ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Νέοι αγρότες


Νέοι Αγρότες
ΑγροΝέα

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης 

Διαχρονικό τεστ

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ψυχιατρική κλινική, ρώτησα το διευθυντή πώς καθορίζουν εάν ένας ασθενής πρέπει ή όχι να εισαχθεί στην κλινική για θεραπεία;

"Λοιπόν," είπε ο διευθυντής, «γεμίζουμε ως επάνω μια μπανιέρα. Δίνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού, ένα φλιτζάνι τσαγιού και έναν κουβά στον ασθενή και του ζητάμε να αδειάσει τη μπανιέρα». «Ω, καταλαβαίνω»..... είπα «Ένα φυσιολογικό άτομο θα χρησιμοποιούσε τον κουβά επειδή είναι μεγαλύτερος από το κουτάλι ή το φλιτζάνι τσαγιού». «Όχι» είπε ο διευθυντής «ένα φυσιολογικό άτομο θα τραβούσε το βούλωμα. Θέλετε ένα κρεβάτι κοντά στο παράθυρο; » (σσ. τα αποτελέσματα από τον τρόπο της σκέψης του μνημονίου…). Μου το έστειλε ο Γιώργος.

Περισσότερα...
 
Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον

Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης


Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, αλλά πατώντας στερεά στον παραγόμενο από τους ίδιους πλούτο, στα πλαίσια της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, στις 18 Ιουλίου 2012, στην Αθήνα.

Περισσότερα...
 
Ικανοποιητικές αποδόσεις από την καλλιέργεια φραγκοσυκιάς

Αν και δεν καλλιεργείται ακόμα συστηματικά στη χώρα μας, το φραγκόσυκο υπόσχεται υψηλά έσοδα, χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Τι πρέπει να προσέξουν οι παραγωγοί

Μια εναλλακτική καλλιέργεια που μπορεί να αξιοποιήσει φτωχά εδάφη αποτελεί η γνωστή φραγκοσυκιά, η εκμετάλλευση της οποίας μπορεί να προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Στην Ελλάδα η φραγκοσυκιά ακόμη δεν καλλιεργείται συστηματικά και συναντώνται μόνο αυτοφυή δένδρα διάσπαρτα σε περιοχές της νότιας και νησιωτικής Ελλάδας, όπου το κλίμα είναι κυρίως ξηροθερμικό.

Περισσότερα...
 
Σεμινάρια από τη ΔΗΩ για ίδρυση αγροτικής επιχείρησης

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Αριστοτέλους 38,    Τ.Κ. 104 33, Αθήνα Τ: 210 8224384 F: 210 8218117 E-mail: info@dionet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Web: www.dionet.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εκπαιδευτικό Σεμινάριο:

«Ίδρυση Αγροτικής Επιχείρησης Πρωτογενούς Τομέα & Μεταποίησης»

Θεσσαλονίκη 5 Ιουλίου 2012,

Ο Οργανισμός ΔΗΩ, με στόχο να ανταποκριθεί στις μεγάλες και συνεχώς αυξανόμενες νέες ανάγκες της αγοράς κάτω από τις ιδιαίτερες σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, προχώρησε στην εισαγωγή Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, ως  μέρος των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Τα προγράμματα αυτά, τα οποία θα είναι εξειδικευμένης θεματολογίας, με  επικαιροποιημένο και πλούσιο υλικό προς τους καταρτιζόμενους, θα πραγματοποιούνται μέσω Σεμιναρίων ή /και Ενδο-επιχειρησιακής Εκπαίδευσης, από έμπειρους και πιστοποιημένους εισηγητές, με το κύρος και την αξιοπιστία του ονόματος ‘ΔΗΩ’.

Περισσότερα...
 
Σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία από την ΔΗΩ

Αθήνα, 14 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία (Community Supported Agriculture)

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε στο Εcofestival το σεμινάριο για την Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία στην Ευρώπη (Community Supported Agriculture), η ΔΗΩ συνεχίζει τη προσπάθεια για τη διάδοση των ιδεών της με μια σειρά σεμιναρίων στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται στα πλαίσια των δράσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Grundtvig «CSA for Europe» και σκοπός είναι να ενημερωθεί το ελληνικό κοινό για την Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία, η οποία έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και κάνει πλέον τα πρώτα βήματά της και στην Ελλάδα.

Τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν είναι τα εξής:

Σάββατο , 19 Μαΐου, στην Κομοτηνή, στο ΚΕ.Γ.Ε. «Δήμητρα» στις 9.001

Κυριακή , 20 Μαΐου, στα Γιαννιτσά, στις εγκαταστάσεις του πολυχώρου του Κέντρου Ιππικής Τέχνης Πέλλας, στις 13.00

Δευτέρα, 21 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ,  Κτίριο ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ (κόκκινο κτίριο Επιτροπής Ερευνών), 3ης Σεπτεμβρίου – Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ, στις 18.00

Περισσότερα...
 
Η Βόρεια Εύβοια ανασυντάσσει την κοινωνία της

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 16-1-2012

 

 Το ΣαββατοΚύριακο 14 και 15 Ιαν 2012, στο Λύκειο Ιστιαίας, η Διασυλλογική προσπάθεια των Πολιτιστικών Συλλόγων Βόρειας Εύβοιας πρόσφερε μια ευκαιρία για ποιο αισιόδοξο 2012 και κυρίως ποιο αισιόδοξο μέλλον.

Η προσεγμένη ζεστή αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ιστιαίας γέμισε με πολίτες που ήρθαν από πολύ μακριά (από Θεσσαλονίκη, από Αθήνα, από Άστρος Κυνουρίας, από Κάρυστο, από Χαλκίδα, από Ροβιές, από Βοιωτία κλπ) που ήρθαν όχι για να πουν κάτι ή απλά να ακούσουν , αλλά κυρίως για να συμμετέχουν στην τοπική κοινωνική ζύμωση. Όπως την προσδιόρισε η διασυλλογική ομάδα το περιβάλλον, στο οποίο ζούμε όλοι μαζί, δέχεται πιέσεις

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 11 από 12

Leader Φθιώτιδας

biotour_od

Βασίλης Τακτικός


Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε