ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Ζητήματα Κοινωφελούς Εργασίας


Ζητήματα Κοινωφελούς Εργασίας
Όταν ένας Συντάκτης μιλά για την εμπειρία του στην Oikopress…Συνέντευξη της Κωτσοβίνου Ευαγγελίας στην ΑΜΚΕ ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ κας ΚΩΤΣΟΒΙΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ, ΓΕΩΠΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ OIKOPRESS

Κα Ευαγγελία Κωτσοβίνου είστε Γεωπόνος, με γνωστικό αντικείμενο «τα Σύγχρονα Συστήματα Φυτικής Παραγωγής, Φυτοπροστασίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου», είχες την ευκαιρία να εργαστείς ως συντάκτης στην εφημερίδα Oikopress και έχεις ήδη διανύσει τον τέταρτο μήνα, τι έχεις αποκομίσει από αυτή την εμπειρία και πώς σκέφτεσαι να την αξιοποιήσεις;

Περισσότερα...
 
Συνέντευξη της Έφης Κοσκώση στην Άντρη Γεωρνταμιλή

Ερώτηση 1 Είσαι κοινωνιολόγος και εργάστηκες ως συντάκτρια στην εφημερίδα Oikopress. Έχοντας διανύσει τον τέταρτο μήνα της πρακτικής εξάσκησης, τι έχεις αποκομίσει από αυτή την εμπειρία; Σκέφτεσαι να την αξιοποιήσεις;

Περισσότερα...
 
Η Γνώση ως αγαθό που μπορείς να μοιραστείς.

Συνέντευξη που παραχώρησε ο Τζεβελέκος Δημήτριος (ΙΤ) ,

στην Φουσέκη Αθανασία, Ψυχολόγο.

Εσύ τελικά τι αποφασίζεις?

(The Matrix 1999, Dir: The Wachowski Brothers / Production: Warner Bros. Pictures, Village Roadshow Pictures)

«Η γνώση αποτελεί αγαθό και τα αγαθά πρέπει να μοιράζονται στον κόσμο, χωρίς περιορισμό. Η χρηστική ενημέρωση και η  χρήσιμη πληροφορία λοιπόν, πρέπει  εξ΄ορισμού να μοιράζεται. Νιώθω λοιπόν περήφανος που μπόρεσα να δώσω σε ένα μέρος της κοινωνίας μας την ευκαιρία να δει και να σκεφτεί πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτός ο νέος τρόπος ενημέρωσης. Η ενημέρωση και η είδηση γράφονται στο δρόμο και το διαδίκτυο είναι λεωφόρος.»

Περισσότερα...
 
Διαχείριση περιεχομένου και Social Media

«Οι συνθήκες που επικρατούν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι αποκαρδιωτικές για τους νέους επιστήμονες. Οι ευκαιρίες που τους δίνονται είναι μηδαμινές τόσο σε επίπεδο απασχόλησης όσο και σε επίπεδο καριέρας καθώς και εξευτελιστικές σε οικονομικό επίπεδο. Έτσι κι εγώ όπως και οι υπόλοιποι νέοι βρίσκουμε πολλές κλειστές πόρτες παραμένοντας σε δυσμενή θέση.

Παρόλα αυτά, δεν αισθάνομαι αδικημένη στα εφόδια που μου έχουν δοθεί μέχρι τώρα σε εργασιακή εμπειρία, σε γνώσεις και πανεπιστημιακή ειδίκευση. Θεωρώ πως οι επιστήμη μου, όπως και οι περισσότερες επιστήμες, έχουν ακόμα θέση σε αυτή την χώρα και σίγουρα όλοι οι νέοι επιστήμονες μπορούμε να προοδεύσουμε…»

Συνέντευξη της Κωνσταντίνας Πανταζή, αποφοίτου Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών,
στην Όλγα Υψηλάντη, Περιβαλλοντολόγο

Κωνσταντίνα, είσαι απόφοιτη της τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο «Τα Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια» και «Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορικής».Είχες την ευκαιρία να εργαστείς ως διαχειρίστρια διαδικτύου στις δύο ηλεκτρονικές εφημερίδες μας, την Oikopress και την Social activism Αθηνών. Διανύοντας τον τέταρτο μήνα της εργασίας σου τι έχεις αποκομίσει από αυτή την εμπειρία και πώς σκέφτεσαι να την αξιοποιήσεις στο μέλλον;

Περισσότερα...
 
Μαθαίνουμε πως θα πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας

Συνέντευξη της Βίκυς Κουτσιαύτη στην Ελένη Αντωνοπούλου

Συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας με Δικαιούχο την ΑΜΚΕ ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ και συμπράττοντες τον Δήμο Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής είχαμε την ευκαρία μιας σημαντικής πρακτικής εμπειρίας σε μια εποχή πολύ δύσκολη στο χώρο εργασίας. Μια εποχή μεγάλου κοινωνικού αποκλεισμού και ανεργίας. Αναμφισβήτητα, η σημερινή εποχή και η κοινωνικοπολτική κατάσταση η οποία επικρατεί ευνοεί την ανάπυξη και εκδήλωση τέτοιων φαινομένων.

Περισσότερα...
 
