούμενους κύρια στη γεωργία, σε μικρές μονάδες οικογενειακής ή συνεταιριστικής μορφής, με στόχο τη δημιουργία συμπληρωματικού εισοδήματος στον τοπικό πληθυσμό, τόσο από την ενοικίαση των καταλυμάτων στους τουρίστες όσο και από την τροφοδοσία τους με προϊόντα τοπικής παραγωγής και προϊόντα συναφών δραστηριοτήτων». (Βελισσαρίου Ε., 2000, σελ 95).

Περισσότερα...
 
Το νέο έτος και οι... βροχές έφεραν αυξήσεις στο ελαιόλαδο

Επιμέλεια: Δημήτρης Μιχαηλίδης

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στην εγχώρια αγορά ελαιολάδου, με τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, για μια ακόμη χρονιά, να διαδραματίζουν ρόλο – «κλειδί» στην αγορά. Επιβεβαιώνονται, έτσι, πλήρως σχετικές εκτιμήσεις – προβλέψεις που περιέχει έκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ για τον κλάδο, η οποία δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Καθοριστικό παράγοντα στην άνοδο της τιμής αποτέλεσε η βροχή που έπεσε σε πολλές περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια των γιορτών και μάλιστα για αρκετές ημέρες.

Περισσότερα...
 
Οι ζεόλιθοι και ο άνθρωπος

Ν. Λυγερός, Γ. Χατζηγεωργίου 

Οι φυσικοί ζεόλιθοι σχηματίζονται όταν ηφαιστειακά πετρώματα και στρώματα τέφρας αντιδρούν με αλκαλικά υπόγεια νερά. Eίναι μικροπορώδη, αργιλλοπυριτικά ορυκτά τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως ως εμπορικά προσροφητικά. Φυσικοί ζεόλιθοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε περιπτώσεις μόλυνσης υδάτων και εδάφους μετά από πυρηνικό ατύχημα. Χαρακτηριστικά ο κλινοπτιλολίτης χρησιμοποιήθηκε το 1986, από τη Ρωσική κυβέρνηση για την απορρόφηση ραδιενεργών χημικών και άλλων επιβλαβών τοξινών μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ. Οι άνθρωποι έδειξαν μείωση κατά 30% σε ραδιενεργά ισότοπα, μετά την πρώτη εφαρμογή του Ζεόλιθου. Στην Μεγάλη Βρετανία χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση καισίου 137 και στρόντιου 90 από ραδιενεργά απόβλητα. Σε πιλοτική εφαρμογή μελετήθηκε το φιλτράρισμα 3m3 μολυσμένων υπογείων υδάτων στην δυτική Θεσσαλονίκη – απομάκρυνση αρσενικού και φθορίου σε πολύ ικανοποιητική απόδοση. Άλλες εφαρμογές που αφορούν άμεσα στην ανθρώπινη δραστηριότητα είναι οι ακόλουθες.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 12

Leader Φθιώτιδας

biotour_od

Βασίλης Τακτικός


Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε