ΑΜΚΕ Ερύμανθος

Αρχική


Βότανα & Υγεία


Τα διατροφικά οφέλη του πορτοκαλιού

portokali kalo1Το πορτοκάλι είναι εσπεριδοειδές που ανήκει στην ίδια οικογένεια με το γκρέιπφρουτ και το μανταρίνι. Καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο, σε θερμές περιοχές και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, λόγω της αρωματικής του γεύσης, αλλά και για τα σημαντικά οφέλη του για την υγεία μας.

Περισσότερα...
 
Γκι ή Ιξός

Αναδημοσίευση από votana.eu

Επιμέλεια Ευαγγελία Κωτσοβίνου, Γεωπόνος, ΓΠΑ, M.Sc.

γκι1Μήνας γιορτών ο Δεκέμβρης και τα κλαδιά ελάτου και γκι έκαναν την εμφάνισή τους στα σπίτια μας. Ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο στεφάνι από γκι, στολισμένο με κόκκινη κορδέλα από κεντημένο τούλι καλωσορίζει τους επισκέπτες στην εξώπορτα με τον πιο ζεστό τρόπο αυτές τις ημέρες. Ένα στεφάνι που θα έχει ξεχωριστή αξία αν το φτιάξουμε μόνοι μας, αγοράζοντας κλαδιά γκι από τις υπαίθριες αγορές.

Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι οι ρίζες της ιστορίας του γκι βρίσκονται στα αρχαία χρόνια. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε μονάχα πως για να έχουμε μια χρονιά ευημερίας και ευτυχίας με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη μας, αρκεί να ανταλλάξουμε μαζί του φιλιά κάτω από ένα κλαδί γκι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Περισσότερα...
 
Παπάγια

Αναδημοσιεύση από diatrofikaiygeia.blogspot.gr

Eπιμέλεια: Ευαγγελία Κωτσοβίνου, Γεωπόνος

papayaΗ παπάγια (papaya), από τη γλώσσα Καρίμπ μέσω της ισπανικής, είναι ο καρπός του φυτού Carica papaya, του γένους Carica. Αποτελεί ιθαγενές φυτό των τροπικών χωρών της Αμερικής. Καλλιεργούνταν στο Μεξικό πολλούς αιώνες πριν την έλευση των κλασικών μεσοαμερικανικών πολιτισμών. Μερικές φορές καλείται και "δεντροπέπονο" ή "pawpaw," ωστόσο το νοτιοαμερικάνικο pawpaw αποτελεί ένα διαφορετικό είδος, του γένους Asimina. Πρόκειται για φυτό που μοιάζει με δένδρο.

Περισσότερα...
 
Φρούτα του πάθους

Αναδημοσίευση από  diatrofikaiygeia.blogspot.gr

Επιμέλεια: Ευαγγελία Κωτσοβίνου, Γεωπόνος

Το φρούτο του πάθους ή μαρακούγια (στα πορτ. maracujá, ισπ. maracuyá) είναι ένα είδος frouta tou pathousτροπικού φρούτου, του οποίου η λατινική του ονομασία είναι Passiflora edulis (Παθανθές το εδώδιμο). Προέρχεται από τη Βραζιλία. Υπάρχουν δύο ποικιλίες, αυτή που η φλούδα της είναι κίτρινη και αυτή που έχει μωβ φλοιό. Η μωβ ποικιλία, η πιο διαδεδομένη, είναι πιο μικρή σε μέγεθος. Εξωτερικά η φλούδα είναι ζαρωμένη και εσωτερικά έχει γλοιώδη υφή με πολλούς σπόρους. Ο καρπός τρώγεται με το κουταλάκι.

Περισσότερα...
 
Τροφή εκεί που ούτε το σκέφτεσαι! Το παράδειγμα της Τζια…

Γράφει η Ευαγγελία Κοτσωβίνου

"Τα βελανίδια είναι για τη Τζια ό, τι η μαστίχα για τη Χίο"

Αλήθεια τα βελανίδια είναι ένας εδώδιμος καρπός; Τι έχουν να μας προσφέρουν…

Νέα & εναλλακτική καλλιέργεια για όσους θέλουν να επενδύσουν στην καινοτομία και στην αξιοποίηση των φυσικών μας πόρων…

Η χώρα μας έχει ανεκτίμητο φυσικό πλούτο και έχει πολλά να μας δώσει. Για παράδειγμα στο άρθρο αυτό θα γίνει νύξη στο δέντρο Δρυς, τη γνωστή μας βελανιδιά, μιας και δεν καλλιεργείται συστηματικά…Ο καρπός της τα γνωστά σε μας βελανίδια είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά, όχι μόνο για τα χαριτωμένα σκιουράκια…αλλά φυσικά και σε μας(!)

Το δέντρο ΔΡΥΣ, Βελανιδιά ή Βαλανιδιά (λατ. Quercus)

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 3

Transnational Partnerships

Βιοτουρισμός στα Τρίκαλα

bio_trikala_logo

Σας προτείνουμε