Οι αφανείς «ήρωες» και η δημοσιογραφία πολιτών

Αναδημοσίευση από socialactivism.gr

Συνέντευξη του Αλέξανδρου Ξυράφη στη Χριστίνα Χαραλαμποπούλου


Ο
Αλέξανδρος Ξυράφης αφηγείται την εμπειρία του ως συντάκτης και διαχειριστής των δύο ηλεκτρονικών εφημερίδων Social Activism Αθηνών και Oikopress.
Όπως αναφέρει, η συγκεντρωτική αξιοποίηση των γνώσεών του κατά το εγχείρημα των δύο εφημερίδων όπως προέκυψε, αποτελεί για κείνον μία ανέλπιστη δημιουργική «όαση» βασιζόμενη στη συμμετοχικότητα. Κι αυτό λόγω της πολύχρονης αποκτηθείσας εμπειρίας μου στην επιμέλεια και διόρθωση κειμένου, τη δακτυλογράφηση ειδικά μαθηματικού κειμένου, τη σελιδοποίηση, την ηλεκτρονική μορφοποίηση κ.ά., και έχοντας -συν τοις άλλοις- ασχοληθεί επί χρόνια και με την επιλογή θεματολογίας και τη διάδοση επιλεγμένων χρηστικών, επιστημονικών και μη, πληροφοριών μέσω του blogging και των social media.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι οι αφανείς αγωνιστές, οι αφανείς ήρωες, οι αμφισβητίες του οτιδήποτε μη δίκαιου, οι ονειροπόλοι «ενός καλύτερου αύριο» βρίσκονται εκεί έξω. Ολοένα αυξάνονται, διεκδικώντας μαχόμενοι τα αναφαίρετα δικαιώματα όλων μας. Και για λογαριασμό εκείνων οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται στον καναπέ τους. Κι ας μην το γνωρίζουν…

Περισσότερα...
 
Η πρακτική μου εμπειρία ως συντάκτρια στην οίκοpress

Συνέντευξη της Ελένη Κατσίμπρα στον Σταύρο Μαραγκό

Η δημιουργία και διάδοση μιας έγκυρης και χρηστικής πληροφορίας, εκτός από απλή ενημέρωση, μπορεί να αποτελέσει το στάδιο για τη δημιουργία μιας συλλογικής κίνησης πολιτών ενάντια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η παρούσα συνέντευξη έγινε στα πλαίσια του έργου της κοινωφελούς εργασίας από τους συντάκτες για τους συντάκτες.

Περισσότερα...
 
"Αν δεν σου αρέσει κάτι, άλλαξέ το!..."

Η Οίκοpress ρωτάει, ο Ορέστης Λαγκαδινός απαντάει...

Θα μπορούσε να ήσαν καλύτερες οι συνθήκες, να δουλέψω και εγώ και οι συνομήλικοί μου, αξιοποιώντας τις σπουδές και τις γνώσεις που έχουμε. Πλέον όμως αυτό είναι μακρινό όνειρο. Προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση… Oι συντάξεις μειώνονται από τη μία μέρα στην άλλη και ο βασικός μισθός δεν μπορεί πλέον να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες ενός ανθρώπου, κι ακόμη η ανεργία έχει χτυπήσει… ταβάνι, αρχίζει και γίνεται ξεκάθαρο ότι κάτι ΔΕΝ πάει καλά. Το σύστημα πάντα ήταν και θα είναι τραγικό και άδικο. Η διαφθορά υπάρχει από το χρυσό αιώνα του Περικλή και όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα τα έχουν ζήσει οι γονείς μας, οι γονείς των γονιών μας, οι γονείς των γονιών των γονιών μας...

Περισσότερα...
 
Διάλογος, για την σύνταξη της «οίκοpress» από την Όλγα Υψηλάντη με το Διευθυντή της έκδοσης Βασίλη Τακτικό

Όλγα είσαι ειδικευμένη στα θέματα των υδάτινων πόρων και του φυσικού περιβάλλοντος θα ήθελα να μας πεις εδώ στην συνάντηση όλης της ομάδας την εμπειρία σου.

Περισσότερα...
 
Ανακοίνωση σχετικά με τις πληρωμές ωφελουμένων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Επειδή καθημερινά η ΕΥΔ ΕΠΑΝΑΔ κατακλύζεται από ερωτήματα και επισκέψεις συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, σχετικά με την πληρωμή τους, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους Δικαιούχους Φορείς (ΜΚΟ, Σωματεία κ.α) ότι αποτελεί στοιχειώδη κανονιστική τους υποχρέωση η ενημέρωση των ωφελουμένων σύμφωνα με τις προβλέψεις που περιλαμβάνει το θεσμικό πλαίσιο του προγράμματος και τις διευκρινίσεις που δίδονται κατά περίπτωση από τη ΕΥΔ.

Οι ωφελούμενοι του Προγράμματος θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για την διαδικασία των πληρωμών και για το λόγο αυτό, η παρούσα ανακοίνωση να αναρτηθεί σε επιλεγμένα σημεία ώστε να διασφαλίζεται η δημοσιοποίηση της.

 

Περισσότερα...
 
Οργανώνοντας τον αγώνα ενάντια στα προγράμματα «κοινωφελούς» εργασίας
Δευτέρα, 29 Οκτώβριος 2012 18:29

Αναδημοσίευση από http://anergoigeitonion.espivblogs.net/ 


Η συζήτηση στις 10/10/12 στην ΑΣΟΕΕ 

Επιχειρούμε εδώ μια πρώτη καταγραφή των όσων συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν στην πρώτη συζήτηση της Τετάρτης 10/10 που έγινε με κάλεσμα από την συνέλευση «Άνεργοι/άνεργες από τις γειτονιές της Αθήνας» (http://anergoigeitonion.espivblogs.net).

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 2

Leader Φθιώτιδας

biotour_od

Βασίλης Τακτικός


Βασίλης Τακτικός - προσωπικός ιστότοπος

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε