ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική Βότανα & Υγεία


Βότανα & Υγεία
Φασόλια Πρεσπών και λάδι Μεταγγιτσίου

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα «NEWSBEAST» 

Είναι πετυχημένα παραδείγματα συνεταιρισμών που αξιοποίησαν τα ντόπια προϊόντα και έδωσαν επαγγελματική «πνοή» σε κάτοικους οι οποίοι μαστίζονταν από την ανεργία.

Στη Χαλκιδική, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου και στη Φλώρινα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φασολοπαραγωγών «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» αποτελούν πετυχημένα παραδείγματα σύμπραξης παραγωγών με σκοπό την βελτίωση διαχείρισης της καλλιέργειας, την ανάπτυξη της ποιότητας του προϊόντος τους και την εξασφάλιση της προώθησης του με μια ικανοποιητική τιμή.

 

Περισσότερα...
 
Λίπασμα από τα… αποφάγια μας!

Γράφει η Όλγα Υψηλάντη

Περιβαλλοντολόγος

Μπορούν τα καθημερινά αποφάγια μας να μας φανούν χρήσιμα; Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά, ξεκινώντας με τον όρο «κομποστοποίηση» που σε πολλούς φαντάζει μια άγνωστη λέξη… Προέρχεται από τη λέξη κομπόστ, το φυτικό «λίπασμα» δηλαδή, που παράγεται από την αποσύνθεση των οργανικών υλικών όπως φύλλα, κλαδιά, φρούτα, λαχανικά και άλλα υπολείμματα κουζίνας.

Περισσότερα...
 
Στέβια-H ζάχαρη του μέλλοντος

Γράφει η Ελένη Πισιμίση

Γεωπόνος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, M.Sc.

Η πιο γλυκιά μόδα της νέας χιλιετίας ονομάζεται στέβια. Η «νέα ζάχαρη» έχει κατακτήσει ήδη μεγάλο ποσοστό τη βιομηχανίας τροφίμων και οι προβλέψεις είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξες.

Τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν γεμίσει από προϊόντα που περιέχουν στέβια αντί για την κλασσική ζάχαρη. Γλυκίσματα, μπισκότα, ροφήματα, αναψυκτικά, είναι μερικά από τα τρόφιμα που έχουν αντικαταστήσει τη ζάχαρη με στέβια απευθυνόμενα πλέον και σε ειδικές ομάδες καταναλωτών όπως τους διαβητικούς, τα άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος αλλά και απλά σε άτομα που έχουν επιλέξει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Όμως ποιο είναι εκείνο το φυτό που έχει καταφέρει μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα να γοητεύσει παγκοσμίως το καταναλωτικό κοινό και τι το καθιστά τόσο μοναδικό;

Περισσότερα...
 
Ροφήματα με κρόκο ...

Αναδημοσίευση από το μηνιαίο περιοδικό της ΠΑΣΕΓΕΣ

«Αγροτικός Συνεργατισμός», ΤΕΥΧΟΣ 110

Επιμέλεια: Ευαγγελία Χ. Κωτσοβίνου, Γεωπόνος 

 ...σε Κίνα και Σαουδική Αραβία 


F7_1.Krokos

Ροφήματα με κρόκο και γεύσεις μέντας, λεμονιού και μελιού, φασκόμηλου και λουίζας, πράσινου και μαύρου τσαγιού, λεμονόχορτου και άλλων βοτάνων προωθεί στις αγορές της Κίνας και της Σαουδικής Αραβίας μια εταιρεία που κοίταξε νωρίς μπροστά και κατάφερε να φέρει κοντά τους κροκοπαραγωγούς Κοζάνης και τα μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια. Η εταιρεία αυτή είναι το προϊόν της συνεργασίας του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, αρχικά με την εταιρεία Capital Connect και στη συνέχεια με την εταιρεία «Κορρές, φυσικά προϊόντα», που την εξαγόρασε.

Περισσότερα...
 
Βιολογικά φρούτα και κηπευτικά

Προτεινόμενη Δράση

Ίδρυση και λειτουργία Ομάδων παραγωγών με καθετοποιημένη παραγωγή –τυποποίηση και τοποθέτηση στην αγορά.

 

Προαπαιτούμενα :

Δημιουργία Ομάδας

Σύμβαση με το Γραφείο μας

Σύνταξη Κανονισμού εσωτερικής λειτουργίας της ομάδας με κοινά αποδεκτούς κανόνες που θα διασφαλίζουν την πιστοποίηση του συστήματος παραγωγής που θα αποφασισθεί,την διάθεση και την πολιτική τιμών

Σύνταξη Επιχειρηματικού Σχεδίου δεσμευτικό για την παραμονή των μελών για συγκεκριμένο χρόνο στην ομάδα .
Τεχνική Εκπαίδευση

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 3

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε