ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες


Νέοι Αγρότες
ΑΤΕ, Αγροτική Τράπεζα ή Αγροτική Κοινωνία

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

 

Παλαιότερα, όταν κυκλοφορούσαν ληστές στα βουνά και ήθελες να μετακινηθείς, πήγαινες σε έναν που είχε ένα τραπέζι στην αγορά, του έδινες τα χρήματά σου και σου έδινε μια επιστολή, ένα γραμμάτιο, ένα τραπεζογραμμάτιο. Έτσι αντί να κουβαλάς χρήματα μαζί σου, που μπορεί να στα λήστευαν οι ληστές στα βουνά, όταν έφθανες εκεί που ήθελες, πήγαινες σε έναν άλλο με τραπέζι στην αγορά εκεί που πήγαινες, που αναγνώριζε τον εκδότη και σου έδινε τα χρήματα που αναγράφονταν στην επιστολή.

Περισσότερα...
 
ΑγροΝέα: Πράσινα ταξίδια, Καζαντζάκης, Συνέδριο

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Ταξίδευσε Πράσινα

Και εσύ θα περάσεις καλύτερα και το περιβάλλον θα ταλαιπωρηθεί λιγότερο από εσένα και τη διαμονή σου στον τόπο διακοπών σου.

Ιδού 9 τρόποι οικολογικής τουριστικής συμπεριφοράς που προτείνει η International Ecotourism Society:

Περισσότερα...
 
ΑγροΝέα

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης 

Διαχρονικό τεστ

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ψυχιατρική κλινική, ρώτησα το διευθυντή πώς καθορίζουν εάν ένας ασθενής πρέπει ή όχι να εισαχθεί στην κλινική για θεραπεία;

"Λοιπόν," είπε ο διευθυντής, «γεμίζουμε ως επάνω μια μπανιέρα. Δίνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού, ένα φλιτζάνι τσαγιού και έναν κουβά στον ασθενή και του ζητάμε να αδειάσει τη μπανιέρα». «Ω, καταλαβαίνω»..... είπα «Ένα φυσιολογικό άτομο θα χρησιμοποιούσε τον κουβά επειδή είναι μεγαλύτερος από το κουτάλι ή το φλιτζάνι τσαγιού». «Όχι» είπε ο διευθυντής «ένα φυσιολογικό άτομο θα τραβούσε το βούλωμα. Θέλετε ένα κρεβάτι κοντά στο παράθυρο; » (σσ. τα αποτελέσματα από τον τρόπο της σκέψης του μνημονίου…). Μου το έστειλε ο Γιώργος.

Περισσότερα...
 
Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης


Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, αλλά πατώντας στερεά στον παραγόμενο από τους ίδιους πλούτο, στα πλαίσια της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, στις 18 Ιουλίου 2012, στην Αθήνα.

Περισσότερα...
 
Ικανοποιητικές αποδόσεις από την καλλιέργεια φραγκοσυκιάς

Αν και δεν καλλιεργείται ακόμα συστηματικά στη χώρα μας, το φραγκόσυκο υπόσχεται υψηλά έσοδα, χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Τι πρέπει να προσέξουν οι παραγωγοί

Μια εναλλακτική καλλιέργεια που μπορεί να αξιοποιήσει φτωχά εδάφη αποτελεί η γνωστή φραγκοσυκιά, η εκμετάλλευση της οποίας μπορεί να προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Στην Ελλάδα η φραγκοσυκιά ακόμη δεν καλλιεργείται συστηματικά και συναντώνται μόνο αυτοφυή δένδρα διάσπαρτα σε περιοχές της νότιας και νησιωτικής Ελλάδας, όπου το κλίμα είναι κυρίως ξηροθερμικό.

Περισσότερα...
 
Σεμινάρια από τη ΔΗΩ για ίδρυση αγροτικής επιχείρησης

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Αριστοτέλους 38,    Τ.Κ. 104 33, Αθήνα Τ: 210 8224384 F: 210 8218117 E-mail: info@dionet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Web: www.dionet.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εκπαιδευτικό Σεμινάριο:

«Ίδρυση Αγροτικής Επιχείρησης Πρωτογενούς Τομέα & Μεταποίησης»

Θεσσαλονίκη 5 Ιουλίου 2012,

Ο Οργανισμός ΔΗΩ, με στόχο να ανταποκριθεί στις μεγάλες και συνεχώς αυξανόμενες νέες ανάγκες της αγοράς κάτω από τις ιδιαίτερες σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, προχώρησε στην εισαγωγή Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, ως  μέρος των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Τα προγράμματα αυτά, τα οποία θα είναι εξειδικευμένης θεματολογίας, με  επικαιροποιημένο και πλούσιο υλικό προς τους καταρτιζόμενους, θα πραγματοποιούνται μέσω Σεμιναρίων ή /και Ενδο-επιχειρησιακής Εκπαίδευσης, από έμπειρους και πιστοποιημένους εισηγητές, με το κύρος και την αξιοπιστία του ονόματος ‘ΔΗΩ’.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 11 από 12

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε