Η ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ήταν ένας από τους κύριους συνδιοργανωτές στη  Θεματική έκθεση για το περιβάλλον με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ» και «ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ» που πραγματοποιήθηκε 24-27 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα από το «Εργο Πολιτών» και 50 μη κυβερνητικές οργανώσεις, με χορηγούς το ΥΠΕΧΩΔΕ και την ΕΡΤ υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Η ΗΕΑ συμμετείχε  σε δύο Θεματικά Περίπτερα : Δάση – Εθνικοί Δρυμοί και Βιοκλιματικά- Πράσινα.

 

perivallon52Πάνω από 15.000 επισκέπτες  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ιστορικές και φωτεινές στιγμές από το παρελθόν και το παρόν του εθελοντισμού, αποτυπωμένες στο φωτογραφικό φακό στη φωτογραφική έκθεση που λειτουργούσε στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό. Επίσης μπόρεσαν  να λάβουν από εθελοντές και επιστήμονες χρήσιμη και έγκυρη ενημέρωση για τα σύνθετα και καυτά ζητήματα, που σχετίζονται με το Περιβάλλον, στα περίπτερα που αναφέρονταν σε πέντε θεματικές ενότητες: στον Κύκλο του Νερού, την Ενέργεια, τα Δάση, τη Διαχείριση των Απορριμμάτων, τα Βιοκλιματικά και τα «Πράσινα» κτίρια στην έκθεση στον ανοιχτό χώρο της Πλατείας.

 

 

Αθρόα ήταν επίσης, η προσέλευση μαθητών, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικές παρουσιάσεις, με τις οποίες οι Οργανώσεις, που συμμετείχαν ανταποκρίθηκαν στο θερμό ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας (Νηπιαγωγών, Δασκάλων και Καθηγητών) για το περιεχόμενο των εκθέσεων.  


ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

 

Από τις 8 έως τις 11 Μαΐου διαρκεί η έκθεση περιβάλλοντος  «Η Ελλάδα το σπίτι μας», που συνδιοργανώνει το έργο πολιτών με 50 οικολογικές οργανώσεις στα πλαίσια της ανθοκομικής έκθεσης Κηφισιάς.

 

Είναι η Τρίτη κατά σειρά έκθεση των οργανώσεων με τη συνεργασία Δήμων και καθιερώνεται σαν θεσμός που θα φιλοξενηθεί σε μία σειρά από δήμους της χώρας.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες για την αναγκαία προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας και να ενημερωθούν για  τις δράσεις εθελοντικών οργανώσεων πάνω σε πέντε θεματικές ενότητες:

  • Δάση-Εθνικοί Δρυμοί
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων
  • Ο κύκλος του νερού
  • Ενέργεια
  •  Βιοκλιματικά – Πράσινα κτίρια  

Στο πλαίσιο της έκθεσης προγραμματίζονται ομιλίες, παρουσιάσεις, ειδικές προβολές και προσωπική ενημέρωση από εθελοντές και επιστήμονες περιβαλλοντικών οργανώσεων για την καθημερινή συμπεριφορά, που μπορεί να υιοθετήσει ο πολίτης, που ενδιαφέρεται να συμβάλει σε ένα καλύτερο αύριο για τον κόσμο γύρω μας.
Ειδικότερα για τα Σχολεία, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβαλλοντικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, και με την ενεργό υποστήριξη του όλου εκπαιδευτικού Προγράμματος από τον Σύλλογο Προστασίας Κηφισιάς, στις δραστηριότητες έχει συμπεριληφθεί ειδική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς. Στο πλαίσιο αυτό, 12 σχολεία του Νομού Αττικής πρόκειται να πραγματοποιήσουν, την Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Μαΐου, ενημερωτική επίσκεψη στην έκθεση «Ελλάδα, το Σπίτι μας», όπου, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, θα παρακολουθήσουν προβολές

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

«ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, τόπος που αγαπώ – περιβάλλον που προστατεύω»

27-29 Ιουνίου 2008

 

 

Περιβαλλοντική εκθεση  Ελλάδα το σπίτι μας στην Αίγινα 6- 8 Ιουνίου

video καθώς και ομιλίες και παρουσιάσεις από διακεκριμένους εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Στη διοργάνωση συμμετέχει η ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ  με θέμα ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ- ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΤΕΓΕΣΤο «Κλικ στον Εθελοντισμό» υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, με χορηγούς την «Interamerican» και την «Σιλβεστρίδης». Η Έκθεση για τον Εθελοντισμό και το Περιβάλλον έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με χορηγό το Υπ.Πε.Χω.Δ.Ε. και χορηγούς την «Χαϊδεμένος» και «Stora Enso». Χορηγός Επικοινωνίας ήταν η Ε.Ρ.Τ.